Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέα Ευθυμίου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,
          Με αφορμή το σημερινό αγιασμό στα σχολεία θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχετε μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
          Και αυτή τη χρονιά, θέτοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες της εκπαιδευτική μας κοινότητας, έχουμε φροντίσει για τη σωστή συντήρηση των σχολικών μας κτιρίων, έχουμε ολοκληρώσει σε σημαντικό βαθμό τις εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισής τους και καλύπτουμε τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μας μονάδων.
          Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει ένα ορθολογικό και ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων μας, έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους, δίνοντας στους μαθητές μας το κίνητρο για μάθηση σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον. Επιπρόσθετα, η ροή της χρηματοδότησης από το Δήμο στις Σχολικές Επιτροπές γίνεται απρόσκοπτα, ώστε να καλύπτονται όλες οι υποχρεώσεις τους, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.
          Στους εκπαιδευτικούς μας εύχομαι να έχουν υγεία και δύναμη για την άσκηση του λειτουργήματός τους και τη φετινή χρονιά, όπως κάνουν πάντα.
          Θα ήθελα, επίσης, να απευθυνθώ στους μαθητές μας, δίνοντας μία μικρή αλλά ταυτόχρονα ισχυρή συμβουλή! Μην αναλώσετε το χρόνο σας και τις δυνάμεις σας στο άγχος της αναζήτησης των καλών βαθμών. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις που θα λάβετε τη νέα χρονιά, ώστε να χτίσετε οι ίδιοι τις προσωπικές σας εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν να βγείτε στο μέλλον νικητές στη ζωή. Προσπαθήστε να καλλιεργήσετε την κριτική σας σκέψη και να μάθετε, μέσα από τα μονοπάτια που θα σας διδάξουν οι εκπαιδευτικοί σας, να  στηρίζεστε στις δικές σας δυνάμεις, γιατί εσείς είστε εκείνοι που θα δημιουργήσετε το αύριο.

          Καλή σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου