Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τη Κυριακή 5 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι τα εγκαίνια των γραφείων των εκδόσεων Εύμαρος στο Ταύρο.

  Εδώ και λίγες ημέρες στην οδό Ελευθερίας στον Ταύρο βρίσκεται η έδρα των εκδόσεων Εύμαρος. Ουσιαστικά πρόκειται για επιστροφή, καθώς οι εκδόσεις αυτές είναι συνέχεια των εκδόσεων Αντίκτυπος που ίδρυσε στον Ταύρο το 1995 ο συμπολίτης μας Πέτρος Κακολύρης. Οι περισσότεροι ίσως να γνωρίζετε την εφημερίδα «Εν Ταύροις» που κυκλοφορούσε  από τις εκδόσεις αυτές, μέχρι πριν κάποια χρόνια. Η λειτουργία των εκδόσεων και της εφημερίδας διακόπηκε απότομα καθώς ο κ. Κακολύρης αντιμετώπισε ενα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο ξεπέρασε με επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποίησε το 2009. Το βίωμα αυτό περιγράφει στο βιβλίο του «Η ιστορία τη καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης».
Τον επόμενο χρόνο, επανήλθε στον εκδοτικό χώρο μέσω του «Ομίλου Πολιτισμού Εύμαρος» που είχε έδρα στους Αμπελόκηπους. Αργότερα η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε στη Δάφνη και τώρα επιστρέφει στο φυσικό της χώρο τον Ταύρο.
Θεωρούμε πως η παρουσία ενός εκδοτικού οίκου στην πόλη μας είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμισή της.
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Πέτρο Κακολύρη ο οποίος μας είπε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησα αλλά κυρίως στη γειτονιά που μεγάλωσα και διαμορφώθηκα. Λένε πως η πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια και τα δικά μου ήταν υπέροχα στη γειτονιά μας, με ταπεινά σπίτια και ανθρώπους αλλά με ανοιχτές καρδιές και αγκαλιές, με φίλους και κυρίως παιχνίδι στις αλάνες και τα στενά της περιοχής και βεβαίως η φοίτηση στα σχολεία της περιοχής που μου έδωσαν τις βάσεις για την κατοπινή πορεία στο χώρο των γραμμάτων.
Ευελπιστώ ο χώρος μας στην Ελευθερίας να γίνει ενα σημείο συνάντησης των ανθρώπων του βιβλίου αλλά και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών ή και απλώς για μια κουβέντα, πίνοντας έναν καφέ ή ένα ποτό. Θα λειτουργεί Δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και η Λέσχη Ανάγνωσης, μια φορά το μήνα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν ένα βιβλίο, το διαβάζουν και μετά το συζητούν όλοι μαζί.
Οι εκδόσεις Εύμαρος, βρίσκονται στην περιοχή της Πλατάνας, στην οδό Ελευθερίας 2, (παράλληλος της Λεωφ. Ειρήνης). Τηλέφωνο 210 97 08 811 e-mail: evmarosart@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου