Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου “οι Αγ. Ανάργυροι”, πραγματοποίησε δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε 25 άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, κατοίκους Μοσχάτου-Ταύρου, ηλικίας 40-70 ετών.
        Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου “Οι Αγ. Ανάργυροι”, στα Άνω Πατήσια. Ο Δήμος διευκόλυνε την μεταφορά των γυναικών  στο νοσοκομείο με μισθωμένο όχημα, ενώ τις συνόδευσε επιστημονικό προσωπικό από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η δράση αυτή πρόκειται να επαναληφθεί το νέο έτος.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, δήλωσε για τη δράση: “Ως
Δημοτική Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε προγράμματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, κυρίως τη σημερινή εποχή, όπου η κρίση και η ανεργία στέκονται εμπόδιο στον προληπτικό έλεγχο μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Γι αυτό και οι κοινωνικές υπηρεσίες μας συνεργάζονται με Δημόσιους Φορείς και Συλλόγους Υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν δράσεις προληπτικού ελέγχου, όπως η ψηφιακή μαστογραφία, για την έγκαιρη διάγνωση πιθανών προβλημάτων υγείας. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής πρόληψης και φροντίδας για να ανακουφίσουμε τον πληθυσμό”.

                Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου