Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Παραμονή και αναβάθμιση των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Μοσχάτο και τον Ταύρο ζητά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης



          Ύστερα από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με τους διευθυντές του ΕΟΠΥΥ και την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθορίστηκε μία σειρά ενεργειών και διεκδικήσεων, προκειμένου να μην απομακρυνθούν οι δομές υγείας του ΕΟΠΥΥ από το Μοσχάτο και τον Ταύρο.
        Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν το πρώτο βήμα. Ο Δήμαρχος δήλωσε την αντίθεσή του με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά και απαίτησε την παραμονή των ιατρείων στο Μοσχάτο και τον Ταύρο, καθώς και την άμεση στελέχωσή τους με τις ειδικότητες του προσωπικού που λείπουν.
        Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα υπέρ των προτάσεων του Δημάρχου και συμφώνησε στα εξής:
α. Το ΔΣ διαφωνεί με το πανελλαδικό κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ
β. Απαιτεί την παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Μοσχάτο και τον Ταύρο, την άμεση στελέχωσή τους με τις ειδικότητες που λείπουν, ζητώντας ταυτόχρονα  περαιτέρω αναβάθμισή τους. Σε μία διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις
γ. Άμεση ενημέρωση των Δημοτών από τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τη Δημοτική Αρχή
δ. εξέταση ενδεχόμενου παραχώρησης κτιρίων του Δήμου για τη λειτουργία των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας άμεση συνάντηση στο Υπουργείο, μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα της παραμονής των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στην πόλη μας, καθώς και το πλαίσιο στήριξής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου