Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη Τύπου και Ημερίδα για Πρόγραμμα απασχόλησης και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου



Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΟΙΚΟΤΕΧΝΟΑΝΑΠΤΥΞΗ στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤοπΣΑ με θέμα «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ / ΤΑΥΡΟΥ» και με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος, διοργανώνει συνέντευξη τύπου και ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 5 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (Κων/πόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο).
Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Φορέων που είναι μέλη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.
Το Πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αφορά την κατάρτιση και την πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη (νομική, λογιστική, επαγγελματική συμβουλευτική) 82 ωφελουμένων – νέων Επιστημόνων, κυρίως Διπλωματούχων Μηχανικών και ανέργων τεχνολογικής κατεύθυνσης όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα αντικείμενα:
§  Διαχείριση των Στερεών Αστικών Αποβλήτων και Ανακύκλωση
§  Εξοικονόμηση / Διαχείριση Ενέργειας σε Κτίρια και Βιομηχανία.
Οι ωφελούμενοι – άνεργοι και νέοι επιστήμονες θα λάβουν  εκπαιδευτικό επίδομα και με την λήξη της κατάρτισης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης.
Στόχος του Προγράμματος είναι η σύσταση νέων επιχειρήσεων, η απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις και η ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΟΙΚΟΤΕΧΝΟΑΝΑΠΤΥΞΗ με συντονιστή την VFA Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας και με εταίρους το Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου,  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Α.Ε. (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ Α.Ε.) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών.


Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
μέσω του ΠΕΠ Αττικής με πόρους του ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου