Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Φωστήρας: Τιμάει τον Ελευθεράκη

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Φωστήρα, με την συμμετοχή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, να γίνει εκδήλωση προς τιμή του Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του Φωστήρα και του Παναθηναϊκού κ. ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ για την μεγάλη προσφορά του στους δύο συλλόγους και ιδιαίτερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η Εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:45 στο Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου «ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΛΑΜΠΙΔΗΣ». Θα παρεβρεθούν παλιοί ποδοσφαιριστές και από τους δύο συλλόγους καθώς και διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα των ιστορικών ομάδων.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρεθείτε στην εκδήλωση – τιμής ενός ζωντανού θρύλου.


Ο Κώστας Ελευθεράκης ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Φωστήρα, στον οποίο υπέγραψε δελτίο σε ηλικία 12 ετών παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα μεγάλο μπουκάλι γάλα και ένα κομμάτι μπακλαβά! Στο τέλος της σεζόν 1963-64 σε ηλικία μόλις 14 ετών συμπεριλήφθηκε στη δεκαεξάδα της ομάδας σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Τελικά, το πρώτο επίσημο παιχνίδι που αγωνίστηκε με το Φωστήρα ήταν της επόμενης σεζόν (1964-65) για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, αφού στο μεταξύ ο Φωστήρας υποβιβάστηκε. Ήταν στο Περιστέρι εναντίον του Ατρομήτου. Αγωνίτηκε ως έξω δεξιά και πέτυχε δύο γκολ.
Λίγο αργότερα καλείται στην Εθνική Νέων από τον τότε κόουτς Λάκη Πετρόπουλο. Έπειτα από δοκιμαστικούς αγώνες επιλέγεται στην αποστολή που παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στις Κάνες της Γαλλίας. Εκεί καθιερώνεται από τον Πετρόπουλο στα χαφ, θέση που θα αγωνίζεται στο εξής. Η ομάδα φτάνει ως τους τελικούς γύρους και ο ίδιος διαπρέπει και αναδεικνύεται καλύτερος παίκτης του τουρνουά.
Το 1967 καλείται στην Εθνική ανδρών, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Αγωνίζεται παράλληλα και στις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων και λίγο αργότερα και στην Εθνική Ενόπλων, αφού παρουσιάστηκε ως εθελοντής για να τελειώσει πιο γρήγορα τη θητεία του.
Τότε ήταν που ο Γιάννης Διακογιάννης έγραψε σε ένα άρθρο ότι αν συνεχιστεί αυτό θα τον καταστρέψουν.
Το 1967 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, έπειτα από περιπέτειες, μιας και τον ήθελαν τόσο η ΑΕΚ αλλά και ο Ολυμπιακός. Στον ΠΑΟ έμεινε δώδεκα χρόνια γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου