Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με αφορμή την πρόσφατο θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Μιχάλης Κακογιάννης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς με πλούσια πολιτιστική πορεία, έφυγε από τη ζωή. Ένας διανοούμενος με πλούσια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με σπουδαίο ταλέντο, ένας διάσημος σκηνοθέτης που βοήθησε τη μετεμφυλιακή Ελλάδα να βγει προς τα έξω, μέσα από το έργο του. Έργο που παραμένει ζωντανό μέσα από τις ταινίες του, οι οποίες αποτελούν ορόσημο της σύγχρονης μεταπολιτικής Ελλάδας, αφήνοντάς το παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.
Ο Μιχάλης Κακογιάννης είχε βαθιά γνώση του αρχαίου θεάτρου και του κινηματογράφου. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επιστέγασε την τεράστια προσφορά του με τη δημιουργία του Ιδρύματος Κακογιάννη στον Ταύρο, με σκοπό την μελέτη, την υποστήριξη και τη διάδοση των τεχνών του κινηματογράφου και της τέχνης.
Για τη δημιουργική του πορεία και την προσφορά του στον πολιτισμό και την τέχνη, αλλά και για την άριστη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη που έχει έδρα στο Δήμο μας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:
- Να παρευρεθεί η Δημοτική Αρχή στην νεκρώσιμο ακολουθία του Μιχάλη Κακογιάννη - Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του - Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος - Να επεκταθεί η άριστη μέχρι στιγμής συνεργασία με το Ίδρυμα του αείμνηστου Μιχάλη
Κακογιάννη, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη προσφορά στους πολίτες και τον πολιτισμό
μας. - Να μετονομαστεί ένας δρόμος του Δήμου μας σε οδό Μιχάλη Κακογιάννη

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου