Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου για τα Ηχοπετάσματα της Εργοσε στο Ταύρο

Περίληψη απο τα πρακτικά του Δ.Σ. της 21 Σεπτεμβρίου 2017
Θέμα 4ο  ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ : Λήψη απόφασης για την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για το έργο της ΕΡΓΟΣΕ (ηχοπετάσματα).
Ο κ. Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου δίνει το λόγο στον κ. Δήμαρχο ο οποίος αναφέρει τα εξής: Κύριε Πρόεδρε, Με έκπληξη παρατηρήσαμε την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στον Προαστιακό στον Ταύρο, τα οποία όχι μόνο δημιουργούν στο κέντρο της πόλης ιδιαίτερα άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά δημιουργούν και ένα τοίχος στο κέντρο της πόλης, το οποίο συμβάλλει στην απομόνωση της περιοχής και λειτουργεί ως διαχωριστικό μέσο στον Ταύρο. Παράλληλα, όπως μας διαβεβαίωσαν τόσο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ όσο και οι μηχανικοί του Δήμου μας, τα ηχοπετάσματα αυτά δημιουργούν σημαντικά προβλήματα ορατότητας, με συνέπεια να υπάρχει ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα ασφάλειας στις διαβάσεις, τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα. Εχθές το βράδυ με τον Αντιδήμαρχο κ. Δαμηλάκο και με τον Άρη τον Κρεμμύδα, κάναμε κάποιες ενέργειες με αποτέλεσμα να σταματήσει η τοποθέτησή τους. Σήμερα στείλαμε επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, με την οποία δηλώνουμε τη διαφωνία μας ως προς την τοποθέτηση αυτού του είδους των ηχοπετασμάτων. Παράλληλα εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που έχουμε κάνει κατά των περιβαλλοντικών όρων της ΕΡΓΟΣΕ, η εκδίκαση της οποίας έχει αναβληθεί δύο φορές. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να τοποθετηθούν αυτού του είδους τα ηχοπετάσματα , να εμμείνουμε στην υπογειοποίηση των γραμμών του προαστιακού στην περιοχή, αν θέλουμε να προφυλάξουμε και το περιβάλλον και τους κατοίκους και να ορίσουμε μια διαπαραταξιακή επιτροπή για το έργο αυτό της ΕΡΓΟΣΕ (ηχοπετάσματα). Εγώ θα πρότεινα τον Αντιδήμαρχο Ταύρου κ. Δαμηλάκο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου κ. Καπλάνη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββα , τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μελέτη ο οποίος είναι Πολιτικός Μηχανικός τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κυριαζίδη και όποιος άλλος επιθυμεί. Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Κρεμμύδας δήλωσε την επιθυμία του να συμμετάσχει στην ανωτέρω διαπαραταξιακή.
Τέλος ο Πρόεδρος καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ’ όψη του, κατά ισχύουσες διατάξεις, τα υποβληθέντα στοιχεία, και την προαναφερόμενη εισήγηση. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Α) Εκφράζει την αντίθεσή του στην τοποθέτηση των ηχοπετασμάτων. Β) Εμμένει στην απόφαση υπογειοποίησης των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο και Γ) Ορίζει διαπαραταξιακή Επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου (ηχοπετάσματα), ως εξής:
1. Γεώργιο Δαμηλάκο - Αντιδήμαρχο Ταύρου 2. Ιωάννη Σάββα – Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών. 3. Άρη Κρεμμύδα – Δημοτικό Σύμβουλο – επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης 4. Γεώργιο Μελέτη – Δημοτικό Σύμβουλο, από τη μείζονα αντιπολίτευση. 5. Παναγιώτη Κυριαζίδη – Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης. 6. Παναγιώτη Καπλάνη – Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου