Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Νέα καλλιτεχνικά εργαστήρια στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά νέα καλλιτεχνικά τμήματα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου μας για συμμετοχή και καλλιτεχνική έκφραση.
Συγκεκριμένα πρόκειται να ξεκινήσουν τα κάτωθι τμήματα:
  • Σύγχρονος χορός για παιδιά, εφήβους και ενήλικες (στο Μοσχάτο). Το μάθημα συνδυάζει τεχνικές του σύγχρονου χορού με χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς. Στοχεύει στην καλλιέργεια των σωματικών και εκφραστικών ικανοτήτων, την επικοινωνία και την προσωπική ανάπτυξη, ενώ περιλαμβάνει και συναντήσεις σωματικής και πνευματικής χαλάρωσης. Πληροφορίες-Εγγραφές: Πνευματικό Κέντρο, Χρ. Σμύρνης 18, τηλ. 210 9431760 (ώρες 17.00-21.00). Δίδακτρα: 20 € έως το τέλος Ιουνίου.
  • Χοροθέατρο-σωματικό θέατρο (στον Ταύρο). Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες. Στόχος των μαθημάτων είναι η γνωριμία με το σώμα και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, η ανάλυση της κίνησης, η διερεύνηση των σωματικής έκφρασης, η επικοινωνία και η ομαδικότητα, η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας και η απόκτηση αυτοπεποίθησης και σκηνικής παρουσίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6937532869 και στο e-mail: skarfopoulou@gmail.com.  Δίδακτρα: 20 € έως το τέλος Ιουνίου.
  • Εργαστήρια θεάτρου σκιών (στο Μοσχάτο). Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και άνω και στόχος τους είναι μέσα από τη δημιουργία και το παιχνίδι να διατηρήσουν ζωντανή αυτή την όμορφη λαϊκή τέχνη. Χωρίζονται στα εξής τμήματα: 4-7 ετών και 7-15 ετών. Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι του εργαστηρίου είναι οι εμψυχωτές του θιάσου «Σκιές & Γέλια», ενώ η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 9424244 (από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-14.00) και στο e-mail: info@karagkiozis.net

Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα υπάρχουν στη συνέχεια στα συνημμένα αρχεία

  • Nέα τμήματα στο Δημοτικό Ωδείο: Τμήμα παραδοσιακών κρουστών και τμήμα πνευστών. Τα μαθήματα γίνονται στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου στο Μοσχάτο, Λυκούργου και Ελευθερίας. Πληροφορίες-εγγραφές: 2104833230 (από τις 16.00-22.00). Δίδακτρα για το κάθε τμήμα: 25 € το μήνα


Προτεραιότητα συμμετοχής στα τμήματα έχουν οι κάτοικοι Μοσχάτου-Ταύρου, ενώ υπάρχει ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας.  

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο Βασίλης Σπανάκης γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ.

Τον Βασίλειο - Πέτρο Σπανάκη ορίζει γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Βασίλης Σπανάκης, είναι 39 ετών, Οικονομολόγος με πλούσιο βιογραφικό. Έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στον Εσωτερικό Έλεγχο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου.
Έχει πλούσια συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στο Δημόσιο Τομέα. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. Σε ηλικία 29 ετών ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μοσχάτου καθώς και το 2010 στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου οπού συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της παράταξης ως Υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιοχή.
Προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοξεκίνησε τα βήματα του από Υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ) της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Μοσχάτου και ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ κατά τα φοιτητικά του χρόνια. Είναι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακάτε, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο.
Πηγή : Ναυτεμπορική

26 Φεβρουαρίου 2016 ο αποκριάτικος χορός της Μουσικής Γωνιάς Κοινότητας Ταύρου.

