Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

H ισπανική Μπαλαγέρ αντίπαλος του Δ.Α.Ο. Ταύρου στον 3ο γύρο του E.T.T.U. Cup γυναικών.


Περίμενε αρκετό καιρό, αλλά ήρθε η ώρα ν’ ασχοληθεί και με την ευρωπαϊκή της παρουσία η γυναικεία ομάδα του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2016 και η μοναδική ελληνική ομάδα, που δήλωσε φέτος συμμετοχή στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) πληροφορήθηκε τον αντίπαλό της στον 3ο γύρο. Θα είναι η ισπανική CTT Μπαλαγέρ και θα την υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Μοσχάτου (Μιαούλη 60) το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 12:00. Ο Δ.Α.Ο.Τ. είναι 7ο φαβορί στη διοργάνωση και είχε προκριθεί απευθείας στο στάδιο των μονών νοκ άουτ αγώνων. Το E.T.T.U. Cup της περιόδου 2016-2017 δεν είχε 1η φάση ομίλων λόγω μείωσης των συμμετοχών, άρχισε από τη 2η φάση, που διεξήχθη στις 29 και 30 Οκτωβρίου και τελικά χτες έγινε και η κλήρωση του 3ου γύρου, ο οποίος περιλαμβάνει συνολικά 8 αγώνες στο χρονικό διάστημα από 25 έως 27 Νοεμβρίου.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση: Ένα σύγχρονο έπος για την κατάκτηση του Σύμπαντος: από τον Ερμή στον Πλούτωνα σε 50 χρόνια

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Ώρα: 19.00
Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος»
                 Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο

        Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η Πνευματική Εστία Μοσχάτου διοργανώνουν μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με θέμα: «Ένα σύγχρονο έπος για την κατάκτηση του Σύμπαντος: από τον Ερμή στον Πλούτωνα σε 50 χρόνια», με ομιλητή τον Σταμάτιο Κριμιζή, Ακαδημαϊκό και Επικεφαλής ερευνητή σε διαστημικές αποστολές της NASA.
        H Εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 με ελεύθερη είσοδο.

        Πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κριμιζής θα αναλύσει το θέμα του μέσα από μία εμπνευσμένη παρουσίαση με τη συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού. 

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

       Από χθες το βράδυ έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων των κατοίκων του Μοσχάτου και του Ταύρου και σήμερα διανέμονται μέσω ΕΛΤΑ τα επιδόματα σε όσους έχουν επιλέξει να πληρωθούν μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
H καταβολή των προνοιακών επιδομάτων των δικαιούχων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο διεξάγεται συνολικά πλέον από το Δήμο μας, υλοποιώντας η Κοινωνική μας Υπηρεσία την αρμοδιότητα αυτή. Ήδη όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες με απόφαση Δημάρχου έχει συγκροτηθεί γραφείο που ασχολείται με την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας σε ό,τι αφορά την υποβολή αιτήσεων-δικαιολογητικών για τη λήψη των προνοιακών επιδομάτων. Αρχικά η αρμοδιότητα αφορούσε τους νέους δικαιούχους έτους 2016, ενώ οι δικαιούχοι παλαιότερων ετών πληρώνονταν από την Πρόνοια του Δήμου Καλλιθέας. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, η πληρωμή του διμήνου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε κανονικά και με επιτυχία από το Δήμο μας για το σύνολο των δικαιούχων.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Η κοινωνική μας Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με επάρκεια στη νέα αρμοδιότητα που ανέλαβε ο Δήμος, σχετικά με την  υποχρέωση μας για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του συνόλου των δικαιούχων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν μας διατέθηκε εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο ασχολείται αρκετά χρόνια στους Μητροπολιτικούς Δήμους που είχαν την αρμοδιότητα και προερχόταν από τις Διευθύνσεις Πρόνοιας των π. Νομαρχιών και μετέπειτα Περιφερειακών Ενοτήτων έχοντας τη σχετική εμπειρία. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου μας στην Κοινωνική και Οικονομική Υπηρεσία για την ανταπόκρισή τους. Η προσπάθειά μας αυτή στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που δικαιούνται την λήψη προνοιακού επιδόματος»

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

“TA ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ” ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προσκαλεί τους ωφελούμενούς του με τα παιδιά τους, αλλά και όποιον άλλον επιθυμεί να ακούσει παραμύθια στη δράση«από την Ομόνοια στο λιμάνι».

Πρόκειται για αφήγηση παραμυθιού, η οποία προσφέρεται δωρεάν, στα παιδιά που έχουν ανάγκη από συμπαράσταση, στήριξη, ανακούφιση, ελπίδα ή απλώς κάποιον να τους πει παραμύθια…
Μικρόσωμοι ήρωες σε μεγάλα κατορθώματα, ζώα που μιλούν λέγοντας αλήθειες, θαυμαστές περιπέτειες δανεισμένες από τον χώρο του ονείρου με συνοδεία μουσικής και τραγουδιών, σ’ ένα συναπάντημα με τη σοφία του κόσμου που μοιράζεται απλόχερα, όταν έχουμε ανοιχτές τις καρδιές μας!
Συντελεστές:
Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης
Τραγούδι: Φίλιππος Πλακιάς.
Ταύρος: Πέμπτη 16/12/2016, ώρα 18:30
Επταλόφου 2, Αίθουσα Εκδηλώσεων 7.
Είσοδος ελεύθερη

Με επιτυχία η συγκέντρωση φαρμάκων για το νεοσύστατο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

        Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία Μεταμορφώσεως στο Μοσχάτο η δράση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία». Από τις 10.00 έως τις 14.00, δεκάδες συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες της πόλης πρόσφεραν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του νεοσύστατου Κοινωνικού Φαρμακείου που πρόκειται να λειτουργήσει ο Δήμος μας στον Ταύρο. Πρόκειται για μία απαραίτητη δομή για την πόλη μας, αφού από το Κοινωνικό φαρμακείο θα μπορούν να προμηθεύονται φαρμακευτικό υλικό οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας.

        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δεκάδες συμπολίτες μας για την ιδιαίτερα συγκινητική ανταπόκρισή τους στην  προσφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, το οποίο θα διατεθεί από το νεοσύστατο Κοινωνικό μας Φαρμακείο στους ανασφάλιστους δημότες μας που το έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συμβολή του ΣΚΑΪ για την επιτυχία της συγκέντρωσης των φαρμάκων, αλλά και η εθελοντική συμμετοχή όλων όσων εργάστηκαν το Σάββατο, προκειμένου να καταγραφούν και να ταξινομηθούν τα φάρμακα. Συνεχίζουμε με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας, ιδιαίτερα όσων δοκιμάζονται λόγω  της κρίσης». 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ο κος Δημήτρης Σούτος εκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου μετά την παραίτηση - ανεξαρτητοποίηση του κου Αντώνη Μπούτση

Νέος Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Μοσχάτου-Ταύρου για την περίοδο 1/11/2016-5/3/2017 μετά τη παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση  του κου Αντώνη Μπούτση , εκλέχθηκε ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος της πλειοψηφίας κος ∆ηµήτριος Σούτος, ο οποίος συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, ήτοι 17 ψήφους επί συνόλου 33 µελών. Ο νέος πρόεδρος είχε παραιτήθηκε μια μέρα πριν από τη Θέση του Αντιδημάρχου Κοινότητας Ταύρου και αναπληρωτή Δημάρχου. Περιμένουμε απο το Δήμαρχο κο Ανδρέα Ευθυμίου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Αντιδημάρχου της Κοινότητας Ταύρου. 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Φάρο Ελπίδας» συνεχίζει να στηρίζει ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, δημιουργώντας το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο.

Ανοίγει η ομπρέλα κοινωνικής προστασίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με:
ü Νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου
ü Παροχή συσσιτίου

ü Κοινωνικό Φαρμακείο
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει την προσπάθεια της στήριξης των πολιτών του που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάζονται, συνεργάζεται με την ΜΚΟ «Φάρο Ελπίδας» και προχωρά σε μία τριετή στήριξη  για νέο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στη δημιουργία δύο νέων δομών κοινωνικής μέριμνας, της παροχής συσσιτίου και της δημιουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο απευθύνεται σε οικογένειες του Δήμου μας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου στην πλατεία Ατταλείας στον Ταύρο μπορούν να προμηθευτούν τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη παντοπωλείου, κατεψυγμένα προϊόντα, κα. Το ωράριο λειτουργίας του είναι από τις 09.00-17.00.
        Στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό. Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 09.00 – 17.00, σε
κτίριο του Δήμου στον Ταύρο.
Το Κοινωνικό Συσσίτιο αφορά τη διανομή φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν μόνοι τους να ανταποκριθούν οικονομικά, αλλά και για λόγους κοινωνικούς ή υγείας. Και αυτή η δομή θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00-17.00, σε κτίριο του Δήμου στον Ταύρο.
Ο στόχος όλων των παραπάνω δράσεων είναι διττός. Από τη μία, με την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών, μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στις βιοποριστικές τους ανάγκες και στις ανάγκες της φαρμακευτικής τους κάλυψης και από την άλλη τις δομές αυτές πρόκειται να στελεχώσουν συμπολίτες μας που έχουν δοκιμαστεί από την ανεργία.
    Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, αγωνιζόμαστε για τις συνεργασίες εκείνες που μπορούν να μας εξασφαλίζουν τη συνέχιση των δομών μας αλλά και τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών ικανών να στηρίξουν τους συμπολίτες  μας που δοκιμάζονται σκληρά. Γι αυτό το λόγο και θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την απρόσκοπτη λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου με νέο πρόγραμμα, αλλά και την έναρξη δύο νέων δομών στο Δήμο μας, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού συσσιτίου. Γιατί για εμάς, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αποτελούν προτεραιότητα».