Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

1η Οκτωμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία


“Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία. Στους γονείς μας, στους παππούδες μας, σε πρόσωπα αγαπημένα από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον, στους ανθρώπους που συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια, σε ένα περιβάλλον που πολλές φορές τους αντιμετωπίζει εχθρικά.


Η γενιά της τρίτης ηλικίας είναι η γενιά της αγάπης και της προσφοράς, η γενιά που ιδιαίτερα στις ημέρες μας συνεχίζει να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομική ανάπτυξη, είτε με το ρόλο της στην ανατροφή και τη φροντίδα των παιδιών στην οικογένεια, είτε με την επαγγελματική απασχόλησή τους, είτε μέσω της μετάδοσης των εμπειριών τους και των γνώσεών τους στις νεότερες γενιές. Μία γενιά στην πρώτη γραμμή. Άνθρωποι που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις, κατάφεραν να ξεπεράσουν τον πόνο και την απώλεια, κατάφεραν να γίνουν τα πρότυπά μας και τα στηρίγματά μας.
          Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η σημερινή ημέρα ανήκει και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δεν έχουν κανέναν να τους σταθεί, που δεν έχουν κάποιον να μοιραστούν τη δική τους καθημερινότητα, τα προβλήματά τους, τα άγχη τους και τις αγωνίες τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να σταθούμε δίπλα, να τους στηρίξουμε, να τους νοιαστούμε, να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου