Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μοναδική Εμπειρία Πεζοπορίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων Β. Εύβοιας στο 3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα - Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών



ΠΑΠΑΔΕΣ  26 Απριλίου, 2015 - Με επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες, πραγματοποιήθηκε το 3ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα -Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων Β. Εύβοιας με σημείο αφετηρίας τη θέση Κρύα Βρύση Παπάδων (Δασικό Χωριό). Πάνω από 240 πεζοπόροι μεταξύ των οποίων κάτοικοι, φίλοι του χωριού και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής έως την Κρήτη και Ρόδο, διέσχισαν ακόμα και με ιμάντες το Φαράγγι των Παπάδων, έζησαν την περιπέτεια και μαγεύτηκαν από τους Καταρράκτες της ξεχωριστής αυτής διαδρομής.

Σύλλογοι μεταξύ των οποίων ο ΕΟΣ Χαλκίδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενώ την περιβαλλοντική και πολιτιστική δράση χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου στην γενέτειρα του τους Παπάδες, δηλώνοντας: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας για μια τόσο ξεχωριστή πρωτοβουλία σαν την σημερινή, εδώ στη γη που μεγάλωσα. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αποτελέσουν ερέθισμα και παράδειγμα προς μίμηση για να ακολουθήσουν και άλλες πολλές που να αναδεικνύουν το φυσικό κάλος της Βόρειας Εύβοιας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη που της αξίζει".

         Ως συνδιοργανωτής, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό  Σύμβουλο Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος συμμετείχε στην διαδρομή και δήλωσε: "Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στηρίζει δυναμικά δραστηριότητες που προάγουν τον εναλλακτικό τουρισμό μιας και για την ανάπτυξη του, δύο είναι οι παράμετροι: Πρώτον, το φυσικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί την
σπουδαιότερη προίκα της Βόρειας Εύβοιας και δεύτερον, η ακούραστη συμμετοχή και συμβολή ανθρώπινου δυναμικού (Σύλλογοι, Φορείς) όπως τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπάδων, τα οποία πραγματοποίησαν μια εξαιρετική διοργάνωση".

Στόχος του Συλλόγου ήταν να προσφέρει μια Εμπειρία Πεζοπορίας σε όλους τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ορεινής περιοχής. Δωρεάν συμμετοχή, εδέσματα, "παραδοσιακό στρώσιμο" με καζάνι και μουσική με πανοραμική θέα το Αιγαίο και τις Σποράδες, περίμεναν τους πεζοπόρους στο τέλος, ενώ το πρωί παρέλαβαν τρίπτυχο περιηγητικό χάρτη της διαδρομής, με πληροφορίες για την περιοχή, τις παραδόσεις/έθιμα του χωριού και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια με αναφορά στον θεσμό. Η Διεύθυνση Δασών-Δασαρχείο Λίμνης και ο κ. Σπύρος Ζίγκηρης αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, έμπειροι δασολόγοι παρείχαν περιβαλλοντική ενημέρωση κατά την διάρκεια της διαδρομής στους επισκέπτες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων ανανεώνει το ραντεβού και προσκαλεί όλους τους φίλους της φύσης και του χωριού να τον ακολουθήσουν στο "Κρυμμένο Μοναπάτι των Καταρρακτών"
στο 4ο Πέρασμα στα Λυκοδάνιδα 2016.

Καλή Αντάμωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου