Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής 2011 – 2014



Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου το βράδυ της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής 2011 – 2014 και τους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος» στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκατοντάδες πολίτες, καθώς επίσης εκπρόσωποι όλων φορέων του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, παρουσίασε το πολύπλευρο έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία κλήθηκε και πέτυχε να συνενώσει τους πρώην Δήμους Μοσχάτου και Ταύρου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εξής άξονες:
·        Αξιόπιστη διοίκηση για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του πολίτη. Εφαρμόστηκαν αξίες και κανόνες χρηστής διοίκησης, δικαιοσύνης, ανταποδοτικότητας και στήριξης κάθε δημότη που ήταν και είναι σε ανάγκη.
·        Οργάνωση του Δήμου ώστε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ να μην πάει χαμένο, με αποτέλεσμα να παρέχονται περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. Μειώθηκαν οι οφειλές του Δήμου, αυξήθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα, ενώ παράλληλα μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη σε σπίτια και επιχειρήσεις. Την περίοδο 2011 – 2014 δεν έγινε κανένας δανεισμός από τον Δήμο.
·        ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ με ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 15.000.000€ ώστε κάθε ευρώ να πιάνει τόπο. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν:
1.     Κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης
2.     Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Πάρνηθος
3.     Επέκταση του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου
4.     Απόδοση του οικοπέδου της οδού Κλαζομενών στον Ταύρο, από το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών για την κατασκευή του 3ου παιδικού σταθμού
5.     Ανακατασκευή χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Μοσχάτου
6.     Έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου
7.     Δημοπράτηση του έργου ανάπλασης οδών και κοινόχρηστων χώρων στο Βόρειο Μοσχάτο.
·        ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που συνεπάγεται προστασία του περιβάλλοντος, περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, πολιτισμό, άθληση και στήριξη της νέας γενιάς.
·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ που σημαίνει κοινωνική πολιτική με έμπρακτη βοήθεια στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Στη θητεία της Δημοτικής αρχής λειτούργησαν:
1.      Πρότυποι παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, σχολεία, Πνευματικό Κέντρο, αθλητικές δομές με στοχευμένες τιμολογιακές πολιτικές για τους οικονομικά ασθενέστερους.
2.      Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής.
3.      Τράπεζα τροφίμων και ειδών για 587 οικογένειες του Δήμου μας,
4.      Συνεργασίες με ποικίλους ιατρικούς φορείς για δράσεις προαγωγής υγείας και προληπτικής ιατρικής.
Επίσης, παρουσιάστηκαν οι στόχοι για την περίοδο 2014 – 2019. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα δοθεί στους πολίτες σε λίγες μέρες για να γνωρίζουν όλοι τί θέλει και τί πρόκειται να κάνει η Δημοτική Αρχή τη νέα πενταετία για την πόλη και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου