Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Φάρο Ελπίδας» συνεχίζει να στηρίζει ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, δημιουργώντας το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο.

Ανοίγει η ομπρέλα κοινωνικής προστασίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με:
ü Νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου
ü Παροχή συσσιτίου

ü Κοινωνικό Φαρμακείο
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει την προσπάθεια της στήριξης των πολιτών του που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάζονται, συνεργάζεται με την ΜΚΟ «Φάρο Ελπίδας» και προχωρά σε μία τριετή στήριξη  για νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στη δημιουργία δύο νέων δομών κοινωνικής μέριμνας, της παροχής συσσιτίου και της δημιουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο απευθύνεται σε οικογένειες του Δήμου μας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου στην πλατεία Ατταλείας στον Ταύρο μπορούν να προμηθευτούν τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη παντοπωλείου, κατεψυγμένα προϊόντα, κα. Το ωράριο λειτουργίας του είναι από τις 09.00-17.00.
        Στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό. Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 09.00 – 17.00, σε
κτίριο του Δήμου στον Ταύρο.
Το Κοινωνικό Συσσίτιο αφορά τη διανομή φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν μόνοι τους να ανταποκριθούν οικονομικά, αλλά και για λόγους κοινωνικούς ή υγείας. Και αυτή η δομή θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00-17.00, σε κτίριο του Δήμου στον Ταύρο.
Ο στόχος όλων των παραπάνω δράσεων είναι διττός. Από τη μία, με την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών, μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στις βιοποριστικές τους ανάγκες και στις ανάγκες της φαρμακευτικής τους κάλυψης και από την άλλη τις δομές αυτές πρόκειται να στελεχώσουν συμπολίτες μας που έχουν δοκιμαστεί από την ανεργία.
    Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, αγωνιζόμαστε για τις συνεργασίες εκείνες που μπορούν να μας εξασφαλίζουν τη συνέχιση των δομών μας αλλά και τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών ικανών να στηρίξουν τους συμπολίτες  μας που δοκιμάζονται σκληρά. Γι αυτό το λόγο και θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την απρόσκοπτη λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου με νέο πρόγραμμα, αλλά και την έναρξη δύο νέων δομών στο Δήμο μας, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού συσσιτίου. Γιατί για εμάς, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αποτελούν προτεραιότητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου