Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 08.00 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο "ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ" στο ΤΑΥΡΟ διεξάγεται ο αγώνας μπάσκετ “Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου Vs 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου” και προσφέροντας τρόφιμα στηρίζουμε το συσσίτιο του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο Κλειστό γήπεδο “Τιμόθεος Ευγενικός” (Ελ. Βενιζέλου & Μενεμένης στον Ταύρο) θα διεξαχθεί ο αγώνας μπάσκετ “Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου Vs 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου”. Ο αγώνας θα διεξαχθεί για τη στήριξη του συσσιτίου του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Ταύρου. Η είσοδος θα γίνεται ΜΟΝΟ με προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

" Εις Σάρκα Μίαν " στο Cabaret Voltaire ( Μαραθώνος 30 - Μεταξουργείο ) στις 1 και 2 Φλεβάρη 2017 , ωρα 19.30.

Τζην παντελόνι με σκισίματα, πασπαλιές με σκόρπια χρώματα ζωγραφικής, στο λαιμό μια γύρα χάντρες κι ένα δρομάκι από πετσί, γυαλί χρωματιστό και σκουλαρικάκι έξτρα λαμπερούλι στο αυτί. Έτσι κυκλοφορεί ο Γιάννης ο Κομινόζογλου και, φυσικά, όπου «διαφορετικός από το πλήθος» η Αγγελίνα κολλάει σα τη μύγα μες το μέλι. Φιλιώσαμε αμέσως, ανταλλάσοντας χαρούμενες μικρές ύβρεις λατρείας χωρίς καμία φιλοφρόνηση.
_ Καλός είσαι του λόγου σου
_ Κι εσύ ένα μάτσο μαύρα τριαντάφυλλα
Η κοινή μας συνεργασία είναι το «Εις σάρκα μίαν». Έργα ερωτικά. Κείμενα, επίσης ερωτικά. Χρώματα του σούρουπου, της βροχής, του δωματίου. Σκηνές με μουσική υπόκρουση που – όλοι μας λίγο έως πολύ - τη σφυρίζουμε με ποτό και με τσιγάρο. Κάνοντας έρωτα. Σκεφτόμενοι πρόσωπο μοναδικό και ταιριαχτό.
Στην παρουσίαση, δίπλα μας θα ‘χουμε νέα παιδιά γεμάτα πάθος για δημιουργία, που έχουν στο ενεργητικό τους δουλειές σημαντικές. Γεωργία Δρακάκη για την απαγγελία (και όχι μόνο, όπως θα δείτε), Βίβιαν Καζά στο τραγούδι και ο Κωνσταντίνος Ξαγοράρης στο πιάνο. Μια performance μικρή μα προσεγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, που θα φέρει όλους μας περισσότερο κοντά.
Σας καρτερούμε με αγάπη.
Αγγελίνα Ρωμανού - Γιάννης Κομινόζογλου

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Αγώνας Μπάσκετ για Φιλανθρωπικό Σκοπό στο κλειστό γήπεδο "ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ" στο ΤΑΥΡΟ

Τη Παρασκευή 27/01 και ώρα 20:00, σας προσκαλούμε στο κλειστό γήπεδο " Τιμόθεος Ευγενικός"  (Ελ. Βενιζέλου και Μαινεμένης) στο Ταύρο, στον αγώνα μπάσκετ  “Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου Vs 4ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου , για τη στήριξη των απόρων του Εσταυρωμένου. Η είσοδος θα γίνεται ΜΟΝΟ με την προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας η και ειδών καθαριότητας.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΗ ΚΑΝΤΙΝΑ ΤΗΣ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ

 Το πρώτο σαντουιτσάδικο που είδα να έχει φρέσκια χοντροκομμένη πατάτα για το σάντουιτς, σπιτική μαγιονέζα (από τα χεράκια της “μαμάς”) και χοντρό βραστό κρεμμύδι. Ένα ποίημα το σάντουιτς που μας ετοίμασε ο Δημήτρης, ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον πατέρα του τον Βασίλη, ο οποίος κρατά ζωντανή αυτή την καντίνα εδώ και 23 χρόνια. Μεγάλη ποικιλία και στα κρέατα με τα μπιφτέκια, τα σουτζούκια και όλα τα άλλα να ψήνονται εκείνη την ώρα για να μπουν στο σάντουιτς. Πολύ μεγάλο και χορταστικό σάντουιτς, θα παλέψεις για να το κανονίσεις.
Το ατού: Η σπιτική μαγιονέζα και η πατάτα. Εντάξει, εγώ είμαι κολλημένος με τη μαγιονέζα κι έτσι πανηγύρισα με γροθιές υψωμένες στη θέα του τεράστιου κουβά αλλά στην πατάτα θα συμφωνήσουν όλοι ότι είναι πολύ μεγάλο συν της καντίνας αυτής.
Το σάντουιτς που θα φας: Με λουκάνικο, κρεμμύδι βραστό, λάχανο, καρότο, μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, πατάτες.
Οι επιλογές όμως που έχεις είναι πολλές 


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 , στις 11.00 π.μ. η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.


Ο Ζωγράφος Γιάννης Κομινόζογλου και η Συγγραφέας Αγγελίνα Ρωμανού μας παρουσιάζουν το βιβλίο " Εις σάρκα μίαν "

Την Τετάρτη και Πέμπτη, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2017 αντίστοιχα, η Αγγελίνα Ρωμανού και ο Γιάννης Κομινόζογλου θα μας παρουσιάσουν  το "Εις σάρκα μίαν" στον ατμοσφαιρικότατο χώρο του Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30 στο Μεταξουργείο), στις 7.30 το απόγευμα.

Ο εικαστικός Γιάννης Κομινόζογλου με τα έργα του κι η Αγγελίνα Ρωμανού με μικρά εκσφενδονισμένα λόγια έφτιαξαν ετούτο το βιβλίο/λεύκωμα που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις Όστρια. Ο πρόλογος του βιβλίου έχει την υπογραφή του εικαστικού Γιώργου Τζιόκα, που μας κάνει την τιμή να ανοίγει την πρώτη μας σελίδα.

Την πρώτη ημέρα (1/2/17) θα την παρουσιάσει ο αγαπημένος φίλος, συγγραφέας, Διονύσης Μαρίνος και την δεύτερη ημέρα (2/2/17) ο έτερος αγαπημένος Μιχάλης Τρανουδάκης, μουσικοσυνθέτης. Χαρά μας η στήριξη και η αγάπη τους.

Η Γεωργία Δρακάκη, συγγραφέας-δημοσιογράφος, θα απαγγείλει στίχους από το βιβλίο, η Βίβιαν Καζά θα τραγουδήσει τραγούδια ειδικά επιλεγμένα και για τις δυο μας τις βραδιές και ο Κωνσταντίνος Ξαγοράρης, μουσικός και μέλος των Altera Vita, θα είναι στο πιάνο. Η σκηνική επιμέλεια ανήκει στην ηθοποιό/σκηνοθέτιδα Πελαγία Φυτοπούλου.

Οι πίνακες ζωγραφικής του βιβλίου, θα εκτίθενται, και τις δύο ημέρες της παρουσίασης, σε όλο τον χώρο του Cabaret Voltaire.

Θα περιμένουμε να σας υποδεχτούμε, με χαρά, αγωνία και σίγουρα με πολλή αγάπη.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Οι Εκδόσεις Εύμαρος του Πέτρου Κακολύρη επιστρέφει στο Ταύρο.

Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
  Εδώ και λίγες ημέρες στην οδό Ελευθερίας στον Ταύρο βρίσκεται η έδρα των εκδόσεων Εύμαρος. Ουσιαστικά πρόκειται για επιστροφή, καθώς οι εκδόσεις αυτές είναι συνέχεια των εκδόσεων Αντίκτυπος που ίδρυσε στον Ταύρο το 1995 ο συμπολίτης μας Πέτρος Κακολύρης. Οι περισσότεροι ίσως να γνωρίζετε την εφημερίδα «Εν Ταύροις» που κυκλοφορούσε  από τις εκδόσεις αυτές, μέχρι πριν κάποια χρόνια. Η λειτουργία των εκδόσεων και της εφημερίδας διακόπηκε απότομα καθώς ο κ. Κακολύρης αντιμετώπισε ενα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο ξεπέρασε με επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποίησε το 2009. Το βίωμα αυτό περιγράφει στο βιβλίο του «Η ιστορία τη καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης».
Τον επόμενο χρόνο, επανήλθε στον εκδοτικό χώρο μέσω του «Ομίλου Πολιτισμού Εύμαρος» που είχε έδρα στους Αμπελόκηπους. Αργότερα η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε στη Δάφνη και τώρα επιστρέφει στο φυσικό της χώρο τον Ταύρο.
Θεωρούμε πως η παρουσία ενός εκδοτικού οίκου στην πόλη μας είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμισή της.
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Πέτρο Κακολύρη ο οποίος μας είπε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησα αλλά κυρίως στη γειτονιά που μεγάλωσα και διαμορφώθηκα. Λένε πως η πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια και τα δικά μου ήταν υπέροχα στη γειτονιά μας, με ταπεινά σπίτια και ανθρώπους αλλά με ανοιχτές καρδιές και αγκαλιές, με φίλους και κυρίως παιχνίδι στις αλάνες και τα στενά της περιοχής και βεβαίως η φοίτηση στα σχολεία της περιοχής που μου έδωσαν τις βάσεις για την κατοπινή πορεία στο χώρο των γραμμάτων.
Ευελπιστώ ο χώρος μας στην Ελευθερίας να γίνει ενα σημείο συνάντησης των ανθρώπων του βιβλίου αλλά και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών ή και απλώς για μια κουβέντα, πίνοντας έναν καφέ ή ένα ποτό. Θα λειτουργεί Δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και η Λέσχη Ανάγνωσης, μια φορά το μήνα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν ένα βιβλίο, το διαβάζουν και μετά το συζητούν όλοι μαζί.
Πολύ σύντομα θα κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση με παρουσίαση των συγγραφέων και των βιβλίων των εκδόσεων  στην πόλη μας για μια πρώτη γνωριμία».

Οι εκδόσεις Εύμαρος, βρίσκονται στην περιοχή της Πλατάνας, στην οδό Ελευθερίας 2, (παράλληλος της Λεωφ. Ειρήνης). Τηλέφωνο 210 97 08 811 e-mail: evmarosart@gmail.com