Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για την καύση καλωδίων.

Με την παρουσία πλήθος κόσμου έγινε χθες στο ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννη η συζήτηση για την καύση καλωδίων, ένα πρόβλημα που ζουν και αναπνέουν, οι κάτοικοι του Ταύρου τα τελευταία 6 χρόνια.
Η επιτροπή κατοίκων Ταύρου κατά της καύσης καλωδίων διοργάνωσε μια συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον όπου το συντονισμό είχε η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κα Χ. Τζαναβάρα.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κος Ανδρέας Ευθυμίου ο οποίος δεσμεύτηκε να απομακρύνει τα παράνομα σκραπατζίδικα της περιοχής, ενώ τόνισε τη σημασία που πρέπει να δώσουμε όλοι μας για την ανακύκλωση.

Στην συνέχεια δυο διακεκριμένοι επιστήμονες οι κ.κ. Ν. Κατσαρός επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου και ο Διευθυντής πνευμονολογίας στο Ερρίκος Ντιναν κος Γ. Βαρουχάκης μας ανέλυσαν λεπτομερώς τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι του Ταύρου και των γύρω περιοχών απο την καύση καλωδίων την οποία εξίσωσαν με "χημική βόμβα", τις επιπτώσεις των ρύπων στην υγεία μας και ειδικότερα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου με την εισπνοή διοξινών και φουράνιο που είναι οι πλέον τοξικοί ρύποι για καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη ειδική γραμματέας του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας η οποία ασχολείται με την διαχείριση του προβλήματος και μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει τον ενάμιση χρόνο που έχει αναλάβει την ευθύνη του ζητήματος μαζί με του επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας.
Δεσμεύτηκε ότι εντός του Ιουνίου κλιμάκιο απο όλους τους φορείς θα επισκεφθεί τον καταυλισμό των Ρομά όπου γίνεται η καύση των καλωδίων για να τους ενημερώσει για τις επιπτώσεις των ρύπων στην υγεία μας καθώς και για την διάχυση υψηλής ρύπανσης σε ατμόσφαιρα, έδαφος και νερό, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής καθώς και την σοβαρή - συνεχής - απειλή για την υγεία μας.
Η εκπρόσωπος της επιτροπής για την καύση καλωδίων κα Εύα Ζημαράκη ενημέρωσε το κοινό για τους αγώνες που έχει κάνει τα 6 τελευταία χρόνια η επιτροπή για να σταματήσει επιτέλους αυτό το παράνομο καθόλα γεγονός που μολύνει με τοξικά τους κατοίκου του Ταύρου και δήλωσε ότι
6 χρόνια διαβίωσης σε μολυσμένη περιοχή είναι πολλά.
Η εκδήλωση έκλεισε με συζητήσεις -  αντεγκλήσεις μεταξύ των παρευρισκομένων για την συμβολή του Υπουργείου για την παράνομη καύση καλωδίων.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου