Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αέρας «δηλητήριο» από την καύση καλωδίων




Σοβαροί κίνδυνοι προκύπτουν από την καύση καλωδίων στην οποία επιδίδονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, περίπου 30.000 Ρομά που έχουν εγκατασταθεί στην Αττική, με σημαντικότερα σημεία αναφοράς τον Ασπρόπυργο, τα Μεσόγεια και τον Ταύρο.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα κινδυνεύει η υγεία τους αλλά και η υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου, καθώς «δηλητηριάζεται» ο ατμοσφαιρικός αέρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το θέμα έφερε στο προσκήνιο η ειδική γραμματέας επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η επιτροπή κατοίκων Ταύρου κατά της καύσης καλωδίων.

Η κα. Καραβασίλη επισήμανε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει επεξεργαστεί συνολικό σχέδιο για να σταματήσει η καύση καλωδίων, κατά την οποία παράγονται διοξίνες και φουράνια, ουσίες ιδιαίτερα τοξικές ακόμη και σε απειροελάχιστες ποσότητες.

Εκτός αυτού, παραδέχθηκε ότι το κίνητρο που τροφοδοτεί τη «μαφία του χαλκού» είναι η μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα στα ανεπεξέργαστα καλώδια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και στα «καμένα».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η λύση στο πρόβλημα είναι η ένταξη των ομάδων Ρομά που βρίσκονται στον Ταύρο σε συστήματα ανακύκλωσης, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αυτό θα γίνει με φορείς που θα οργανώσουν μόνοι τους και οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα υλικά και θα τα παραδίδουν σε πιστοποιημένους φορείς που διαθέτουν υποδομές για την ακίνδυνη επεξεργασία τους.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου