Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΦΩΣΤΗΡΑΣ .. ενα κομμάτι της Ιστορίας του....



Από τα πρώτα που βρήκα είναι δύο αντίγραφα ιδιόχειρης επιστολής μάλλον του πρώτου προέδρου μας Χαρ. Βαφειάδη όπου αναφέρεται σε φίλους σχετικά με την αναγνώριση του σωματείου μας. Η ημερομηνία της πρώτης επιστολής  είναι στις 26 Ιουλίου 1929 όπου γράφει για τις ενέργειες που έχει κάνει για να αναγνωρισθεί ο σύλλογος μας από το πρωτοδικείο Αθηνών, έχει κάνει πολλές τροποποιήσεις στο καταστατικό έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό.
Μεταφέρω αποσπάσματα από το κείμενο « … Φως εις το έργον…. Την Παρασκευήν το πρωί πηγαίνω στο πρωτοδικείων για να πάρω το αποτέλεσμα. Μόλις μπαίνω μέσα ο κ. Δουσμάτης δηλ. το Πρωτόκολλον με συγχαίρει δια την υπομονή μου και μου αναγγείλη το ευχάριστον. Εκ των τριών καταστατικών αναγνωρίσθη μόνον το δικό σας. Η χαρά μου είναι απερίγραπτος διότι επέτυχε το σκοπόν μου να δω τον Φωστήρα αναγνωρισμένον.
Η δεύτερη ιδιόχειρη επιστολή έχει ημερομηνία 8 Αυγούστου 1929 υπογράφεται από τον ίδιον μάλλον, σε επιστολόχαρτο του Φωστήρα με έδρα Σειρά 4η Αριθ. 10 – ΝΕΑ ΣΦΑΓΕΙΑ και αναφέρεται σε θέματα Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου