Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινούν οι εγγραφές για το νέο κύκλο σεμιναρίων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ξεκινούν οι εγγραφές για το νέο κύκλο σεμιναρίων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ü Η επίδραση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στην αισθητική και τις τέχνες (Πλάτων-Αριστοτέλης)
 

Ο θεσμός του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει τη δράση του με το νέο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων με τίτλο: «Η επίδραση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στην αισθητική και τις τέχνες (Πλάτων-Αριστοτέλης)».

Μπορεί η τέχνη και η αισθητική να διδάξουν φιλοσοφία; Πώς σχετίζεται
η φιλοσοφία με την «αφθονία» και  την Υγεία και πως μπορεί να θεραπεύει; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πλάτωνας με την  Θετική Ψυχολογία;
Όλα όσα μας αποκαλύπτουν τα αρχαία σωσμένα κείμενα στη σύντομη περιήγηση των διαλέξεών μας στην Αρχαιοελληνική Φιλοσοφία με την σημερινή ματιά

        Ο κύκλος των σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί σε πέντε συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται  κάθε Σάββατο, από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11.00 έως τις 13.00, στην αίθουσα ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, στο Μοσχάτο (Κων/λεως και Σολωμού).

        Αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια του Κοινωνικού Πανεπιστημίου υπάρχουν στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια από την Τρίτη 24 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο e-mail: graftip.mt@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Με το πέρας των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (Για τη βεβαίωση ο φοιτητής πρέπει να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον τις 3 από τις 5 εισηγήσεις).  Στο τέλος του Δελτίου Τύπου ακολουθεί το πλαίσιο των σεμιναρίων. O νέος κύκλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών και Πτυχιούχων του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ (ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.ΠΕΛΠ). Εισηγήτρια: Ζέκη Σοφία (απόφοιτη Ελληνικού Πολιτισμού-Πολιτισμολόγος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου