Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πασχαλινό Bazaar απο το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου ΤΑΥΡΟΥ

Το Πασχαλινό Bazaar του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, περιμένει να σας υποδεχθεί με αγάπη και ανοιξιάτικη διάθεση , από την Δευτέρα 3/04/2017 έως και την Παρασκευή 07/04/2017. Αυτό θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  ( Σμύρνης και Ναζλή - Ταύρο
ς ).

2ο Πασχαλινό Παζάρι απο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου διοργανώνει Πασχαλινό Παζάρι το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου (Τσακάλωφ 9 και Αναξαγόρα, Ταύρος)
Σάββατο, 1/4/17: από τις 10.00 έως τις 19.00 και Κυριακή, 2/4/17: από τις 11.00 έως τις 19.00


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar


3o ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
2ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου (Γρηγορίου Λαμπράκη 1 & Πειραιώς) διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με υπέροχες χειροποίητες λαμπάδες και κατασκευές.
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, από τις 13.15 έως τις 20.00
Σάββατο και Κυριακή, 1 & 2 Απριλίου 2017, από τις 11.00 έως τις 20.00


3o Πασχαλινό Παζάρι απο το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ΤΑΥΡΟΥ

Το Πασχαλινό παζάρι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, περιμένει να σας υποδεχθεί και φέτος με αγάπη και ανοιξιάτικη διάθεση. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου διοργανώνει το ‘‘3ο Πασχαλινό παζάρι’’, από την Παρασκευή 31/03/2017 έως και την Κυριακή 02/04/2017. Αυτό θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου  (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κλειούς – πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ ‘‘Ταύρος’’).

Πασχαλινό Bazaar απο τη Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Μοσχάτου-Ταύρου

Η Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει Bazaar στις 31 Μαρτίου και στις 1-2 Απριλίου 2017 στον Ταύρο, στην αιθ. 7 στα π. Δημοτικά Σφαγεία (Πειραιώς και Επταλόφου) από τις 11.00 έως τις 20.00


Επιστολή του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντώνη Μπούτση για το γήπεδο του Φωστήρα.

Το γηπεδικό του Φωστήρα...

Με αφορμή τις εκατέρωθεν πρόσφατες ανακοινώσεις Δήμου και Διοίκησης Φωστήρα:

Το γήπεδο της ιστορικής ομάδας του Φωστήρα, ήταν από την αρχή της ένωσης Μοσχάτου και Ταύρου, το 2011, εδώ και 6 χρόνια και παραμένει, ένα γήπεδο
'' τριτοκοσμικό ''.
- Καμία φύλαξη, όπως και όλες οι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στον Ταύρο, δημοτικά γήπεδα Αία, Αιόλου, λοιπά ανοικτά γήπεδα.
- Ελλιπής καθαριότητα, που δεν καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες χώρου και θεατών.
- Εικόνα εγκατάλειψης στον περιβάλοντα χώρο.
- Κακός αγωνιστικός χώρος, (χλοοτάπητας).

Με αφορμή τις δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής, για αλλαγή του χλοοτάπητα και ανακαίνιση των αποδυτηρίων και παρά την μεγάλη καθυστέρηση πολλών ετών, προτείνω και τα εξής:

- Αμεση συντήρηση κερκίδων, αλλαγή μαδεριών, όπου απατείται.

- Αποκατάσταση ζημιών στον περιβάλοντα χώρο, μάντρα κ.λ.π και βάψιμο αυτών καθώς και των μεταλικών μερών των κερκίδων.

- Κοπή αγριόχορτων και περιποίηση φυτών και δέντρων, όπου απαιτείται εντός του χώρου.

- Σταθερή και μόνιμη φύλαξη του γηπέδου, μέσω της πρότασης που έχω καταθέσει, για ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης γηπέδων, πάρκων, παιδικών χαρών, με διαγωνιστικές διαδικασίες.

- Αποκατάσταση καθαριότητας σε μόνιμη καθημερινή βάση, που θα ενισχύεται κατά τις ημέρες των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Αυτές οι καταρχήν άμεσες, χαμηλού κόστους παρεμβάσεις, θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα του γηπέδου και σε συνδυασμό με τα λοιπά σχεδιαζόμενα έργα, θα αποκαταστήσουν το σχεδόν εγκαταλελειμμένο στην τύχη του γήπεδο του Φονέα

3η Γιορτή Βιβλίου στις 30 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο)

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
Ώρα 18.30
  Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, (Κων/πόλεως και Σολωμού)

    Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει την 3η Γιορτή Βιβλίου, την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο).
Πρόκειται για μία όμορφη εκδήλωση με τη συμμετοχή των νηπιαγωγείων Μοσχάτου και ελεύθερη είσοδο για τους μικρούς θεατές και τους συνοδούς τους. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων μας παρουσιάζουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, τρόπους προσέγγισης και επεξεργασίας των παιδικών βιβλίων και δραματοποίηση παραμυθιού.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πνευματικό μας Κέντρο, με την καθοδήγηση και το σχεδιασμό από την κ. Άννα Βλάχου, η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και τα νηπιαγωγεία μας ετοιμάζουν μία όμορφη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το Πολιτιστικό μας Κέντρο για άλλη μία χρονιά θα γεμίσει με χρώματα, μουσική, μα πάνω από όλα με παιδική φαντασία σε μία εκδήλωση που θα απολαύσουν όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες!».   

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κοινότητα Ταύρου

Με ένα ανοιξιάτικο καιρό και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε  στη Κοινότητα Ταύρου , η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μαθητές από το νηπιαγωγείο μας , τα δημοτικά , τα γυμνάσια και Λύκεια σχολεία της πόλης, τα αθλητικά σωματεία , μέλη των πολιτιστικών συλλόγων " ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ " , " ΚΡΗΤΩΝ " και " ΠΟΝΤΙΩΝ "παρέλασαν στην οδό  Πειραιώς , υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Μετά το πέρας της παρέλασης οι σύλλογοι των " ΤΑΥΡΙΩΝΩΝ " και  " ΠΟΝΤΙΩΝ "  χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στη Κοινότητα Ταύρου.

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στη Κοινότητα Ταύρου ανακοίνωσε ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Ώρα 8.00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας
Ώρα 10.10 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα Ταύρου)
Ώρα 10.20 π.μ.: Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώον “Πολυτεχνείου”
Ώρα 10.35 π.μ.: Ομιλία για την επέτειο από εκπρόσωπο της εκπαιδευτικής κοινότητας
Ώρα 11.00 π.μ. Παρέλαση στην οδό Πειραιώς από Επταλόφου έως Θράκης

Ώρα 11.20 π.μ. Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Δήμου μας «Ταυρίωνες»  

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησαν οι νέες αιτήσεις για παροχή ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο μας, θα κατατίθενται έως 7 Απριλίου 2017

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας στο Ταύρο και στο Μοσχάτο, ότι οι νέες αιτήσεις για παροχή ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο μας,  θα κατατίθενται από 15 Μαρτίου 2017  έως 7 Απριλίου 2017 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Πρωτόκολλο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου – Ταύρος).και στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου μας (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου ισόγειο – Μοσχάτο) 
Τα έντυπα των αιτήσεων και τα δικαιολογιτικά
 θα διατίθενται
  • Για τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου: από το Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου) καθώς επίσης από το Γραφείο Ενημέρωσης (πλατεία ΗΣΑΠ)
  • Για τη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου: από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας (Πειραιώς και Επταλόφου, κτίριο 1)
  • Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας: Μοσχάτο 210 9418655, Ταύρος 2103462125.

Νέος κύκλος εισηγήσεων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις 3 μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας»


Νέος κύκλος εισηγήσεων στα πλαίσια του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Ξεκινά ο νέος κύκλος εισηγήσεων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις 3 μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας». Ο κύκλος αυτός θα ολοκληρωθεί σε  τρεις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου, την Τετάρτη 26 Απριλίου και την Τετάρτη 3 Μαΐου, από τις 18.30 έως τις 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).
        Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν. Εγγραφές για τα σεμινάρια γίνονται από την Τετάρτη 22 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο emailgraftip.mt@gmail.com. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ με το πέρας των εισηγήσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

        Ο σημερινός ρευστός και αβέβαιος κόσμος προχωρά με όλο μεγαλύτερες ταχύτητες! Γι΄αυτό μας είναι απαραίτητες 3 σημαντικές δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να προσαρμοζόμαστε δημιουργικά τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο στις προκλήσεις του μέλλοντος:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΕΙΣΗΓΗΤΗΣΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, εκπαιδευτής, coach και συγγραφέας
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΑΙΘ. ΔΣ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ
Διευθυντής εκπαίδευσης σε Πολυεθνική Εταιρία. Εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΚΡΗΣ
Social Media Strategist
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ
ΑΙΘ. ΔΣ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου στο Μοσχάτο: ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ: ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΑ.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου στο Μοσχάτο: ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ: ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΑ. Για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών. Ώρα: 10.30 πμ. –Είσοδος ελεύθερη με δηλώσεις συμμετοχής


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε τη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr


Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Μαρτίου 2017, στο Θεατράκι στο π. Δημαρχείο Ταύρου: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Μαρτίου 2017, στο Θεατράκι στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου): ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει».  Ώρα: 20.30-Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε τη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ" SCRABLE τη Τετάρτη 15/03 ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΥΜΑΡΟΣ

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ" SCRABLE ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΥΜΑΡΟΣ

Τώρα που ολοκληρώθηκε η μετακόμιση και έγιναν τα εγκαίνια, καιρός για δράση. 
Ξαναρχίζει η Λέσχη Ανάγνωσης, την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 7 μ.μ, η πρώτη συνάντηση στο νέο χώρο, Ελευθερίας 2 στον Ταύρο, για να κανονίσουμε τα διαδικαστικά της λειτουργίας. 

ΓΙα όσους/ες δεν γνωρίζουν, μια φορά το μήνα, επιλέγουμε ένα βιβλίο το διαβάζουμε σπίτι μας και ερχόμαστε μετά όλοι/ες μαζί και το συζητάμε.


Επίσης προχωράμε σε συναντήσεις Scrable. Οσοι/ες ενδιαφέρονται για συναντήσεις στο χώρο μας με μουσική, καφεδάκι ή ποτό να στείλουν μήνυμα ή να τηλεφωνήσουν στο 210 97 08 811/6984 91 16 22 για να κάνουμε την πρώτη συνάντηση για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες των συναντήσεων.
Σας περιμένουμε
ΥΓ Η φωτογραφία είναι από την προηγούμενη Λέσχη Ανάγνωσης

Η Βασιλική Καραβία αντιδήµαρχος Οικονοµικών και Παιδείας στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου όρισε σήμερα στο Δήμο μας Αντιδήµαρχο Οικονοµικών και Παιδείας, την Βασιλική Καραβία με λήξη της θητείας της στις 31/08/2019.

και της µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες: 

α) Την εποπτεία και ευθύνη της ∆ιεύθυνσης Οικονοµικών Υπηρεσιών και ειδικότερα του τµήµατος Λογιστηρίου και Προϋπολογισµού, του τµήµατος Εσόδων και Περιουσίας, του τµήµατος του Ταµείου, του τµήµατος προµηθειών καθώς και του γραφείου οικονοµικών θεµάτων ∆ηµοτικής Κοινότητας Ταύρου καθώς και του τµήµατος αδειοδοτήσεων και ρύθµισης εµπορικών δραστηριοτήτων. β) Τη συνυπογραφή των χρηµατικών βεβαιωτικών καταλόγων είσπραξης και των χρηµατικών εντάλµατων πληρωµής των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρµόδια υπηρεσία του ∆ήµου. γ) Την καλή λειτουργία των λαϊκών αγορών. δ) Τον συντονισµό των Σχολικών Επιτροπών και προγραµµάτων του ∆ήµου για την παιδεία, σε συνεργασία µε τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και την ∆ηµοτική Επιτροπή Παιδείας. ε) Την τέλεση των πολιτικών γάµων. στ) την έκδοση και υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου αποφάσεων, εγγράφων, δικαιολογητικών και πράξεων που σχετίζονται µε τις πιο πάνω ανατιθέµενες αρµοδιότητες, και την επιβολή προστίµων , εκτός όσων εκ του νόµου ανήκουν στη δικαιοδοσία του ∆ηµάρχου ως εκπροσώπου του Φορέα, καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρµόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών µονάδων του ∆ήµου, καθώς και την υπογραφή για τη χορήγηση αδειών εργαζοµένων που υπάγονται στις Υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος της Αντιδηµάρχου τις αρµοδιότητες ασκεί ο ∆ήµαρχος.  

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ο Βασίλης Γρούμπας αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ∆ιοικητικής Μέριµνας , Εξυπηρέτησης Πολίτη, ∆ιαφάνειας και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, Λειτουργία προγράµµατος ∆ιαύγεια στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου όρισε σήμερα στο Δήμο μας Αντιδήµαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, ∆ιοικητικής Μέριµνας , Εξυπηρέτησης Πολίτη, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, Λειτουργία προγράµµατος ∆ιαύγεια, 
τον Βασίλειο Γρούµπα, με λήξη της θητείας του στις 31/08/2019.

και του µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες:
α) την εποπτεία της εφαρµογής της κοινωνικής πολιτικής του ∆ήµου, σε συνεργασία µε τους εντεταλµένους ∆ηµοτικούς Συµβούλους που έχουν σχετικές αρµοδιότητες στον τοµέα της Κοινωνικής Πολιτικής. β) την µέριµνα για την εφαρµογή προγραµµάτων Κοινωνικής πολιτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας – Προστασίας. γ) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του τµήµατος ∆ηµοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείων ∆Ε Μοσχάτου – Ταύρου. δ) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της ∆ιεύθυνσης των ΚΕΠ στις ∆ηµοτικές Ενότητες Μοσχάτου και Ταύρου. ε) την ευθύνη της Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, της µηχανοργάνωσης του ∆ήµου της λειτουργίας του προγράµµατος ∆ιαύγεια. στ) την εποπτεία και ευθύνη των υπηρεσιών διοικητικής µέριµνας του ∆ήµου ( πρωτόκολλο, καθαρίστριες κτιρίων, φύλακες, κλητήρες, τηλ. κέντρο). ζ) την αποµάκρυνση εγκαταλελειµµένων οχηµάτων η) την τέλεση των πολιτικών γάµων.
θ) την έκδοση και υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου αποφάσεων, εγγράφων, δικαιολογητικών και πράξεων που σχετίζονται µε τις πιο πάνω ανατιθέµενες αρµοδιότητες καθώς και την υπογραφή για τη χορήγηση αδειών εργαζοµένων που υπάγονται στις Υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου. 
 Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος του Αντιδηµάρχου τις αρµοδιότητες ασκεί ο ∆ήµαρχος. 

Ο Γιώργος Δαμηλάκος αντιδήµαρχος ∆ηµοτικής Ενότητας Ταύρου.


Μετά τη παραίτηση του κ. Δημήτρη Σούτου το Νοέμβριο 2016 για να αναλάβει τη προεδρία του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου  η θέση αυτή ήταν κενή.
Σήμερα ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου όρισε  Αντιδήµαρχο ∆ηµοτικής Ενότητας Ταύρου, τον Γεώργιο ∆αµηλάκο. 

και του µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες:

 α) Την εποπτεία καλής λειτουργίας των δηµοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστηµένες στη δηµοτική ενότητα Ταύρου, σε συνεργασία µε τους καθ΄ύλην αρµόδιους Αντιδηµάρχους και εντεταλµένους ∆ηµοτικούς Συµβούλους. β) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δηµοτική ενότητα. γ) Την µέριµνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισµού που βρίσκεται στη δηµοτική ενότητα. 2 δ) Τη συνεργασία µε την δηµοτική κοινότητα για την επίλυση των προβληµάτων. ε) Την τέλεση πολιτικών γάµων. στ) Την υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων τα οποία εκδίδονται από τις δηµοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δηµοτικής ενότητας. ζ) Την αναπλήρωση του ∆ηµάρχου σε ότι αφορά στη συµµετοχή και παρακολούθηση της υλοποίησης της Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωµένη Χωρική Επένδυση). η) Την άσκηση κάθε άλλης αρµοδιότητας που αφορά τη δηµοτική ενότητα και την οποία µπορεί να του µεταβιβάζει µε απόφαση του ο ∆ήµαρχος. 

Αναπληρώνει τον ∆ήµαρχο στα καθήκοντά του όταν ο ∆ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται για το διάστηµα από 6-3-2017 έως 5-3-2018. 
Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος του Αντιδηµάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο ∆ήµαρχος. 

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου

Ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου όρισε σήμερα τους νέους αντιδημάρχους στο Δήμο μας με λήξη της θητείας τους στις 31/08/2019.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Αντιδήµαρχο ∆ηµοτικής Ενότητας Ταύρου, τον Γεώργιο ∆αµηλάκο.

και του µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες:
 α) Την εποπτεία καλής λειτουργίας των δηµοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστηµένες στη δηµοτική ενότητα Ταύρου, σε συνεργασία µε τους καθ΄ύλην αρµόδιους Αντιδηµάρχους και εντεταλµένους ∆ηµοτικούς Συµβούλους. β) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δηµοτική ενότητα. γ) Την µέριµνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισµού που βρίσκεται στη δηµοτική ενότητα. 2 δ) Τη συνεργασία µε την δηµοτική κοινότητα για την επίλυση των προβληµάτων. ε) Την τέλεση πολιτικών γάµων. στ) Την υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων τα οποία εκδίδονται από τις δηµοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δηµοτικής ενότητας. ζ) Την αναπλήρωση του ∆ηµάρχου σε ότι αφορά στη συµµετοχή και παρακολούθηση της υλοποίησης της Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωµένη Χωρική Επένδυση). η) Την άσκηση κάθε άλλης αρµοδιότητας που αφορά τη δηµοτική ενότητα και την οποία µπορεί να του µεταβιβάζει µε απόφαση του ο ∆ήµαρχος.
Αναπληρώνει τον ∆ήµαρχο στα καθήκοντά του όταν ο ∆ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται για το διάστηµα από 6-3-2017 έως 5-3-2018. Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος του Αντιδηµάρχου τις αρµοδιότητες ασκεί ο ∆ήµαρχος. 
Αντιδήµαρχο Περιβάλλοντος , καθαριότητας και ανακύκλωσης, τον Πέτρο ∆ηµητρίου 
και του µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες: 
α) Την εποπτεία και ευθύνη της ∆ιεύθυνσης Περιβάλλοντος , καθαριότητας και ανακύκλωσης και ειδικότερα του τµήµατος καθαριότητας – ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, του τµήµατος κίνησης οχηµάτων και δηµοτικής συγκοινωνίας β) Τη ∆ιαχείριση Υλικών, Καυσίµων, ανταλλακτικών µηχανολογικού εξοπλισµού και κίνησης οχηµάτων. καθώς και γ) Το συντονισµό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας. δ) Την τέλεση των πολιτικών γάµων ε) Τη υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου, πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίµων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρµόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών µονάδων του ∆ήµου καθώς και την υπογραφή για τη χορήγηση αδειών εργαζοµένων που υπάγονται στις Υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου. 
Αντιδήµαρχο Οικονοµικών και Παιδείας, την Βασιλική Καραβία 
και της µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες: 
α) Την εποπτεία και ευθύνη της ∆ιεύθυνσης Οικονοµικών Υπηρεσιών και ειδικότερα του τµήµατος Λογιστηρίου και Προϋπολογισµού, του τµήµατος Εσόδων και Περιουσίας, του τµήµατος του Ταµείου, του τµήµατος προµηθειών καθώς και του γραφείου οικονοµικών θεµάτων ∆ηµοτικής Κοινότητας Ταύρου καθώς και του τµήµατος αδειοδοτήσεων και ρύθµισης εµπορικών δραστηριοτήτων. β) Τη συνυπογραφή των χρηµατικών βεβαιωτικών καταλόγων είσπραξης και των χρηµατικών εντάλµατων πληρωµής των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρµόδια υπηρεσία του ∆ήµου. γ) Την καλή λειτουργία των λαϊκών αγορών. δ) Τον συντονισµό των Σχολικών Επιτροπών και προγραµµάτων του ∆ήµου για την παιδεία, σε συνεργασία µε τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και την ∆ηµοτική Επιτροπή Παιδείας. ε) Την τέλεση των πολιτικών γάµων. στ) την έκδοση και υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου αποφάσεων, εγγράφων, δικαιολογητικών και πράξεων που σχετίζονται µε τις πιο πάνω ανατιθέµενες αρµοδιότητες, και την επιβολή προστίµων , εκτός όσων εκ του νόµου ανήκουν στη δικαιοδοσία του ∆ηµάρχου ως εκπροσώπου του Φορέα, καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρµόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών µονάδων του ∆ήµου, καθώς και την υπογραφή για τη χορήγηση αδειών εργαζοµένων που υπάγονται στις Υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου.  
Αντιδήµαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, ∆ιοικητικής Μέριµνας , Εξυπηρέτησης Πολίτη, ∆ιαφάνειας και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, Λειτουργία προγράµµατος ∆ιαύγεια, τον Βασίλειο Γρούµπα
και του µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες:
α) την εποπτεία της εφαρµογής της κοινωνικής πολιτικής του ∆ήµου, σε συνεργασία µε τους εντεταλµένους ∆ηµοτικούς Συµβούλους που έχουν σχετικές αρµοδιότητες στον τοµέα της Κοινωνικής Πολιτικής. β) την µέριµνα για την εφαρµογή προγραµµάτων Κοινωνικής πολιτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας – Προστασίας. γ) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του τµήµατος ∆ηµοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείων ∆Ε Μοσχάτου – Ταύρου. δ) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της ∆ιεύθυνσης των ΚΕΠ στις ∆ηµοτικές Ενότητες Μοσχάτου και Ταύρου. ε) την ευθύνη της Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, της µηχανοργάνωσης του ∆ήµου της λειτουργίας του προγράµµατος ∆ιαύγεια. στ) την εποπτεία και ευθύνη των υπηρεσιών διοικητικής µέριµνας του ∆ήµου ( πρωτόκολλο, καθαρίστριες κτιρίων, φύλακες, κλητήρες, τηλ. κέντρο). ζ) την αποµάκρυνση εγκαταλελειµµένων οχηµάτων η) την τέλεση των πολιτικών γάµων.
θ) την έκδοση και υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου αποφάσεων, εγγράφων, δικαιολογητικών και πράξεων που σχετίζονται µε τις πιο πάνω ανατιθέµενες αρµοδιότητες καθώς και την υπογραφή για τη χορήγηση αδειών εργαζοµένων που υπάγονται στις Υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου.  
Αντιδήµαρχο Πρασίνου και Κηποτεχνίας, Παιδικών χαρών, φροντίδας αδέσποτων ζώων και τον Συντονισµό των Αθλητικών δραστηριοτήτων, τον Γεώργιο Φελλά 
και του µεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρµοδιότητες:
α) Την εποπτεία και ευθύνη της ∆ιεύθυνσης Πρασίνου και Κηποτεχνίας και ειδικότερα του τµήµατος µελετών και εποπτείας και του τµήµατος συντήρησης πρασίνου περιβάλλοντος και ελεύθερων χώρων. β) Την εποπτεία των κάθε είδους τεχνικών µέσων και υλικών που απαιτούνται για την αποτελεσµατική και αποδοτική εκτέλεση των λειτουργιών συντήρησης και αναβάθµισης πρασίνου του ∆ήµου (τεχνικά µέσα, εργαλεία, λιπάσµατα, φάρµακα κ.λπ.). γ) Την µέριµνα για τη συντήρηση των παιδικών χαρών. δ) Την µέριµνα για τη συντήρηση των πάρκων και πλατειών, συµπεριλαµβανοµένων και των συντριβανιών του ∆ήµου. ε) Την µέριµνα για τα αδέσποτα ζώα (περισυλλογή, δηµιουργία και λειτουργία καταφυγίων κ.λπ.). στ) Το συντονισµό των Αθλητικών δραστηριοτήτων του ∆ήµου σε συνεργασία µε τους καθ΄ύλην αρµόδιους εντεταλµένους ∆ηµοτικούς Συµβούλους. ζ) Την τέλεση των πολιτικών γάµων. η) Την έκδοση και υπογραφή µε εξουσιοδότηση του ∆ηµάρχου αποφάσεων, εγγράφων, δικαιολογητικών και πράξεων που σχετίζονται µε τις πιο πάνω ανατιθέµενες αρµοδιότητες, την επιβολή προστίµων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρµόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών µονάδων του ∆ήµου, καθώς και την υπογραφή για τη χορήγηση αδειών εργαζοµένων που υπάγονται στις Υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ανάκληση αντιδηµάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του δηµάρχου. 

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ενισχύθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας


        Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάλυψε τις ανάγκες των σχολείων με σύγχρονο ηλεκτρονικό υλικό, το οποίο χορήγησε σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Φωτο 3ο Επαλ Ταύρου        Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, οι παραπάνω σχολικές μονάδες προμηθεύτηκαν για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017 τα εξής:

  • 112 ηλεκτρονικούς υπολογιστές (μονάδες, οθόνες, πληκτρολόγια) με σύγχρονο λογισμικό και με εγγύηση τριών χρόνων καλής λειτουργίας και 11 φορητούς Η/Υ (λάπτοπ). Συγκεκριμένα δόθηκαν:

1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου: δώδεκα υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ
2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου: δώδεκα υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ
3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου: δεκαπέντε υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ
1ο Λύκειο Μοσχάτου: δώδεκα υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ
2ο Λύκειο Μοσχάτου: δώδεκα υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ
1ο Γυμνάσιο Ταύρου: δεκατρείς υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ
2ο Γυμνάσιο Ταύρου: δύο υπολογιστές και ένα λάπτοπ
1ο Λύκειο Ταύρου: δώδεκα υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ
3ο ΕΠΑΛ Ταύρου: δεκατέσσερις υπολογιστές, ένα server και ένα λάπτοπ


  • Παραδόθηκαν 9 τηλεοράσεις τύπου TV LED 55’ F & U για τη χρήση εκπαιδευτικών θεμάτων σε αντικατάσταση των βιντεοπροβολέων.  Συγκεκριμένα:
2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου: δύο τηλεοράσεις
3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου: μία τηλεόραση
1ο Λύκειο Μοσχάτου: μία τηλεόραση
3ο ΕΠΑΛ Ταύρου: τρεις τηλεοράσεις
2ο Γυμνάσιο Ταύρου: μία τηλεόραση
1ο Γυμνάσιο Ταύρου: μία τηλεόραση


  • Παραδόθηκαν 8 φωτοτυπικά μηχανήματα τύπου SHARP MX-M266 N ΜΕ AR-DS19 LARGE STAND στα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, 1ο Λύκειο Μοσχάτου, 2ο Λύκειο Μοσχάτου, 1ο Γυμνάσιο Ταύρου, 2ο Γυμνάσιο Ταύρου, 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου

  • Τοποθετήθηκαν 7 κλιματιστικά μηχανήματα τύπου KEROSUN CLIMA KCG1512IV. Συγκεκριμένα:

3ο ΕΠΑΛ Ταύρου: δύο κλιματιστικά 12 BTU
1o Λύκειο Ταύρου: δύο κλιματιστικά 18 BTU
2ο Γυμνάσιο Ταύρου: ένα κλιματιστικό 24 BTU
2ο Λύκειο Μοσχάτου: δύο κλιματιστικά 18 BTU

Επιπλέον, λόγω του προβλήματος της κεντρικής θέρμανσης του 1ου Λυκείου Ταύρου, τοποθετήθηκαν εκτάκτως δεκαέξι κλιματιστικά τύπου KEROSUN CLIMA KCG1512IV στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε κοντά στα σχολεία, κοντά στους μαθητές μας και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γι αυτό το λόγο ανταποκριθήκαμε άμεσα μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών μας, παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής, γιατί πιστεύουμε ότι η παιδεία μας είναι και πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.»

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Κάτι νέο για μαμάδες και παιδιά... που αλλού? μόνο στο theConcept-Ταύρου

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλώ καλέστε στο 213 0146969 (περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων)

Το theConcept-Tαύρου προσκαλεί παιδιά και γονείς στη παρουσίαση του νέου του προγράμματος ΚidΟlogy Tavros.

Το theConcept-Tαύρου σας καλεί στη παρουσίαση του νέου του προγράμματος ΚidΟlogy Tavros στις
11 και 12 Μαρτίου , απο ωρα 12.00 .

Πρόκειται για δομημένο πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων και απευθύνεται σε βρέφη κ νήπια από 12 μηνών έως 5 ετών με την υποχρεωτική παρουσία κ συμμέτοχη του γονέα.

Το Σάββατο 11/3 θα παρουσιαστούν τα μέρη του προγράμματος με τρόπο διασκεδαστικό για τα παιδιά, όπως: παιχνίδια δεξιοτήτων, κινητικές διαδρομές κ μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Η συμμετοχή για το Σάββατο 11/3 είναι εντελώς δωρεάν.

Διάρκεια: 1 ώρα.

Υπεύθυνη προγράμματος: Κορόγιαννη Δήμητρα – Ψυχοπαιδαγωγός

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλώ καλέστε στο 213 0146969 (περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων)

Κάτι νέο για μαμάδες και παιδιά... που αλλού? μόνο στο theConcept-Ταύρου

Ο Κύριος Δημήτρης Σούτος επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου

       Kάνοντας πράξη την εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, για συναίνεση, η Δημοτική πλειοψηφία αλλά και οι παρατάξεις της μειοψηφίας συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί η εκλογή των Μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, η εκλογή των μελών Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής, κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.
        Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου επανεκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Σούτος. Νέα αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Καρύδη και στη θέση του Γραμματέα επανεκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος  Άκης Δείξιμος.
        Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Φελλάς Γεώργιος
Δημητρίου Πέτρος
Τσέλιου Μαρία
Λουκάκη Δέσποινα (Ντένια)
Δαμηλάκος Γεώργιος
Καραβία Βασιλική
Κοτζαμπασάκης Ευάγγελος
Τσιρώνης Ευάγγελος
Γρούμπας Βασίλειος
Βαλαβάνη Στέλλα
Μελίστας Αθανάσιος

Ζώταλης Δημήτριος

Κυριαζίδης Παναγιώτης



Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι τα εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Πεφάνης Γεράσιμος
Φελλάς Γεώργιος
Κελεσίδης Δημήτρης
Κυριακόπουλος Ευστράτιος
Κόλλιας Δημήτρης
Χατζηαντωνίου Παναγιώτης
Γαβαλά Ζαμπία
Κατσιφή Θεοδώρα
Σάββας Ιωάννης
Κυριαζίδης Παναγιώτης
Μελέτης Γιώργος

Μωραΐτη Ελένη

Βαλαβάνη Στέλλα




        Η θητεία των παραπάνω οργάνων ισχύει μέχρι τη λήξη της δημοτικής περιόδου.