Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και τα νέα δεδομένα που αιφνιδιαστικά επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση με σχετική διάταξη Νόμου


           Η θέση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου παραμένει σταθερή υπέρ της αξιοποίησης του παραλιακού μας μετώπου, ως ένας δημόσιος χώρος με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες, με ανάδειξη του περιβαλλοντικού στοιχείου και ήπιες χρήσεις ψυχαγωγίας, πολιτισμού και αθλητισμού, παράλληλα με τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και με επίλυση των κυκλοφοριακών ζητημάτων.
        Το παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του ως χώρος ικανός όχι μόνο να αναβαθμίσει την Αττική με τις χρήσεις του και τις περιβαλλοντικές του δυνατότητες, αλλά να προσφέρει την ποιότητα ζωής που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής. Γι αυτό το λόγο είμαστε αντίθετοι με την αιφνιδιαστική κίνηση της Κυβέρνησης, η οποία, χωρίς καμία συνεννόηση με τους Δήμους και την Περιφέρεια προχώρησε σε τροπολογία για την παραχώρηση τμήματος της κτιριακής υποδομής της παραλιακής ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πράξη η οποία υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, θέτει εμπόδια στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, υποβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων των παραλιακών Δήμων.
        Είμαστε αντίθετοι στην κατεύθυνση αυτή στην οποία στρέφει η κυβέρνηση το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, ιδιαίτερα τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει εκ νέου έντονα οι  ενέργειες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής την Περιφέρεια Αττικής στην οποία παραχωρήθηκε η αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
        Προκειμένου να τοποθετηθούμε επί του θέματος και να οργανώσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας, συγκαλούμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 20.00, στην αίθ. ΔΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κων/λεως και Σολωμού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου