Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Περίπατος και ξενάγηση στα ΜΑΚΡΑ ΤΕΙΧΗ και σε Αρχαιότητες πέριξ αυτών την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 (21-24 Σεπτεμβρίου 2017), σας προσκαλούμε να συμμετέχετε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στον αρχαιολογικό περίπατο στα Μακρά Τείχη και σε αρχαιότητες πέριξ αυτών στις περιοχές του Μοσχάτου-Ταύρου και Αγ. Ι. Ρέντη.
Σημείο συνάντησης είναι ο σταθμός ΗΣΑΠ στον Ταύρο (εκδοτήρια εισιτηρίων) στις 10.30 π.μ..
Η ξενάγηση-περίπατος θα είναι διάρκειας περίπου 3 ωρών, ενώ η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής  Αττικής – Πειραιώς  κ΄ Νήσων,  συμμετέχοντας  στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών  Ημερών Πολιτιστικής  Κληρονομιάς 2017 ,   (21 – 24 Σεπτεμβρίου 2017),  που για την διετία 2017 – 2018  είναι αφιερωμένες στην θεματική ‘Πόλ(ε)ις’  , σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει :
 Την Κυριακή 24  Σεπτεμβρίου   2017   ωρα 10.30 π.μ. 
 « Αρχαιολογικός  περίπατος  στα Μακρά Τείχη κ΄  σε αρχαιότητες πέριξ  αυτών : νεκροταφεία , κτήρια  και δρόμοι  »
Οι αρχαιολόγοι της  Εφορείας  θα  προσφέρουν  τη  δυνατότητα  στους  επισκέπτες  / περιπατητές  να περιηγηθούν σε θέσεις, (ειδικά διαμορφωμένους αρχαιολογικούς χώρους ), όπου διατηρούνται ορατά κατάλοιπα ταφικών μνημείων , δρόμων και κτηρίων , που πλαισίωναν τα Μακρά Τείχη, αλλά και σε θέσεις όπου διατηρούνται  ορατά τμήματα του νοτίου σκέλους των Μακρών Τειχών  .
Οι συμμετέχοντες στον αρχαιολογικό περίπατο θα έχουν την ευκαιρία , μέσα από τις αφηγήσεις των αρχαιολόγων , να κατανοήσουν και να αναπλάσου
ν την αρχαία τοπογραφία της Αθηναϊκής  πεδιάδας, δηλαδή της πεδιάδας μεταξύ της Αθήνας και  του κεντρικού της  λιμένα  , τον Πειραιά .
Τα Μακρά Τείχη ήταν αμυντικά Τείχη και, ένα από τα μεγαλύτερα οχυρωματικά έργα στην  Αττική κατά την αρχαιότητα,   που  συνέδεαν σε ευθεία γραμμή , την Αθήνα με το επινείο της τον Πειραιά . Η οικοδόμησή τους συνέβαλε άμεσα  στην ραγδαία οικονομική  ανάπτυξη της Αθήνας και την μετατροπή της σε ναυτική και πολιτική υπερδύναμη της εποχής .
Οι αρχαιότητες  πέριξ  των Μακρών Τειχών  δεικνύουν την υψηλή  κοινωνική , οικονομική , πολιτική και φιλοσοφική  ωριμότητα  της Αθήνας και του Πειραιά  , κατά τους αρχαίους χρόνους .
 Σημείο  συνάντησης:
Σταθμός  ΗΣΑΠ  « Ταύρος  »,  (εκδοτήρια εισιτηρίων)
Ώρα συνάντησης  10:30  το πρωϊ  (διάρκεια περιπάτου περίπου 3 ώρες) .
Ελεύθερη  συμμετοχή .
 Πληροφορίες:
Γιάννης  Συρόπουλος , τηλ: 210 – 45.90.705
Ειρήνη   Σκιαδαρέση , τηλ: 210 – 45.90.712  και  6977 325 462
Α.Μ  Αναγνωστοπούλου  , τηλ:  210 – 45.90.711

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου