Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Οι 7 + 2 προτάσεις του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντώνη Μπούτση που κατέθεσε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον Στρατηγικό σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

7 + 2 προτάσεις, για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, για τον στρατηγικό σχεδιασμό, του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019, του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, καταθέτω σήμερα στον Δήμο, αλλά και στην Κοινωνία των Πολιτών, τις εξής ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις:
1)   Προσβασιμότητα των ελεύθερων χώρων στην περιοχή του Ταύρου.
Η πρόταση περιλαμβάνει ένα δίκτυο ήπιας προσβασιμότητας, των ελεύθερων χώρων  στον Ανατολικό και Δυτικό Ταύρο, στο οποίο θα μπορούν να κινηθούν οι πολίτες, η μητέρα με το βρεφικό καροτσάκι, ο μαθητής  που διασχίζει την Πειραιώς  και τον Προαστιακό.
Σε αυτό εντάσσω την κατασκευή ενός γραμμικού ποδηλατοδρόμου, δύο κατευθύνσεων.
Με αφετηρία το οικόπεδο Πασσά, ιδιοκτησίας του Δήμου και την είσοδο του σταθμού ΗΣΑΠ στον Ταύρο, θα καταλήγει αρχικά στο π. Δημαρχείο Ταύρου, (Επταλόφου) και από εκεί, είτε μέσω ισόπεδης διάβασης, είτε κυρίως, μέσω υπερυψωμένης πεζογέφυρας, θα καταλήγει αρχικά στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου, (πρώην Μακεδονίας).
Στη συνέχεια, μέσω νέας πεζογέφυρας, (εξοπλισμένης και με ασανσέρ),  στις γραμμές του προαστιακού, θα μπορεί να φτάνει στο Πάρκο Ενόπλων και την πλατεία Λαού.
     2)  Αναβάθμιση Ιστορικού Κέντρου Μοσχάτου
Δεδομένης της σημερινής επιβαρυμένης κυκλοφοριακά, εικόνας του κέντρου της πόλης του Μοσχάτου, θεωρώ αναγκαία:
-          Την εξεύρεση οικοπέδου, για αγορά ή ενοικίαση χώρου Parking, που να εξυπηρετεί τη Λ. Μακρυγιάννη.
-           Την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, για το κέντρο της πόλης.
-          Την ανάπλαση της Λ. Μακρυγιάννη, με διεύρυνση πεζοδρομίων.
-          Την κατασκευή ποδηλατοδρόμων κατά μήκος εγκάρσιων κάθετων δρόμων στην κεντρική Λεωφόρο.
Το έργο αυτό, πέραν των άλλων, θα τονίσει και θα αναβαθμίσει και την εμπορική αγορά της πόλης του Μοσχάτου.
     3)   Διαμόρφωση-αξιοποίηση Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων, στον Ταύρο
-          Άμεση και σε 24ωρη βάση, φύλαξη ενός πάρκου ανάσας ζωής 50 και πλέον στρεμμάτων.
-           Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού σε εισόδους, χώρους συνάθροισης κοινού και κατά μήκος των εσωτερικών οδεύσεων του.
-          Περιοδική συχνή συντήρηση του υφιστάμενου πρασίνου και φύτευση επιπλέον δέντρων και φυτών.

-          Αξιοποίηση-αναβάθμιση του Πάρκου, με διοργάνωση πολιτιστικών, (μουσικών-θεατρικών), αθλητικών εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων βιβλίων, ανθοκομίας κλπ.
     4)   Λειτουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
-          Ο Δήμος να συμβάλει και να διευκολύνει, στο ιδιόκτητο κτήριο του Γιαννείδιου , Λ.Μακρυγιάννη 6, τη λειτουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης και φαρμάκων, από εθελοντές γιατρούς, σε άπορους , άνεργους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, Μοσχάτου και Ταύρου.
-          Αναζήτηση δυνατοτήτων συνεργασίας, με Δημόσια αλλά και Ιδιωτικά Νοσοκομεία και θεραπευτήρια της ευρύτερης  περιοχής μας.

     5)   Διαμόρφωση του οικοπέδου Πασσά, στον Ταύρο, ( ιδιοκτησίας Δήμου ), σε οργανωμένο Δημοτικό Parking.

-          Διαμόρφωση του Δημοτικού οικοπέδου Πασσά, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ στον Ταύρο, σε υπαίθριο οργανωμένο Parking, με ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και αρίθμηση θέσεων, ασφαλή περίφραξη, περιμετρική φύτευση δέντρων, άρδευση και επαρκή ηλεκτροφωτισμό, για την κατά προτεραιότητα χρήση του χώρου από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, της ευρύτερης γειτονιάς.

     6)   Κατασκευή Κολυμβητηρίου σε Δημοτικό χώρο, με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, (Σ.Δ.Ι.Τ)
Ο Δήμος πρέπει άμεσα να διερευνήσει, με πρόσκληση ενδιαφέροντος και μελέτης κόστους-οφέλους, την κατασκευή κλειστού Κολυμβητηρίου, στον χώρο μεταξύ ανοικτού και κλειστού γηπέδων, επί της οδού Μιαούλη στο Μοσχάτο, με τη διαδικασία του ΣΔΙΤ.
Η διαδικασία του ΣΔΙΤ , κρίνεται επιβεβλημένη λόγω του μεγάλου κόστους κατασκευής, αλλά κυρίως, του κόστους συντήρησης στη φάση λειτουργίας του κολυμβητηρίου.
    7)   Άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης του Ταύρου και κατασκευή των κόμβων, για την ασφαλή κινητικότητα των συμπολιτών μας.

     8)   e-dimos Μοσχάτου-Ταύρου, με τη δημιουργία Διαδραστικής Ψηφιακής Πλατφόρμας
Κατασκευή διαδραστικής ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία να συλλέγει αποκλειστικά ηλεκτρονικά και επώνυμα αιτήματα και παράπονα των Δημοτών καθώς και προτάσεις καλύτερης λειτουργίας της πόλης.
Τα αιτήματα, μετά την καταγραφή και την αρχειοθέτηση τους, προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες, (συμπεριλαμβανομένης  και υπηρεσίας αυτεπιστασίας), όπου θα αξιολογηθούν, θα ιεραρχηθούν, θα ομαδοποιηθούν, προκειμένου να λυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Εξυπακούεται η ενημέρωση του πολίτη, μετά την επίλυση του προβλήματος.
     9)  Φύλαξη Κοινοχρήστων χώρων
Είναι δεδομένη και υπαρκτή, η ανάγκη φύλαξης ευαίσθητων Δημοτικών χώρων, με έμφαση στις παιδικές χαρές και τους ελεύθερους χώρους του Δήμου, αλλά και στ α πάρκα και τους αθλητικούς χώρους στην περιοχή του Ταύρου.
Η κάλυψη αυτής της ανάγκης, που θα μπορούσε να επεκταθεί και σε νυκτερινή εποπτεία των σχολείων του Δήμου, μπορεί να καλυφθεί με υπηρεσιακό προσωπικό και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι επαρκές, να προσφύγει σε ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης υπηρεσιών φύλαξης, σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Μοσχάτο 24/4/2017

Αντώνης Μπούτσης
Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου