Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος της δημοτικής κίνησης ΄΄ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ΄΄ κ. Αρης Κρεμμύδας ενημέρωσε τους δημότες του Ταύρου.



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η ενημερωτική συνάντηση της δημοτικής κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με δημότες του Ταύρου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Άρης Κρεμμύδας, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Σωπάκης και το μέλος της Γραμματείας Συντονιστικού, Παναγιώτης Ψύλλας, εξειδίκευσαν τους προγραμματικούς άξονες που αφορούν στην πόλη του Ταύρου.

Συγκεκριμένα ο Άρης Κρεμμύδας αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης τονίζοντας: «Θέλουμε μια δημοτική αρχή νέου τύπου, μακριά από το σημερινό δημαρχοκεντρικό μοντέλο.
Μια αρχή που θα εξασφαλίσει:
- τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων
- αποφασιστικό ρόλο στα Τοπικά συμβούλια
- ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής και ενίσχυση της αντιπροσωπευτικής σύνθεσή τους
- επαφή και συνεργασία με τους συλλόγους, τους φορείς και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας
- ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας με την καθιέρωση λαϊκών συνελεύσεων
Για μας το στοίχημα από τους πρώτους μήνες της θητείας μας είναι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και ο προϋπολογισμός που αφορά και στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας να συγκροτηθούν μέσα από τη διαβούλευση με τους πολίτες».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος επικεντρώθηκε σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναφερόμενος αναλυτικά σε όλες τις αναγκαίες δομές που πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος στον Ταύρο και που θα υπαχθούν στο πολύπλευρο δημοτικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας.
Ο τρίτος μεγάλος πυλώνας του προγράμματος ήταν η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας του Ταύρου, το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο αποτελείται από πέντε σημαντικές δράσεις:
- Την ενοποίηση και προσβασιμότητα ελεύθερων χώρων
- Την αξιοποίηση ελευθέρων χώρων
- Την αξιοποίηση αθλητικών χώρων
- Την αξιοποίηση υφιστάμενων χώρων και κτιρίων
- Την αξιοποίηση διεκδικούμενων κτιρίων και χώρων

Ο Άρης Κρεμμύδας έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας: «Για μας η 18η του Μάη είναι η μέρα που θα κριθεί εάν ο θεσμός της αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας θα αποτελέσει το δυναμικό ανάχωμα των εξοντωτικών πολιτικών, αν θα αποτελέσει το εργαλείο για ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξης και αλληλεγγύης ή εάν θα εξακολουθήσει να είναι το μακρύ χέρι των κυβερνητικών πολιτικών και επιλογών».
Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες και η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση της ομάδας υποψηφίων συμβούλων από τον Ταύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου