Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

" Σολομώντεια Λύση " θεατρική παράσταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου στις 6 Ιουνίου ωρα 20.30, στο Σινέ " ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ "

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 24ου Μαθητικού Φεστιβάλ τα παιδιά της στ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου παρουσιάζουν στις 06 Ιουνίου ωρα 20.30 στο ΣΙΝΕ "ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ '' Κωνσταντινουπόλεως 2 - Ταύρος τη θεατρική παράσταση " ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ " 
Οι Χορογραφίες είναι της κας Ραφαηλίδου Κωνσταντίας, η μουσική επιμέλεια του κου Κοιμτζόπουλου Αλέξανδρου ενω τη γενική επιμέλεια έχει η κα Ενεζλη Ιωάννα .
Λίγα λόγια για το έργο.
<<Η Σολομώντεια Λύση>> του Γιάννη Καλατζόπουλου,είναι βασισμένη στο κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ.αι. «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπερτολτ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό παραμύθι και το έκανε θεατρικό έργο για μεγάλους. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος πήρε αυτό το έργο και το ξαναέκανε παραμύθι για παιδιά.

Ο κύκλος με την κιμωλία είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές, εγκαταλείπει το μωρό της. Το βρίσκει η υπηρέτρια της και αποφασίζει να το πάρει για να το γλιτώσει από τους διώκτες του. Κυνηγημένη πλέον και αυτή, υποφέρει τα πάνδεινα για να του εξασφαλίσει μια στέγη και λίγο γάλα.
Μια αληθινή αγάπη αναπτύσσεται στο παιδί και στην θετή του μητέρα, ώσπου το καθεστώς αλλάζει και το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιούσιας. Τότε εμφανίζεται η φυσική του μητέρα και το διεκδικεί......
Ένας <<ιδιόρρυθμος>> δικαστής θα κάνει ένα πείραμα για να αποδείξει ποια πραγματικά το αγαπάει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου