Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ταύρου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΤΑΥΡΟΥ
Πειραιώς και Επταλόφου TK 17778

ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις, τους μαζικούς φορείς
Προς όλους τους δημότες

Βοήθεια στο Σπίτι, κοινωνικές Δομές των Δήμων (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ) “SOS

Έντεκα χρόνια πέρασαν από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ένα πρόγραμμα που από όλους, εχθρούς και φίλους, ομολογείται και αναγνωρίζεται η χρησιμότητα του και η αναγκαιότητα του.
Ένα πρόγραμμα που σέρνεται και καρκινοβατεί από ανανέωση σε ανανέωση και από παράταση σε παράταση, εντούτοις πετυχαίνει το σκοπό του χάρη στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σε αυτό. Μολονότι βιώνοντας την αγωνία και την ανασφάλεια για το αν θα έχουν αύριο δουλειά και μένοντας πολλές φορές απλήρωτοι επί πολλούς μήνες, προσφέρουν στο ακέραιο τις υπηρεσίες τους ανακουφίζοντας τους ανήμπορους δημότες.
Το πιστοποιούν άλλωστε με τις μαρτυρίες τους οι ίδιοι οι «ωφελούμενοι», συμπολίτες μας με τους οποίους έχουν αποκτήσει δεσμούς.
Το πιστοποιεί και επιστημονικά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Έρευνα του καθηγητή κ. Ξ. Κοντιάδη).
Ενώ λοιπόν θα έπρεπε εδώ και καιρό, αν όχι εξαρχής, το «Βοήθεια στο Σπίτι» να ήταν οργανική υπηρεσία των δήμων και οι εργαζόμενοι σε αυτό με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει να έχουν τακτοποιηθεί με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, έρχεται η κυβέρνηση υλοποιώντας την ακραία αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων να το καταργήσει στο τέλος του Σεπτέμβρη.  Για τη συνέχεια από τον Οκτώβρη και μετά, η κυβέρνηση έχει στόχο να το παραδώσει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τις λεγόμενες «κοινωφελείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις» όπως τις ονομάζει προκειμένου να χρυσώσει το χάπι. Ο σχετικός νόμος υπάρχει ήδη από το 2011.

Προειδοποιούμε ότι:
- την ιδιωτικοποίηση του  «Βοήθεια στο Σπίτι» θα την πληρώσουν πριν από όλους οι ίδιοι οι εξυπηρετούμενοι συμπολίτες μας και οι οικογένειες τους γιατί ενώ μέχρι τώρα οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονταν δωρεάν,  μετά την ιδιωτικοποίηση θα κληθούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη και από το πενιχρό εισόδημα (όσοι το έχουν και αυτό) να πληρώσουν το αντίτιμο. Ειδικά τώρα που με την μαζική εξάπλωση της φτώχειας και τη ραγδαία εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων όλο και περισσότεροι προσβλέπουν στη βοήθεια και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.
Ένα μόνο παράδειγμα θα αναφέρουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις συμπολιτών μας ενταγμένων στο πρόγραμμα -και δεν είναι λίγες αυτές- που δεν έχουν ούτε τα ναύλα να επισκεφτούν το ΙΚΑ αφού λόγω των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ έφυγαν από την περιοχή τους.

-Την ιδιωτικοποίηση θα τη πληρώσουν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι που ή θα προστεθούν στο ενάμισι  εκατομμύριο ανέργους  ή θα γίνουν εργαζόμενοι των 400 ευρώ.

- Την ιδιωτικοποίηση θα απολαύσουν στο τέλος μεγάλοι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, αφού το σύστημα με τις «κοιν.σ.επ.» δεν είναι βιώσιμο, αποκομίζοντας υπερκέρδη και επιπλέον πλούτο.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση απαντάμε ότι είναι θέμα της ασκούμενης πολιτικής. Αν οι κυβερνήσεις είχαν σαν προτεραιότητα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του 
μεγάλου κεφαλαίου θα εξασφαλίζονταν οι πόροι. Εξάλλου, η ίδια η ΚΕΔΕ επιβεβαιώνει ότι  μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι» υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία και στο σύστημα υγείας.

 Για να μην καταστραφεί ότι με τόσο κόπο χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του το Βοήθεια στο Σπίτι, όπως και όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές δομές των δήμων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ χωρίς νέα  χαράτσια και επιβαρύνσεις  διεκδικούμε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη του Βοήθεια στο Σπίτι και όλων των προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως ΚΔΑΠ-ΜΕA,  ΚΗΦΗ,  στις οργανικές υπηρεσίες των δήμων και την μονιμοποίηση των εργαζομένων οι οποίοι σημειωτέον έχουν επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές κινήσεις, τους μαζικούς φορείς, συλλόγους, σωματεία, καλούμε όλους τους δημότες σε κοινό αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής- αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας. Για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις λαϊκές ανάγκες που θα θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας τη περιφρούρηση και την διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.

Μάης 2013
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου