Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Φιλόπτωχο Ταμείο Ι.Ν. Εσταυρωμένου Ταύρου και παρακολουθούμε την παράσταση σύγχρονου χορού «Ο μικρός πρίγκιπας».

Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου και οι σπουδαστές της, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν την παράσταση σύγχρονου χορού «Ο μικρός πρίγκιπας». Την Τρίτη 28 & την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 20:00, είμαστε όλοι καλεσμένοι στον Ταύρο για καλό σκοπό: η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, βιβλία, ρούχα και παιχνίδια. Στόχος η στήριξη του Φιλόπτωχου Ταμείου Ι.Ν. Εσταυρωμένου Ταύρου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ παρότι θεωρητικά είναι παιδικό βιβλίο, έχει νόημα βαθυστόχαστο και αναλύει με ξεχωριστό τρόπο τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Βαθιά αντιπολεμικό, κατακρίνει και ειρωνεύεται τον κόσμο των μεγάλων, ενώ εξυμνεί την αξία της αγάπης και της φιλίας. Στόχος μας λοιπόν θα είναι να προσεγγίσουμε με το δικό μας μέσο έκφρασης, τον χορό, το βαθύτερο νόημά του βιβλίου που μεταφράστηκε σε 250 γλώσσες και έγινε το τρίτο σε πωλήσεις στην παγκόσμια ιστορία.

Συντελεστές
Χορογραφίες: Μάγια Δημοπούλου, Ίριδα Τζάβα, Τάσος Μπεκιάρης
Μουσική επιμέλεια/Επεξεργασία ήχου:Μάγια Δημοπούλου, Κοσμάς Μπρούσαλης
Σκηνικά-Κατασκευές: Ήρα Σπαγαδώρου, Γιώργος Λουβέρδης
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής, Βασίλης Δημόπουλος
Επιμέλεια Βίντεο: Δημήτρης Λάμπρου, Χρυσαυγή Κάτσικα
Οργάνωση και επιμέλεια παράστασης: Νίκος Παπαδόπουλος

Πληροφορίες
Διάρκεια: 90 λεπτά.
Για την προσέλευση είναι απαραίτητη η επίδειξη δελτίου εισόδου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) και στη γραμματεία της Σχολής Χορού Μάγια Δημοπούλου (Πειραιώς 209Β, Ταύρος), από Δευτέρα έως Παρασκευή, 17:00-22:00.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕ " ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ "

Στο πλαίσιο της έναρξης προβολών της Νέας Μασκώτ στον Ταύρο, η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου μας «πάει Σινεμά», παρουσιάζοντας το Φεστιβάλ της Δράμας, αλλά και ένα μίνι αφιέρωμα στο Σουηδικό κινηματογράφο.
Από τις 27-29 Ιουνίου 2016, φιλοξενούνται οι εξής προβολές στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ»:
  • Δευτέρα, 27/6/2016, στις 9.00 μ.μ.: «ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ 2016-2016
  • Τρίτη, 28/6/2016, στις 9.15 μ.μ.: «Η μικρή Σόφι Μπελ»
  • Τετάρτη, 29/6/2016, στις 9.15 μ.μ.: “Underdog
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Οι επίσημες προβολές της Νέας Μασκώτ ξεκινούν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 με την ταινία "Florence: Φάλτσο Σοπράνο".
Οι  προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν στο Σινέ " ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ " στο Ταύρο ( Λ. Κωνσταντινουπόλεως 2 , Πάρκο Ενόπλων δυνάμεων και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ενας νέος Ανθρωπος με οικογένεια και τρία ανήλικα παιδιά που ζούν στο Ταύρο ζητά τη βοήθεια μας

Ένα  παλικάρι απ τον Ταύρο με σύζυγο άνεργη και τρία ανήλικα παιδιά βρίσκεται σε κώμα μετά από τροχαίο.Θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Τρίπολη αφού λόγω κατάστασης του δεν τον δέχονται σε δημόσιο. Το μηνιαίο ποσό για το κέντρο είναι αρκετά υψηλό. Καταθέτουμε το λογαριασμό τραπέζης της συζύγου και  παρακαλούμε όλους να βοηθήσουν όπως μπορούν!!!
Όλοι
μαζί μπορούμε να στηρίξουμε το παλικάρι και την οικογένεια του.

IBAN GR37 0172 0870 0050 8704 4788 949
Τράπεζα Πειραιως
Χρυσογελου Μαρια Παναγιωτη

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Τελικά ποιος φταίει για το γήπεδο του Φωστήρα.


Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες διαφόρων ανακοινώσεων στα κοινωνικά δίκτυα φίλων της ομάδας σχετικά με τα έργα που ήταν να γίνουν στο γήπεδο.Γνωρίζεται οτι ασχολήθηκα πάνω απο μια δεκαετία ( 1984-1996 με τα διοικητικά του Φωστήρα και ακολουθώ και μαθαίνω τα της ομάδας χωρίς όμως να εμπλέκομαι στα διοικητικά.
Από τα λεγόμενα λοιπόν των υπευθύνων αντιλαμβάνομαι οτι δε πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα ( εκτός από τα 25 χιλ για σπορά).
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους αρμόδιους κ.κ. Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Οικονομικών και τον Υπεύθυνο Αθλητισμού και γηπέδων του Δήμου και να έχω ειλικρινής και ξεκάθαρες απαντήσεις.
1) Γιατί δεν έχει προχωρήσει το πολεοδομικό -ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής έτσι ώστε να μπορεί να βγεί άδεια για εργασίες.
2) Αφού χρειάζεται πολεοδομική άδεια για να γίνουν εργασίες, πως επι δημαρχίας Σούτου τοποθετήθηκαν οι πυλώνες φωτισμού.
Πως πάρθηκε η άδεια - πώς έδωσαν έγκριση και τωρα οχι?
3) Το Νοέμβριο 2015 είχαμε ενημέρωση απο το Δήμο οτι έχουν εξασφαλιστεί 300.000 για την αλλαγή του χλοοτάπητα , έχει γίνει η μελέτη και στο τέλος του πρωταθλήματος θα ξεκινούσαν τα έργα.
Σήμερα μαθαίνουμε οτι δεν έχει γίνει η μελέτη αποστράγγισης, δεν έχει γίνει διαγωνισμός και ολο αυτό θα πάρει 3 μήνες?
Ερώτηση, υπάρχουν μελέτες? υπάρχουν τα χρήματα?, 3 μήνες θέλει να γίνει ο διαγωνισμός? Θέλετε να γίνει το έργο?
4) Αν θέλετε να γίνει το έργο γιατί να δώσουμε 25.000 για μπαλώματα?
Εμείς οι φίλαθλοι του ΦΩΣΤΗΡΑ και οι κάτοικοι του ΤΑΥΡΟΥ θέλουμε το δυνατόν συντομότερα να ξεκινήσουν οι εργασίες της αλλαγής του χλοοτάπητα έστω και να προχωρήσει το σχέδιο της περιοχής ετσι ώστε να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εργασίες.

Αντώνης Μαλανδρίνος

Το ίδρυμα " Μιχάλης Κακογιάννης " και Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου παρουσιάζει ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ τη Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στις 21.00

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στις 21.00, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206 στον Ταύρο), οι διεθνούς φήμης Ιταλοί ερμηνευτές-τσεμπαλίστας Guido Morini, μαζί με την Rossella Croce στο βιολί, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμπράττοντας με τη γνωστή Ελληνίδα φλαουτίστα, Σοφία Μαυρογενίδου, για μία συναυλία μπαρόκ μουσικής

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Χορηγός Επικοινωνίας \
Πληροφορίες-εισιτήρια: Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννη

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου στο ΣΙΝΕ " ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ " στο Ταύρο το έργο «Αυτό το ζώο το παράξενο» του Α. Τσέχωφ.

9o Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

«Αυτό το ζώο το παράξενο» του Α. Τσέχωφ από τη θεατρική Ομάδα Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΘΕΟΜΑ ΚΕΔΡΑ»

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Μασκώτ» (Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κων/λεως 2, Ταύρος)
‘Ωρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Αυτό το ζώο το παράξενο… Μα ποιο; Φυσικά ο άνθρωπος. Άνθρωποι που μέσα από την αλήθεια τους ξεδιπλώνουν τους ρόλους τους, του άτακτου συζύγου, της ζηλιάρας συντρόφου, της μοναχικής ερωμένης. Και το θέμα τους… Και βέβαια η αγάπη.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το Σάββατο 11 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία για το 9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Μασκώτ” στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο

  Έναρξη του 9ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στον Δήμο μας με την παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου "Εν Δράσει" και το έργο του Γ. Καλατζόπουλου "Το παραμύθι που δεν το έλεγε κανείς και οι τέσσερις εποχές". ☔️⛄️🌤☀️
Σάββατο και Κυριακή 11 και 12 Ιουνίου, Σινέ "Νέα Μασκώτ", Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος, 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη!
Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους.!!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Σήμερα Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνικών τμημάτων Πνευματικού Κέντρου στον Ταύρο.


Σήμερα Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνικών τμημάτων Πνευματικού Κέντρου στον Ταύρο.

Οι μαθητές και οι καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι των εργαστηρίων ζωγραφικής ενηλίκων, παιδικής ζωγραφικής και  κοπτικής-ραπτικής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στον Ταύρο, παρουσιάζουν σήμερα σε μία όμορφη έκθεση τα δημιουργήματά τους.
Οι θεατές καλούνται να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες των συμμετεχόντων που έχουν δουλέψει με κέφι, μεράκι και δεξιοτεχνία όλο το χρόνο, προκειμένου να κατακτήσουν τα υλικά τους και να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα μοναδικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 19.30 και θα διαρκέσει έως τις 11/06/2016. 
 Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 09/06- Σάββατο 11/06/2016
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 9.00-14.00 & 17.00-21.00
και Σάββατο: 9.00-14.00
π. Δημ. Σφαγεία Ταύρου, Πειραιώς & Επταλόφου

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Το Μαθητικό μας Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα, 08/06/16 με τη μουσική παράσταση " Ταξίδι στις Μουσικές του Κόσμου " στο ΣΙΝΕ " ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ " στο Ταύρο

ΣΙΝΕ «ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ» (Λεωφ. Κων/λεως 2-Ταύρος) ΏΡΑ: 20.30


Μουσική παράσταση: «Ταξίδι στις Μουσικές του Κόσμου». Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου τραγουδούν, συνοδεύουν με μουσικά όργανα και χορεύουν τραγούδια από την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, την Ωκεανία και την Αμερική. Υπεύθυνοι: Παπαγεωργίου Παναγιώτα, Κωνσταντινίδου Χρύσα, Δουλής Νίκος.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Παράσταση: “Ταξίδι με τη μουσική” από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου σήμερα Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016 στο ΣΙΝΕ ΜΑΣΚΩΤ.

Παράσταση: Ταξίδι με τη μουσική”. Από τους μαθητές των τμημάτων: Α1, Α2 και Ε’ 1ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου

Επιμέλεια-διασκευή: Κοντανέλλη Πελαγία, Ντεβέ Μαίρη. Επιλογή τραγουδιών: Ντεβέ Μαίρη, Βιδάλη Αιμιλιάννα. Επιμέλεια σκηνικών: Φασόης Γιώργος. Διδασκαλία χορευτικών: Βιδάλη Αιμιλιάννα. Διδασκαλία παραδοσιακών χορών: Συρρή Μαρίνα
Δευτέρα, 06/06/2016 , ωρα έναρξης 20.30
ΣΙΝΕ “ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ” -ΤΑΥΡΟΣ
(Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 2)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Στις 11 Ιουνίου 2016 ξεκινάει το 9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δημοτικό Κινηματογράφο " ΣΙΝΕ ΜΑΣΚΩΤ " στο Ταύρο.

9ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2016
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά το Διαδημοτικό Φεστιβάλ 
Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι εδώ και σας περιμένει να το απολαύσετε!

Συμμετέχουν οι Δήμοι: 
Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Αγ. Παρασκευής, Περιστερίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Φιλοξενούμενοι:
Θεατρική ομάδα "το τρίτο κουδούνι" των Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Ομάδα Θεάτρου Δήμου Ιλίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δημοτική Κοινότητα Ταύρου
Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Μασκώτ»
(Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος).
Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 9 μ. μ. - Είσοδος Ελεύθερη

11 & 12/6/16 -Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει»,
(Παιδική Σκηνή), Γ. Καλατζόπουλου «Το παραμύθι που δεν το έλεγε κανείς».

15/6/16 – Θεατρική Ομάδα Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας «ΘΕΟΜΑ ΚΕΔΡΑ»,
Α. Τσέχωφ «Αυτό το ζώο το παράξενο».

18 & 19/6/16 - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει»,
Π. Φυλακτάκη «Φτυστός ο μακαρίτης».

21/6/16 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις»,
«Από άλλο τόπο».

23/6/16 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις»,
(Παιδική Σκηνή) Κ. Κολόντι «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο».

25/6/16- Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής,
Φ. Γκ. Λόρκα «Γέρμα».

26/6/16 – Θεατρική ομάδα Τ.Ε.Ι. Αθήνας «το τρίτο κουδούνι»,
Μολιέρου «Ο Φιλάργυρος» (φιλοξενούμενος θίασος).

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Θεατρική παράσταση "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" τη Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 απο το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου.

Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016 στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας παρουσιάζεται στο Ταύρο, η  θεατρική παράσταση "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" απο το 5ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου.
Ταύρος , Θεατράκι (π. Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου)  ώρα έναρξης: 19.30