Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Αλλάζει η θεματολογία στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο του Δήμου μας - Νέα Ενότητα : Βυζαντινή Ιστορία.

Λόγω έκτακτου κωλύματος της εισηγήτριας του νέου κύκλου του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου που είχε ανακοινωθεί υπό τον τίτλο: «Η επίδραση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στην αισθητική και τις τέχνες (Πλάτων-Αριστοτέλης)», αλλάζει η θεματολογία του.
Η νέα θεματική ενότητα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου καλύπτει τη Βυζαντινή ιστορία. Θα ολοκληρωθεί σε  πέντε συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται  κάθε Σάββατο, από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11.00 έως τις 13.00, στην αίθουσα ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, στο Μοσχάτο (Κων/λεως και Σολωμού).
 Η διάλεξη αφορά την βυζαντινή ιστορία. Ξεκινά χρονολογικά από το 306 μ.Χ (έτος αναγορεύσεως του Μεγάλου Κωσταντίνου σε Αύγουστο της Δύσης) και φθάνει έως το 1453, έτος αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς. Προηγουμένως κάνουμε μία σύντομη αναφορά στο Ρωμαϊκό κράτος, από το οποίο προήλθε το Βυζαντινό.
Στα μαθήματα εξετάζουμε, κυρίως, τα πολιτικοδιπλωματικά και στρατιωτικά γεγονότα. Παράλληλα, γίνονται αναφορές, στην εσωτερική διάρθρωση της βυζαντινής διοικήσεως, στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις αιτίες ακμής και παρακμής της αυτοκρατορίας.
 Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μετά τις εισηγήσεις γίνεται γόνιμος διάλογος για να μάθουμε τι ήταν τελικά το Βυζάντιο.
Αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια του Κοινωνικού Πανεπιστημίου υπάρχουν στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.grΟι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο emailgraftip.mt@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Με το πέρας των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (Για τη βεβαίωση ο φοιτητής πρέπει να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον τις 3 από τις 5 εισηγήσεις).
Στο τέλος του Δελτίου Τύπου ακολουθεί το πλαίσιο των σεμιναρίων.
O νέος κύκλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών και Πτυχιούχων του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ (ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.ΠΕΛΠ). Εισηγητής: Ζερβός Δημήτριος (πτυχιούχος τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού).
Όσοι συμμετέχοντες είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο και επιθυμούν / ή δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με τη νέα θεματική ενότητα, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο graftip.mt@gmail.com. Όσοι είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή προηγούνται στη σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου