Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας και της Γραμματείας του Δημοτικού Συνδυασμού «Μοσχάτο- Ταύρος Ανθρώπινη πόλη- Σύγχρονος Δήμος» για την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντώνη Μπούτση.

25 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας και της Γραμματείας
του Δημοτικού Συνδυασμού
 «Μοσχάτο- Ταύρος Ανθρώπινη πόλη- Σύγχρονος Δήμος»

Εμείς οι Δημοτικοί, Κοινοτικοί Σύμβουλοι και τα μέλη της Γραμματείας του Δημοτικού Συνδυασμού  «Μοσχάτο- Ταύρος Ανθρώπινη πόλη- Σύγχρονος Δήμος», με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Μπούτση, συνήλθαμε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου σε κοινή συνεδρίαση, εγκρίναμε ομόφωνα και συνυπογράψαμε την παρακάτω ανακοίνωση:
 Φίλες και φίλοι, πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου,
Τους τελευταίους μήνες ο ανεξαρτητοποιηθείς  και παραιτηθείς Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Αντώνης Μπούτσης διέδιδε με έμφαση σε πρόσωπα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις μελλοντικές προσωπικές του επιδιώξεις, απαξιώνοντας τη Δημοτική Αρχή και υπονομεύοντας το έργο της. Ταυτόχρονα διατηρούσε τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση στην οποία υποδείχθηκε από το Δήμαρχο και εκλέχτηκε από τη Δημοτική ομάδα στην οποία παρέμεινε ενεργό μέλος μέχρι και πρόσφατα.
Ο Δήμαρχος σε συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας την προηγούμενη εβδομάδα

 είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθεί ενέργειες οι οποίες υποσκάπτουν την 

ενότητα της Δημοτικής παράταξης τονίζοντας ότι όποιος δεν συμφωνεί έχει 

μία μόνο επιλογή, την έξοδό του από αυτήν. Κατά συνέπεια, ο ίδιος 

υποχρεώθηκε να προβεί σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης και να υποβάλλει, 

σύμφωνα με το νόμο, την παραίτησή του από Πρόεδρος του Δημοτικού 

Συμβουλίου τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.
Χωρίς διάθεση προσωπικής αντιδικίας, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στο περιεχόμενο της επιστολής του με την οποία επιχείρησε να αιτιολογήσει την ανεξαρτητοποίησή του και κατ΄ επέκταση την αναγκαστική παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου  του ΔΣ.
Η επιστολή που απέστειλε, δυστυχώς, δεν του περιποιεί τιμή. Είναι ένα κείμενο μικρόψυχο στο οποίο δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, τόσο τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής των τελευταίων έξι χρόνων τις οποίες υπερθεμάτιζε διαχρονικά, όσο και τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο θεσμός της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναφερθεί στις μεγάλες ευθύνες της πολιτείας με την περικοπή του 60%  των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων και τη μεγάλη μείωση του προσωπικού τους.
Είναι ένα κείμενο μίζερο γιατί μηδενίζει και υποβαθμίζει το σημαντικό μας έργο και απαξιώνει τους εκλεγμένους από το λαό καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου αφού μειώνει το κύρος των εργαζομένων αφήνοντας ανοικτό παράθυρο στον ιδιωτικό τομέα. Τα επιχειρήματα που καταθέτει είναι προσχηματικά καθώς επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Αγωνιωδώς προσπαθεί να ανακαλύψει «σοβαρούς» λόγους για την ανεξαρτητοποίησή του αποκρύπτοντας τις πραγματικές αιτίες που σαφώς σχετίζονται με τις ατομικές μελλοντικές του σκοπιμότητες. 
 Για την αποκατάσταση της αλήθειας υπενθυμίζουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση. Ο Δημοτικός μας συνδυασμός συγκροτήθηκε το 2010  και στις εκλογές του ίδιου χρόνου οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου με επικεφαλής τον Ανδρέα Ευθυμίου που εξελέγη Δήμαρχος.  Στην πρώτη αυτή περίοδο εργαστήκαμε σκληρά :
ü  κρατήσαμε ζωντανή την τοπική κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και ενισχύσαμε την κοινωνική αλληλεγγύη με ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικών δομών και παρεμβάσεων,
ü  παρήγαμε με τρόπο αξιόπιστο, συλλογικό και διαφανή, ένα πολύπλευρο έργο καθιστώντας  το νέο Δήμο ισχυρό και σύγχρονο,
ü  καταφέραμε και κερδίσαμε το στοίχημα της συνένωσης των δύο Δήμων που ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα,
Στις εκλογές του Μαΐου του 2014 οι πολίτες επιβεβαίωσαν την επιτυχημένη προσπάθειά μας και το συνολικό μας έργο ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στη δική μας παράταξη και στο πρόσωπο του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου.  Θέσαμε καινούργιους στόχους για τη νέα πενταετία με καθορισμένες προτεραιότητες και ολοκληρωμένο σχεδιασμό με βασικό γνώμονα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου έχουμε καταφέρει ακόμη σημαντικότερες κατακτήσεις:
ü  Αξιόπιστη διοίκηση για όλους με διαφάνεια, εξοικονόμηση πόρων, και αποτελεσματικότητα
ü  Ισχυρή οικονομική ευρωστία με αποπληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις, υψηλό ταμειακό υπόλοιπο, επενδύσεις με δικούς μας πόρους για  αγορές ακινήτων και πάγιου εξοπλισμού
ü  Καλυτέρευση της ποιότητας ζωής που συνεπάγεται προστασία του περιβάλλοντος, περισσότερους κοινόχρηστους χώρους,  ανάπτυξη στον πολιτισμό, την άθληση και στήριξη της νέας γενιάς
ü  Κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη που σημαίνει κοινωνική πολιτική με έμπρακτη βοήθεια στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες
 ü  Υποδομές ανάπτυξης και τεχνικά έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης. Έργα που ολοκληρώθηκαν, έργα σε εξέλιξη, έργα που έχουν δημοπρατηθεί και άμεσα υλοποιούνται, όπως και εκπόνηση μελετών για νέα έργα.
 Δυστυχώς, σε μια τόσο γόνιμη περίοδο για το Δήμο μας, μια κίνηση -καθόλου ξαφνική και μάλλον αναμενόμενη- ήλθε να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θέτει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από τα συμφέροντα της πόλης αλλά και του συνδυασμού που συμπορεύτηκε μαζί του 6 χρόνια και τον ανέδειξε στο υψηλό και τιμητικό αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Φίλες και φίλοι, πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου,
Εκλεγήκαμε με σκοπό να πραγματοποιήσουμε ένα έργο συλλογικό για το «κοινό καλό» του Δήμου και των πολιτών σύμφωνα με το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Οι αιτιάσεις που αναφέρονται στο κείμενο της ανεξαρτητοποίησης του παραιτηθέντος Προέδρου μπορούν να χαρακτηρισθούν μόνο ως προφάσεις για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών επιδιώξεων.
Γιατί, όποιος θέλει να προσφέρει στο σύνολο μέσα από μία ενιαία ομάδα, ένα μόνο δρόμο έχει να διαλέξει: να δουλεύει σκληρά, να διορθώνει τις αδυναμίες και να παράγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, ο παραιτηθείς Πρόεδρος επέλεξε την ιδιοτελή σκοπιά της προσωπικής του πορείας.
Μάλιστα επειδή στο κείμενό του αναφέρεται σε «αξίες και ιδανικά», ξέχασε την αρχή της αξιοπρέπειας και της δεοντολογίας. Θα του συνιστούσαμε, λοιπόν, να μην «ξεχάσει» να παραιτηθεί και από Δημοτικός Σύμβουλος καθώς εκλέχθηκε με τη σημαία του συνδυασμού μας. Οι πολίτες θα κρίνουν την υπονομευτική και διχαστική αυτή ενέργεια, όπως καθημερινά κρίνουν και τη Δημοτική Αρχή. 
ü  Εμείς παραμένουμε ενωμένοι, όλες και όλοι μαζί
ü  Βάζουμε πάνω από όλα το «εμείς» και όχι το «εγώ»
ü  Επιλέγουμε τη συλλογική λειτουργία και όχι τις προσωπικές στρατηγικές. 
Όλες και όλοι δηλώνουμε ανεπιφύλακτα την εμπιστοσύνη μας στο Δημοτικό μας συνδυασμό και στον επικεφαλής του για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα  το έργο που μας ανέθεσαν οι πολίτες. Τα τρία επόμενα χρόνια με σκληρή και παραγωγική δουλειά και με την ηγεσία του Δημάρχου μας Ανδρέα Ευθυμίου είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας ώστε να ζητήσουμε το 2019 την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Γιατί εμείς:
ü  διαθέτουμε την εμπειρία και τη γνώση,
ü  υλοποιούμε συγκεκριμένο  σχέδιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα,
ü  έχουμε μεράκι και φαντασία,
ü  μας διακρίνει η θέληση και υπηρετούμε το κοινό όραμα ώστε  να οδηγήσουμε το Δήμο μας σε ακόμη καλύτερες ημέρες.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αξιοπιστία και δεν θα επιτρέψουμε μια δημιουργική Δημοτική θητεία να μετατραπεί σε πρώιμη προεκλογική περίοδο. Κάτι τέτοιο θα ήταν σε βάρος του Δήμου και των συμπολιτών μας. 
Ακολουθούν τα ονόματα όλων των Δημοτικών Συμβούλων , των κοινοτικών Συμβούλων Μοσχάτου και Ταύρου καθώς και της Γραμματείας του Συνδυασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου