Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα ∆ημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία


Ψήφισμα ∆ημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία
Το πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κάτω από την καθοδήγηση υπερεθνικών αλλά και εγχώριων κέντρων μας προκαλεί έντονη ανησυχία και αγανάκτηση. Για μια ακόμη φορά την κρίση καλούνται να πληρώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι άνεργοι και οι νέοι.
Ο κοινωνικός ιστός της χώρας διαλύεται και η χώρα βυθίζεται στην ανέχεια, στο μαρασμό, στον κίνδυνο εκποίησης του εθνικού της πλούτου και στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας. Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη και θα πρέπει να την επωμιστούν κύρια όλοι όσοι αυτά τα χρόνια αποκόμισαν τεράστια κέρδη σε βάρος του εργαζόμενου λαού από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και για τις οποίες κάποιοι ευθύνονται και οι οποίοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Η μείωση του χρέους θα προκύψει από την διάφανη και χρηστή διαχείριση, από τη μείωση των σπάταλων δαπανών και από τη φορολόγηση του υπερκέρδους των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων όπως και από την σύλληψη της απίστευτης φοροδιαφυγής.
Ο ∆ήμος Μοσχάτου – Ταύρου δεσμεύεται να διατηρήσει και να αυξήσει όλες τις κοινωνικές παροχές και πολιτικές διασφαλίσεις ενός ελάχιστα εγγυημένου ιστού προστασίας των αδύναμων συμπολιτών μας. Η αλληλεγγύη και η προστασία με κοινωνικές παροχές σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή.
Μοσχάτο, 27 Οκτωβρίου 2011Το ∆ημοτικό Συμβούλιο του ∆ήμου Μοσχάτου – Ταύρου:  
  • Είναι αντίθετο στις πολιτικές του μνημονίου αλλά και στις πολιτικές και
  • συμπεριφορές που οδήγησαν σε αυτό.  
  • Είναι αντίθετο στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και
  • που πλήττουν τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.  
  • Είναι αντίθετο σε κάθε συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.  
  • Είναι αντίθετο στη διατήρηση των προνομίων των συντεχνιών και
  • άλλων ομάδων.

Ο ∆ήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και το ∆ημοτικό Συμβούλιο του ∆ήμου Μοσχάτου – Ταύρου εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων που σχεδιάζεται και εκφράζει την θέλησή του να αντιταχθεί στις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του ∆ήμου που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εφεδρεία ή την απόλυση.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν και προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες μας, και στην πόλη μας. ∆ηλώνουμε ότι δεν περισσεύει κανένας από τους εργαζόμενους και όλοι είναι απαραίτητοι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους δημότες και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στον ∆ήμο μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης που περνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου