Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνέλαβαν δολοφόνο αστυνομικού στο Μοσχάτο.

Συνελήφθη στην Ελλάδα, έπειτα από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, ο δράστης της άγριας δολοφονίας αστυνομικού, αλλά και του αποτρόπαιου βασανισμού ενός δεύτερου, τον οποίο κρατούσε φυλακισμένο επί ημέρες σε μια σπηλιά. Ο λόγος για έναν 49χρονο Αλβανό υπήκοο ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αλβανία, το 1997, μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του είχε αιχμαλωτίσει δύο αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του και εντοπίστηκε έπειτα από έρευνες στην περιοχή του Μοσχάτου.


Το 1997, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που ακολούθησε την «πτώση» των τραπεζών, ο 49χρονος μαζί με δύο φίλους του (που επίσης αναζητούνται) είχε πιάσει αιχμαλώτους δύο αστυνομικούς, τους οποίους κράτησε φυλακισμένους σε μια σπηλιά σε ορεινή περιοχή των Αγίων Σαράντα. Εκεί, αφού έβαλε φωτιά και έκαψε τον έναν αστυνομικό, στη συνέχεια έβαλε τέλος στο μαρτύριο του θύματός του, καθώς τον εκτέλεσε με μία σφαίρα στο κεφάλι. Ο δεύτερος αστυνομικός μαρτύρησε στην κυριολεξία στα χέρια των τριών συμπατριωτών του, οι οποίοι επί τέσσερις ημέρες τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, με αποτέλεσμα να τον αφήσουν ανάπηρο.

Οταν πια τα πράγματα ηρέμησαν στην Αλβανία, η τοπική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες με αποτέλεσμα να καταλήξει -βάσει στοιχείων- στους τρεις δολοφόνους, οι οποίοι όμως είχαν προλάβει να διαφύγουν από τη χώρα τους προτού αποκαλυφτεί η ταυτότητά τους. Βέβαια, σε βάρος τους είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, που έφτασε και στις αστυνομικές αρχές της χώρας μας.

Το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από έρευνες και παρά το γεγονός ότι ο 49χρονος Αλβανός κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα, κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

Πλέον, αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοση του 49χρονου στην πατρίδα του, ώστε να δικαστεί για το έγκλημα που διέπραξε.


www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου