Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων Εύβοιας με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στο 4ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα το Σάββατο & την Κυριακή 28-29 Μαϊου. Ένα 2ήμερο για οικογένειες αλλά για τους λάτρεις των ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ καταβάσεων.


2ΗΜΕΡΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ & ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

Στόχος μας, ανάδειξη των Δασών μας ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό & ταυτόχρονα προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της περιοχής.

Σάββατο 28 Μαίου
ΒΑΘ.ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΗ - παιδιά & οικογένειες - όλες οι ηλικίες .

Κυριακή 29 Μαίου
ΒΑΘ.ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – ΜΟΝΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - απαραιτήτως ειδικά αντιολισθητικά μποτάκια, καπέλο & νερό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
...
ΣΑΒΒΑΤΟ:
9:00-9:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ–ΠΡΩΙΝΟ
9:30 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (ΠΡΑΣΙΝΗ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ- ΙΠΠΑΣΙΑΣ)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ: ΜΑΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΞΙΔΑΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
21:00 LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
ΟΛΗ ΜΕΡΑ: Άφιξη κατασκηνωτών

ΚΥΡΙΑΚΗ:
8:00-8:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ–ΠΡΩΙΝΟ
8:30 ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΗΚΟΥΣ 8.4ΧΛΜ
14:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΣΕ ΞΩΚΛΗΣΣΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6972.83.59.63 & 698.403.9650

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αναβάλλεται για τις 28 Μαΐου 2016 η εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Ταύρου στο ΣΙΝΕ ΤΑΥΡΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


     Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των αναμενόμενων δύσκολων καιρικών συνθηκών του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016, η εκδήλωση του Μαθητικού Φεστιβάλ 2016 του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Σινέ «Νέα Μασκώτ», με τίτλο: «Σμύρνη μου, γλυκές οι θύμισές σου. Χαμένη γη και προσφυγιά, τα πόδια εδώ, αλλού η καρδιά…», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στο Σινέ «Νέα Μασκώτ» στις 20.30.
     Μία όμορφη εκδήλωση που περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, χορούς και γεύσεις από τα παράλια της Μικράς Ασίας.


     Πλήρες πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ 2016 υπάρχει στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου πραγματοποιεί τις καταβολές στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων

        Μετά από τις μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου (Κοινωνική Υπηρεσία, Οικονομική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πληροφορικής) καταβάλλονται αυτές τις ημέρες τα προνοιακά επιδόματα (κυρίως ΑΜΕΑ) σε όσους δικαιούχους είχαν υποβάλλει αίτηση από 1/10/2015 και μετά στο Δήμο μας και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ο Δήμος μας είχε, ήδη, μεριμνήσει και ήταν έτοιμος από πλευράς στελέχωσης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, για να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία με επαρκή τρόπο. Αμέσως, μόλις πραγματοποιήθηκε η μετάπτωση των στοιχείων για τους συγκεκριμένους δικαιούχους από την εταιρεία πληροφορικής που έχει αναλάβει το έργο, προχωρήσαμε στην εισαγωγή των απαραίτητων δεδομένων, ζητώντας ταυτόχρονα από το Υπουργείο Εσωτερικών το συνολικό ποσό και στη συνέχεια αποστείλαμε στο σύστημα ΔΙΑΣ το ποσόν που αναλογούν για κάθε δικαιούχο. Οι δικαιούχοι μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015 έλαβαν το επίδομα από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Καλλιθέας.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αιρετούς και υπηρεσιακούς υπεύθυνους του Δήμου μας για την ολοκλήρωση μιας ακόμη αρμοδιότητας που αναλάβαμε επιδεικνύοντας αξιοπιστία και επάρκεια.
Τους τελευταίους μήνες συγκροτήσαμε το γραφείο πρόνοιας που διακρίνεται για την εύρυθμη λειτουργία του με στόχο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του υποστηρικτικού κοινωνικού δικτύου του Δήμου το οποίο παρέχει μια μεγάλη δέσμη ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου μας». 

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μοναδικά και υπέροχα τα έργα από το τμήμα ενηλίκων ζωγραφικής Ταύρου, στην εκδήλωση " Αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ " που παρουσιάστηκαν στο χώρο της εκδήλωσης.

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου, η εκδήλωση " αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ " από το τμήμα παραδοσιακών χορών " ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ "
Επίσης το τμήμα ενηλίκων ζωγραφικής Ταύρου παρουσίασε τα υπέροχα και μοναδικά έργα τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου , ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δαμηλάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνης Μπούτσης ο πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου κ. Απόστολος Σιώκας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στράτος Κυριακόπουλος.
Ήταν μια από τις πιο ωραίες παραστάσεις που έχουμε βρεθεί και οφείλουμε να συγχαρούμε τη δασκάλα χορού Κα Ελένη Σαραντοπούλου για το θέαμα που παρουσίασε.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση " Αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ " που παρουσιάστηκε απο το τμήμα παραδοσιακών χορών " ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ "

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου, η εκδήλωση " αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ " από το τμήμα παραδοσιακών χορών " ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ "
Επίσης το τμήμα ενηλίκων ζωγραφικής Ταύρου παρουσίασε τα υπέροχα και μοναδικά έργα τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου , ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δαμηλάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνης Μπούτσης ο πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου κ. Απόστολος Σιώκας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στράτος Κυριακόπουλος.
Ήταν μια από τις πιο ωραίες παραστάσεις που έχουμε βρεθεί και οφείλουμε να συγχαρούμε τη δασκάλα χορού Κα Ελένη Σαραντοπούλου για το θέαμα που παρουσίασε.


Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εκδήλωση: « Χιλιοτραγουδισμένη Μάνα » απο το τμήμα παραδοσιακών χορών " ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ " τη Κυριακή 15 Μαΐου 2015 , ώρα 18.30

    Το Τμήμα Παραδοσιακών χορών «Ταυρίωνες» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 18.30, στο Αμφιθέατρο του 3ου ΕΠΑΛ του Ταύρου, παρουσιάζει μία όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνίδα μάνα μέσα από την παράδοση: «Χιλιοτραγουδισμένη Μάνα».


Μέσα από την παράδοση, τη μουσική και το χορό, παρουσιάζεται η φιγούρα της «μάνας», η καρδιά της, η πολύτιμη παρουσία της. Οι μαθητές και η υπεύθυνη των χορών, κ. Ελένη Σαραντοπούλου έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Ταυτόχρονα στο χώρο θα υπάρχει έκθεση έργων ζωγραφικής από το Τμήμα Ενηλίκων του Ταύρου, με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Σταύρο Μάλαμα. Τα σκηνικά της παράστασης έχουν επιμεληθεί από το Τμήμα Ενηλίκων ζωγραφικής του Ταύρου.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μουσικοχορευτική εκδήλωση του τμήματος παραδοσιακών χορών " Ταυρίωνες " αφιερωμένη στη " ΜΗΤΕΡΑ " τη Κυριακή 15 Μαίου 2016 στις 06.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 3ου ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου διοργανώνει μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση του τμήματος παραδοσιακών χορών " ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ " και έκθεση έργων Ζωγραφικής του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων Ταύρου με τίτλο " Αφιέρωμα στη ΜΗΤΕΡΑ "
τη Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 06.30 μ. μ. στο Αμφιθέατρο του 3ου ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ ( Εσταυρωμένου 5 - Ταύρος ) .
  Την επιμέλεια της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης έχει η Ελένη Σαραντοπούλου

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εκδόσεις Εύμαρος - Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τζαρδή "Εξορία είναι η επιστροφή"

Οι εκδόσεις Εύμαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Μαρίας Τζαρδή "Εξορία είναι η επιστροφή" την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ., στο Cafe-bar "Nuevo Mundo", Yψηλαντου 181, στον Πειραιά. 
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει ο συγγραφέας-φιλόλογος Δημήτρης Χριστόπουλος και θα διαβάσει αποσπάσματα η φιλόλογος Ελένη Πατσιατζή. 
Θα ακολουθήσει dj σετ απο τον Αχιλλέα Λεφάκη

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και τα νέα δεδομένα που αιφνιδιαστικά επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση με σχετική διάταξη Νόμου


           Η θέση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου παραμένει σταθερή υπέρ της αξιοποίησης του παραλιακού μας μετώπου, ως ένας δημόσιος χώρος με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες, με ανάδειξη του περιβαλλοντικού στοιχείου και ήπιες χρήσεις ψυχαγωγίας, πολιτισμού και αθλητισμού, παράλληλα με τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και με επίλυση των κυκλοφοριακών ζητημάτων.
        Το παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του ως χώρος ικανός όχι μόνο να αναβαθμίσει την Αττική με τις χρήσεις του και τις περιβαλλοντικές του δυνατότητες, αλλά να προσφέρει την ποιότητα ζωής που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής. Γι αυτό το λόγο είμαστε αντίθετοι με την αιφνιδιαστική κίνηση της Κυβέρνησης, η οποία, χωρίς καμία συνεννόηση με τους Δήμους και την Περιφέρεια προχώρησε σε τροπολογία για την παραχώρηση τμήματος της κτιριακής υποδομής της παραλιακής ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πράξη η οποία υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, θέτει εμπόδια στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, υποβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων των παραλιακών Δήμων.
        Είμαστε αντίθετοι στην κατεύθυνση αυτή στην οποία στρέφει η κυβέρνηση το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, ιδιαίτερα τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει εκ νέου έντονα οι  ενέργειες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής την Περιφέρεια Αττικής στην οποία παραχωρήθηκε η αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
        Προκειμένου να τοποθετηθούμε επί του θέματος και να οργανώσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας, συγκαλούμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 20.00, στην αίθ. ΔΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κων/λεως και Σολωμού).