 Ξεκίνησε η προετοιμασία της χορωδίας για το αποκριάτικο γλέντι της Μουσικής Γωνίας Κοινότητας Ταύρου  όπου μας περιμένουν όλους να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να περάσουμε όλοι μαζί όμορφες στιγμές χαράς και διασκέδασης.
Ο χορός θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου,στο κέντρο Ορφέας Πατριάρχου Γρηγορίου 69 στην γέφυρα της Καλλιθέας ( πρώην στέκι των γλεντζέδων ).
Ώρα προσέλευσης από τις 8,30 μ.μ
Η πρόσκληση είναι στα 15 ευρώ και το μενού: Ορεκτικά ατομικό πιάτο με 
τυρόπιτα-φλογέρα-λουκάνικο- κεφτεδάκι.
Κυρίως πιάτο μπριζόλα χοιρινή πατάτες ρύζι ή κοτόπουλο φιλέτο.
Σαλάτα ανάμεικτη (μαρούλι, λάχανο, καρότο), κρασί αναψυκτικά απεριόριστα (οι μπύρες μόνο χρεώνονται έξτρα) και φρούτο....

21 Ιανουαρίου: Ημέρα της Αγκαλιάς

Ως Παγκόσμια Ημέρα θεσπίστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιανουαρίου 1986
στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. από τον Kevin Zaborney.

Ο λόγος εορτασμού της είναι άγνωστος, αλλά σίγουρα αξίζει να την «τιμήσουμε» 
ως ημέρα καθώς οι αγκαλιές αποτελούν μέσο έκφρασης των πιο όμορφων και αγνων 
 συναισθημάτων όπως η αγάπη, η φιλία, και η συντροφικότητα.

Σκοπός της ημέρας είναι η ενθάρρυνση του κόσμου να αγκαλιάζει συχνότερα τα 
αγαπημένα του πρόσωπα εκδηλώνοντας έτσι την αγάπη του και το ενδιαφέρον του
προς αυτά, καθώς συνήθως οι περισσότεροι από εμάς, απορροφημένοι από τη
ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να το αμελούμε και να αγκαλιάζουμε τους
ανθρώπους μας σπάνια.

Επομένως, η σημερινή ημέρα αποτελεί μιας πρώτης τάξεως αφορμή για να

 χαρίσεις τις αγκαλιές σου σε εκείνους που τις αξίζουν!


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση συμμαθητών του Γυμνασίου Ταύρου 39 χρόνια μετά...

Τα μαθητικά χρόνια δεν ξεχνιούνται με τίποτα , 39 χρόνια απο τη στιγμή που αποφοιτήσαν παλιοί συμμαθητές του 6ταξιου Γυμνασίου Ταύρου συναντήθηκαν στο Ταύρο. Είναι η 4η φορά που γίνεται αυτό το reunion και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία αφού παρευρέθηκαν πάνω απο 50 άτομα.
Η διοργανώτρια Κατερίνα Καρούπα-Ακριβίδη με τη βοήθεια του Ηλία Λιαργκόβα και άλλων συμμαθητών πραγματοποίησαν μια συνάντηση η οποία έδωσε τη δυνατότητα να ξαναδούμε παλιούς συμμαθητές ,που μας ξύπνησαν πολλές αναμνήσεις απο τα ανέμελα εκείνα χρόνια. Στο τέλος αυτής της υπέροχης και ξεχωριστής βραδιάς αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε του χρόνου και να σβήσουμε τα κεριά των 40 χρόνων, Καλή Αντάμωση.
Αντώνης Μαλανδρίνος


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η "Εκδόσεις Εύμαρος" και ο Πέτρος Κακολύρης σας προσκαλούν σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση με θέμα το ασφαλιστικό.

Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο τέχνες και πολιτισμός αλλά είναι και η ζώσα πραγματικότητα, σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις ζωές όλων μας, το ασφαλιστικό.
Θα εισηγηθεί ο συνεργάτης και εκ των δημιουργών του πολιτιστικού στεκιού «Ηχώ του Κόσμου» Νίκος Σκορίνης, Αντιπρόεδρος ΟΚΕ , πρώην Γ. Γ. της ΓΣΕΒΕΕ.
μέλος ΠΓ. ΣΥΡΙΖΑ.
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στο χώρο των εκδόσεων Εύμαρος, Γ. Σεφέρη 7, Δάφνη, στις 7:30 μ.μ.

Η οδός Σεφέρη είναι κάθετος στη Βουλιαγμένης, απέναντι από τον κινηματογράφο «Νανά». Στάση Μετρό Αγ. Ιωάννης. Επίσης όλα τα λεωφορεία προς Δάφνη, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα (στάση«Νανά»). 
Για πληροφορίες: 210 97 08 811 / 6984 91 16 22
Πέτρος Κακολύρης