Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επιστολή Αντρέα Ευθυμίου σχετικά με την δημιουργία ξενώνων μεταναστών στο Μοσχάτο


Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ,

Με μεγάλη μας έκπληξη και με ιδιαίτερη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την μετατροπή του Ξενοδοχείου «Φοίβος» στο Μοσχάτο, στην οδό Κανάρη 20, σε ξενώνα μεταναστών.
Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο είναι περιοχή όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Το εν λόγω ξενοδοχείο στο πίσω μέρος του συνορεύει με ∆ημοτικό παιδικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενούνται 120 παιδιά. Σε απόσταση 50m και 200m βρίσκονται άλλοι δύο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και μία παιδική χαρά.
Επειδή το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς ∆ήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη η μετατροπή του ξενοδοχείου Φοίβου σε ξενώνα μεταναστών, θα υπάρξει ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής και την ∆ημοτική αρχή.
Η περιοχή μας είναι μία «φιλήσυχη» περιοχή που διατηρεί ακόμα τον «οικογενειακό» της χαρακτήρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στηνπεριοχή του Μοσχάτου ήδη στεγάζεται εδώ και χρόνια το πολιτιστικό κέντρο Αράβων, ενώ στην περιοχή του Ταύρου ο Ναός των Ινδών. Όπως προκύπτει, ο ∆ήμος Μοσχάτου-Ταύρου φιλοξενεί εγκαταστάσεις και υποδομές υπερτοπικού χαρακτήρα για μετανάστες, με συχνές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για τα μέλη-επισκέπτες τους. Επιπρόσθετα, η περιοχή είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη με σημαντικό αριθμό μεταναστών που κατοικούν στον ιστό της πόλης.
Η αποκέντρωση του προβλήματος των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Θεωρούμε σκόπιμο ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της ∆ημοτικής Αρχής.
Πιστεύω πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις με την αρχική γνωστοποίηση του εν λόγω θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου