Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τη παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών ΖΗΤΟΥΝ πολίτες και Δημοτική αρχή για τη δημιουργία του ΚΔΑΠ στο ΤΑΥΡΟ

Την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών ζητούν πολίτες και Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία του ΚΔΑΠ στον Ταύρο από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και την Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
        530 πολίτες του Ταύρου, διαπιστώνοντας την προσπάθεια παρεμπόδισης της έναρξης των εργασιών δημιουργίας νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στον Ταύρο, η οποία έχει αποφασιστεί από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και την Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απέστειλαν υπόμνημα μέσω της Δημοτικής Αρχής στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με το οποίο ζητούν την παρέμβασή τους ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του νέου ΚΔΑΠ, για να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο η νέα δομή.
        Το νέο ΚΔΑΠ, η δημιουργία του οποίου έχει αποφασιστεί από τον Φεβρουάριο του 2016, θα λειτουργήσει στο Σχολικό συγκρότημα επί των οδών Αγίας Σοφίας, Θράκης, Κορυζή, Τραπεζούντος, Κνωσσού, Ανδρούτσου και Χρ. Σμύρνης της πόλεως του Ταύρου, σε χώρο αναξιοποίητο από το 2007 (πρώην εργαστήριο ΕΠΑΛ, συνεργείο αυτοκινήτων), μετά τη μεταστέγαση του 3ου ΕΠΑΛ – ΤΕΕ, σε νέο κτήριο επί της οδού Εσταυρωμένου 5, στον Ταύρο.
        Ο Δήμος Μοσχάτου–Ταύρου προκειμένου να παραχωρήσει την χρήση του ανωτέρω χώρου τήρησε νόμιμα όλη τη διαδικασία και έλαβε τη με αρθμ. 7/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις του Δήμου εγκρίθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Κατά της απόφασης του Δ.Σ. η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία απορρίφθηκε. Ακολούθησαν  δύο προσφυγές οι οποίες απορρίφθηκαν εκ νέου από την αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 152.
        Παρά το γεγονός των νόμιμων ενεργειών του Δήμου μας και της έγκρισης της νομιμότητας των πράξεών του από τις αρμόδιες υπερκείμενες αρχές, η στάση μεμονωμένων ατόμων, συστηματικά παρακωλύει και παρεμποδίζει παρανόμως την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του ΚΔΑΠ, ώστε αυτό να μην λειτουργήσει ούτε στη σχολική περίοδο που λήγει, ούτε τη νέα σχολική περίοδο, όπως θα έπρεπε. Εάν επρόκειτο για αναγκαίο χώρο όπως διατείνεται η Διευθύντρια του Σχολείου, γιατί από το 2007 τον είχαν εγκαταλείψει;
        Το νέο ΚΔΑΠ θα λειτουργεί μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την περιοχή του Ταύρου. Σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, με τη στήριξη δασκάλων και καλλιτεχνικών υπευθύνων, οι μαθητές θα προετοιμάζονται για τα σχολικά τους μαθήματα, ενώ θα διδάσκονται ζωγραφική και μουσική, θα παίρνουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, σε εργαστήρια εκμάθησης Η/Υ, θα διδάσκονται χορούς, θα συμμετέχουν σε θεατρικά εργαστήρια, σε αθλητικές δράσεις και σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Η συμμετοχή των μαθητών στο ΚΔΑΠ του Ταύρου είναι δωρεάν, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα παρέχονται γεύματα, ενώ θα λαμβάνουν και ιατρική μέριμνα. Τους θερινούς μήνες, με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το ΚΔΑΠ θα διοργανώνει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, στα οποία θα συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ τα παιδιά από τον Ταύρο.
Η καθυστέρηση της δημιουργίας του ΚΔΑΠ στον Ταύρο αποβαίνει εις βάρος της Τοπικής Κοινωνίας.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη με συνημμένο το υπόμνημα των πολιτών του Ταύρου και τις υπογραφές τους, στις οποίες ζητάει την προσωπική παρέμβαση των Υπουργών προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία του ΚΔΑΠ στον Ταύρο, προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας, υπογραμμίζοντας πως όλοι μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών, που αξιώνουν από την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη. Καλούμε, επίσης, όσους είχαν ή διατηρούν επιφυλάξεις για τη δημιουργία της δομής αυτής να κατανοήσουν την αναγκαιότητά της, αφού μόνο κοινωφελές αποτέλεσμα θα παράγει, όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο ΚΔΑΠ που λειτουργεί από το 2013 στο Μοσχάτο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου