Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εκδήλωση Αφιερωμένη στα 25 χρόνια του Φεστιβάλ Οινιάδων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Αυτή την χρονιά από τις 6 Ιουλίου έως την 7η Αυγούστου 2011, το 25ο Φεστιβάλ Οινιάδων θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο χώρο του αρχαίου θεάτρου με την έναρξη του να γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με μια εκδήλωση για τα 25 χρόνια του θεσμού.

Το αρχαίο Θέατρο Οινιάδων μαρτυρεί αιώνες πολιτισμικής ύπαρξης και παράδοσης. Υπέρτατη απόδειξη αποτελούν τα αρχαιολογικά του ευρήματα που στέκουν σίγουρα και περήφανα πάνω στον γνωστό λόφο του Τρίκαρδου παρασύροντάς μας στις θύμησες του κλασικού αρχαιοελληνικού πολιτισμού και στο στίγμα που άφησαν οι αρχαίες Οινιάδες, όντας κομμάτι αυτού.

Το αρχαίο Θέατρο δείγμα της υψηλής πολιτιστικής στάθμης της αρχαίας πόλης, οι ναοί της και το κάστρο με τα αρχαιότροπα απομεινάρια του λιμανιού αποτελούν δίχως άλλο επιπλέον δείγματα μιας ζωής που υπήρξε και άκμασε αιώνες πριν. Η αναγέννηση των κτισμάτων αυτών ήρθε και με την αναβίωση του Φεστιβάλ αρχαίου Θεάτρου που συντελείται κάθε χρόνο μέσα στα πλαίσια των ευρύτερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορεί να αποδώσει κανείς στον ιερό αυτό τόπο καθώς παράλληλα πραγματοποιείται ένα είδος σύνδεσης του σύγχρονου κόσμου με αυτόν του παρελθόντος. Και ο τόπος αυτός δεν σταματά να ζει και να υπάρχει, τα χρόνια μιας άλλης σημαντικής περιόδου δεν αφήνουν ανέπαφα τα χώματα αυτά. 

Το Φεστιβάλ Οινιάδων διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1986, από κάποιους οραματιστές της εποχής εκείνης κάτω από την σκέπη της τότε Κοινότητας Κατοχής, με σκοπό την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου των Οινιάδων. Οι προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και χιλιάδες θεατές συμμετείχαν σε αυτές. Κάθε χρόνο ένα δυναμικό κοινό που προέρχεται από διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ανταποκρίνεται στις προτάσεις του Φεστιβάλ.


Το πρόγραμμα του 25ου Φεστιβάλ Οινιάδων
  • 6 Ιουλίου 2011: Εκδήλωση Αφιερωμένη στα 25 χρόνια του Φεστιβάλ Οινιάδων
  • 9 Ιουλίου 2011: Συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τους Μαρία Φαραντούρη και Αλκίνοο Ιωαννίδη
  • 2 Αυγούστου 2011: Θεατρική παράσταση <ΟΘΕΛΟΣ> του Σαίξπηρ Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Κων/νος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη.
  • 4 Αυγούστου 2011: Θεατρική παράσταση <ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ> του Κάρλο Γκολτόνι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φαίη Ξυλά, Αλέξανδρος Μυλωνάς.
  • 7 Αυγούστου 2011: Θεατρική παράσταση <ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ> του Αριστοφάνη Πρωταγωνιστούν: Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βάσια Τριφύλλη.
Ώρα: 19:00
Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου