Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σε επαγρύπνηση οι υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για την πετρελαιοκηλίδα

Την τοποθέτηση φραγμάτων στο παραλιακό μέτωπο του Μοσχάτου ζήτησε ο Δήμαρχος

Σε επαγρύπνηση έθεσε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την πετρελαιοκηλίδα που ρύπανε το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, ζητώντας ταυτόχρονα από το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβούν άμεσα στην τοποθέτηση φραγμάτων στην έκταση του παραλιακού μετώπου του Μοσχάτου προληπτικά για την αποφυγή ρύπανσης των ακτών του Μοσχάτου.
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης εξαιτίας του ναυαγίου, στην οποία  παραβρέθηκε  και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και στην οποία συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και το Λιμενικό Σώμα, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου δήλωσε σχετικά: «Ζητήσαμε από το Λιμενικό Σώμα την τοποθέτηση φραγμάτων προληπτικά στη θαλάσσια ακτή μας  για την αποφυγή ρύπανσης των ακτών του Μοσχάτου από πετρελαιοκηλίδες του πρόσφατου ναυαγίου και θέσαμε σε επαγρύπνηση τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Ήδη δώσαμε εντολή στη Νομική Υπηρεσία να προβεί σε κάθε απαραίτητη Νομική ενέργεια κατά παντός υπευθύνου για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε, ενώ  το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για περαιτέρω ενέργειες.
Αυτονόητη είναι φυσικά η υποχρέωση της ίδιας της πολιτείας για την αναζήτηση και την απόδοση των ευθυνών για αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ τους συμπολίτες μας που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμβάλλουν ως εθελοντές και οι οποίοι, βέβαια, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουν οδηγίες από τους αρμόδιους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου