Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στην πρόσκληση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες



           Η ανταπόκριση των κατοίκων στην πρόσκληση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για ανθρωπιστική βοήθεια προς τα παιδιά των προσφύγων, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης  και της ανθρώπινης αλληλεγγύης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τρεις ολόκληρες ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκατοντάδες κάτοικοι επισκέφτηκαν τα δημαρχιακά κτίρια στο Μοσχάτο και τον Ταύρο, αφήνοντας παιδικά ρούχα και παπούτσια, είδη παιδικής προίκας, ξηρά τροφή και παιδικές συσκευασίες γάλατος, κα. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν ήταν τόσο πολλά που χρειάστηκαν πολλές διαδρομές με ένα μεγάλο φορτηγό του Δήμου μας προκειμένου, χθες και σήμερα, να παραδοθούν, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών στο χώρο του Ελληνικού όπου μετεγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες.   
        Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του TAE KWO DO όπου είχαν εγκατασταθεί αρχικά οι πρόσφυγες, όπου και ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών και από τους υπευθύνους του αρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής  για το συντονισμό της όλης προσπάθειας και για τις ανάγκες της προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων, εκφράζοντας  την ικανοποίησή τους για τη στήριξη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.  


Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τους 
συμπολίτες μας από το Μοσχάτο και τον Ταύρο γιατί για άλλη μία φορά, με την μεγάλη και άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα ανθρωπιάς που απευθύναμε, απέδειξαν ότι είμαστε ένας Δήμος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Με τη βοήθεια των πολιτών και με την αμέριστη συμβολή των μελών του Δημοτικού μας συμβουλίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια που καταβάλλαμε προκειμένου να ανακουφίσουμε τα παιδιά κυρίως των προσφύγων που δοκιμάζονται ιδιαίτερα στο ταξίδι τους για ένα καλύτερο αύριο».

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσκληση σε ανθρωπιστική βοήθεια για τα παιδιά των Σύριων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί προσωρινά στο TAE KWO DO



    Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης  και της ανθρώπινης αλληλεγγύης, απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους του για ανθρωπιστική βοήθεια προς τα παιδιά των 250 Σύριων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί προσωρινά- λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών- στις εγκαταστάσεις του TAE KWO DO στο Π. Φάληρο.
         Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συγκέντρωση ρούχων και υποδημάτων, ειδών υγιεινής, ξηράς τροφής (φρυγανιές, μπισκότα, κα), βρεφικού και εβαπορέ γάλατος για τα παιδάκια που έχουν εγκατασταθεί στο TAE KWO DO, τα οποία βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Πρόκειται για δέκα βρέφη κάτω του ενός έτους,  35 παιδάκια κάτω των 7 ετών και 30 παιδιά μέχρι 15 ετών.


    Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου και η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου απευθύνουν έκκληση σε όλους τους κατοίκους που μπορούν να διαθέσουν βρεφικά και παιδικά ρούχα και παπούτσια –σε καλή κατάσταση-, αλλά και είδη υγιεινής, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό και ξηρά τροφή, να τα συγκεντρώσουν στα δημαρχιακά κτίρια, στο Μοσχάτο (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου) και στον Ταύρο (Πειραιώς και Επταλόφου), σήμερα Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 και αύριο Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 9.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν με οχήματα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο TAE KWO DO το πρωί της Παρασκευής.