Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

          Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η 8η Μαρτίου, μία γιορτή που αναφέρεται στα δικαιώματα των γυναικών.  Μία γιορτή που ενώ έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου, με την πάροδο των ετών, κυρίως στα αναπτυγμένα κράτη, έχει πάρει την μορφή μίας ημέρας έκφρασης αγάπης προς τις γυναίκες και –ίσως- ευκαιρίας για διασκέδασης ανάμεσα στις γυναικείες παρέες.
          Σήμερα, λοιπόν, τιμάμε και στέλνουμε την αγάπη μας σε όλες τις γυναίκες και τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και μία μερίδα γυναικών που αγωνίζεται ακόμα για ίσα δικαιώματα και για ίσες ευκαιρίες σε μία ζωή που πολλές φορές γεμίζει το δρόμο τους εμπόδια.
          Ιδιαίτερα τη σημερινή ημέρα έχω στο μυαλό μου, στη σκέψη μου και στην καρδιά μου την μορφή της γυναίκας που αγωνίζεται. Της γυναίκας άνεργης, της γυναίκας που βιώνει την προσφυγιά, της γυναίκας-μητέρας που παλεύει ενάντια σε δύσκολες καταστάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της, προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στην πραγματοποίηση του ονείρου της για ένα καλύτερο αύριο, για ένα παρόν και ένα μέλλον που θα της προσφέρει την ευκαιρία στη μόρφωση, στην εργασία, στην ίδια την κατάκτηση της ζωής.

          Σε αυτή τη γυναίκα θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερινή ημέρα και να ζητήσω από όλους μας, ο καθένας με τις δυνάμεις του, να σταθούμε όσο μπορούμε δίπλα σε αυτές τις γυναίκες. Τις γυναίκες με την αγωνία στο βλέμμα και την καθαρή καρδιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου