Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σχέσεις : Πόσο έτοιμοι είμαστε...


από την Καίτη Τσώλη, 10/3/2012

Πόσο έτοιμοι είμαστε να δημιουργήσουμε σχέσεις μ’ έναν καινούργιο τρόπο; Πόσο έτοιμοι είμαστε να δημιουργήσουμε σχέσεις μέσα στην ελευθερία, στην αγάπη και στη χαρά;!
Πόσο μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις στις οποίες δεν υπάρχει καμία εξάρτηση από τους άλλους, δεν χρησιμοποιούμε τους άλλους σαν στηρίγματα και δεν επενδύουμε τις προσδοκίες μας στους άλλους; Και το θέμα είναι αν είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας, για να είμαστε αληθινοί και με τις σχέσεις μας. Μπορούμε να βιώνουμε τις σχέσεις μας, με όλο το σεβασμό και την αποδοχή στην όποια διαφορετικότητα του άλλου; Και αυτό ισχύει για όλες τις σχέσεις. Μπορούμε να σεβόμαστε τις όποιες επιλογές κάνει ο άλλος ή η άλλη και αν αυτές οι επιλογές συγχρονίζονται με τις δικές μας, τότε τις κάνουμε μαζί σαν συν-δημιουργοί, διαφορετικά ο καθένας εκπληρώνει το όνειρό του.
Μπορούμε να εκφραζόμαστε μεταξύ μας απολύτως ελεύθερα και όχι με το φόβο τι είπα και πως το είπα και αχ μήπως και παρεξηγηθεί ο άλλος  ή μήπως υπονοήσει κάτι άλλο και το πάρει στραβά;!! Μήπως να του πω ψέματα ή να κρυφτώ, για να μην καταλάβει  αυτές που θεωρώ ακόμα «αδυναμίες μου»;!  Όχι αυτές τις σχέσεις τις ζήσαμε πολλούς αιώνες τώρα και καταλήγουν πάντα να είναι προβληματικές και να οδηγούνται σε ναύγιο.
Οι καινούργιες σχέσεις στηρίζονται στον απόλυτο σεβασμό, στην αποδοχή και στην αγάπη γι’ αυτό που είναι ο άλλος. Όχι πόσο σπουδαίος είναι με τα ανθρώπινα δεδομένα, έτσι κι αλλιώς άγγελοι είμαστε όλοι μας και παίζουμε τους ρόλους μας, οπότε δεν έχει καμιά σημασία ο ρόλος. Άλλωστε είμαστε δημιουργοί και μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να δημιουργήσουμε όμορφες πραγματικότητες για μας, αρκεί να επιλέξουμε το υψηλότερο δυναμικό μας, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και να  εμπιστευθούμε τον εαυτό μας.
Το θέμα είναι να είμαστε απόλυτα διάφανοι μεταξύ μας, με ολοκληρωτικά ανοιχτές τις καρδιές μας και με απόλυτη αποδοχή και αγάπη. Αυτές είναι οι καινούργιες σχέσεις και αυτές οι σχέσεις είναι που δίνουν χαρά, γιατί δεν αφήνουν υπόλοιπα μέσα μας, δεν αφήνουν ενδοιασμούς, πικρίες και ερωτηματικά. Και αυτές είναι οι σχέσεις που θέλω για μένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου