Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ξεκινούν οι εγγραφές για το πρόγραμμα των αθλοδιακοπών 2015 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου



          Για δέκατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, «Αθλοδιακοπές 2015». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες του Δήμου μας, γιατί δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά μετά το κλείσιμο των σχολείων, διδάσκοντάς τα παράλληλα  τους βασικούς κανόνες των αθλημάτων, ενώ αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και ψυχαγωγούνται.
        Το πρόγραμμα των αθλοδιακοπών απευθύνεται σε παιδιά που φοίτησαν φέτος στο νηπιαγωγείο και  παιδιά των τάξεων του δημοτικού.  Οι αθλοδιακοπές περιλαμβάνουν 4 περιόδους. Η Α΄ περίοδος είναι από τις 15-26 Ιουνίου, η Β΄ από τις 29 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, η Γ΄ από τις 13  έως τις 24 Ιουλίου και η Δ΄ περίοδος από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
        Στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr υπάρχει αναρτημένη η φόρμα συμμετοχής καθώς και όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις αθλοδιακοπές, όπως το κόστος και οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Οι εγγραφές ξεκινούν από τις 2  Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου του 2015, καθημερινά (από Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 09.00-14.00 και από τις 17.00-20.00. Για τη Δημοτική Ενότητα Μοσχάτου, στο κλειστό γυμναστήριο (Μιαούλη 60, 1ος όροφος, τηλ. 210 9407820 και 210 9427787) και για τη Δημοτική Ενότητα Ταύρου στο κτίριο του π. Δημαρχείου (Πειραιώς και Επταλόφου, τηλ. 213 2036231). Στο πρόγραμμα των αθλοδιακοπών γίνονται δεκτοί κατά προτεραιότητα κάτοικοι και δημότες Μοσχάτου-Ταύρου, ενώ υπάρχει ειδική τιμολογιακή πολιτική για κατηγορίες πολιτών μας (πολύτεκνοι, άνεργοι, κα).
 

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτική Παράσταση «Χορεύουμε για την Ζωή» , Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, Θέατρο «Δόρα Στράτου», Ώρα: 20:00



Μια ιδιαίτερη παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση διοργανώνεται για τις ανάγκες της ΦΛΟΓΑΣ από τέσσερις λαογραφικούς συλλόγους της Αττικής τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 στο ιστορικό θέατρο «Δόρα Στράτου», στο Λόφο του Φιλοπάππου στις 20:00.
 
Το Σωματείο Προστασίας & Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Άσκαυλος», το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης και ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τα παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια.  Φιλική συμμετοχή θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Μεσοποταμιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση».

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από περιοχές της Ελλάδας όπως οι Ασβεστάδες, η Πάρος, η Αρκαδία, η Νάξος αλλά και από τον Πόντο και την Καππαδοκία.

Η γενική είσοδος της εκδήλωσης είναι 10 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες και τους σκοπούς του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ.

Οι χορευτές, οι μουσικοί που θα πλαισιώσουν την παράσταση καθώς και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε αυτήν την προσπάθεια με την ελπίδα ότι μια τέτοια εκδήλωση θα καταφέρει να γίνει θεσμός ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στο μέλλον και άλλα αντίστοιχα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο τόσο δύσκολο μα πολύτιμο έργο τους.

Με την παράδοση να μας ενώνει χορεύουμε για την ελπίδα, χορεύουμε για την αγάπη, Χορεύουμε για την Ζωή.

Πληροφορίες:

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

H A.M. RACING KART TEAM ξεκινάει τους επίσημους ευρωπαικούς αγώνες για το 2015 με την υποστήριξη της SUPERFAST FERRIES.



Στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το ROTAX MAX EURO CHALLENGE που θα διεξαχθεί από 26 έως 31/05/2015 στο CASTELLETTO της Ιταλίας ξεκινάει η επίσημη ευρωπαϊκή χρονιά για την A.Μ. RACING KART TEAM και τον οδηγό της Άγγελο Μαλανδρίνο.
Έχοντας κάνει μια συστηματική προπόνηση από την αρχή του 2015 κάτω από τη καθοδήγηση του μηχανικού του Γιάννη Μπέγκα  και με το νέο σασί TONY KART RACER 401 που παρέλαβε από την PRT MOTORSPORT είναι έτοιμος να συναγωνιστεί με τους καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης στη πιο δύσκολη και απαιτητική κατηγορία της SENIOR MAX.
H  SUPERFAST FERRIES για 3η συνεχόμενη χρονιά θα είναι ο επίσημος υποστηριχτής αυτής της προσπάθειας όπου με τα πολυτελή και  υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πλοία της, θα μεταφέρει από Πάτρα για Ancona της Ιταλίας και επιστροφή τον οδηγό Άγγελο Μαλανδρίνο , το μηχανικό  Γιάννη Μπέγκα και όλο τον εξοπλισμό μας που θα υπάρχει στο
FORD TRANSIT της ομάδας μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους της SUPERFAST FERRIES για τη υποστήριξη και την αγάπη που δείχνουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ,  επίσης να ευχαριστήσουμε την SPEED PARK  και το Γιώργο Λαζαράκο για τη χορήγηση του σένσορα χρονομέτρησης.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Stop-motion animation στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοινότητας Ταύρου ( Για παιδιά ηλικίας απο 8 εως 15 ετών )




          Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας στα παιδιά, οργανώνει ένα εργαστήριο καλλιτεχνικής αγωγής που σκοπό έχει, πέρα από το να μυήσει τα παιδιά στην τέχνη των κινουμένων σχεδίων, να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εκφραστούν ελεύθερα δημιουργώντας μία πρωτότυπη δικής του ιστορία.
        Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 11.00 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, Αγ. Σοφίας 16 στον Ταύρο. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών, με δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της βιβλιοθήκης: 2103417939.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ. Γιορτή αλληλεγγύης - διαμαρτυρίας για τη προστασία του Πάρκου, τη Κυριακή 24 Μαίου 2015, 11.00 π.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Απο τη " Πρωτοβουλία Κατοίκων Ταύρου για την Αλληλεγγύη " διοργανώνεται ολοήμερη γιορτή αλληλεγγύης - διαμαρτυρίας για τη προστασία και αναβάθμιση του Δημόσιου Χώρου τη Κυριακή 24 Μαίου 2015, 11.00 π.μ. στο Πάρκο Ηρώων ( Λ. Κωνσταντινουπόλεως 2 - Ταύρος).

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

" Σολομώντεια Λύση " θεατρική παράσταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου στις 6 Ιουνίου ωρα 20.30, στο Σινέ " ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ "

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 24ου Μαθητικού Φεστιβάλ τα παιδιά της στ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου παρουσιάζουν στις 06 Ιουνίου ωρα 20.30 στο ΣΙΝΕ "ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ '' Κωνσταντινουπόλεως 2 - Ταύρος τη θεατρική παράσταση " ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ " 
Οι Χορογραφίες είναι της κας Ραφαηλίδου Κωνσταντίας, η μουσική επιμέλεια του κου Κοιμτζόπουλου Αλέξανδρου ενω τη γενική επιμέλεια έχει η κα Ενεζλη Ιωάννα .
Λίγα λόγια για το έργο.
<<Η Σολομώντεια Λύση>> του Γιάννη Καλατζόπουλου,είναι βασισμένη στο κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ.αι. «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπερτολτ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό παραμύθι και το έκανε θεατρικό έργο για μεγάλους. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος πήρε αυτό το έργο και το ξαναέκανε παραμύθι για παιδιά.

Ο κύκλος με την κιμωλία είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές, εγκαταλείπει το μωρό της. Το βρίσκει η υπηρέτρια της και αποφασίζει να το πάρει για να το γλιτώσει από τους διώκτες του. Κυνηγημένη πλέον και αυτή, υποφέρει τα πάνδεινα για να του εξασφαλίσει μια στέγη και λίγο γάλα.
Μια αληθινή αγάπη αναπτύσσεται στο παιδί και στην θετή του μητέρα, ώσπου το καθεστώς αλλάζει και το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιούσιας. Τότε εμφανίζεται η φυσική του μητέρα και το διεκδικεί......
Ένας <<ιδιόρρυθμος>> δικαστής θα κάνει ένα πείραμα για να αποδείξει ποια πραγματικά το αγαπάει.....

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης πολιτών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές



           Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στα πλαίσια της στήριξης των δράσεων της Δια Βίου Μάθησης και προκειμένου να προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες του να αποκτήσουν πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνεργάζεται με τον πιστοποιημένο συνεργάτη της Vellum Cambridge, I.C.T.C. διοργανώνοντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων πληροφορικής που οδηγεί στην απόκτηση του “Vellum International Diploma in IT Skills Standard Level”, πιστοποιητικού αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Δημόσιο και το ΑΣΕΠ.
        Συγκεκριμένα η συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, περιλαμβάνει ένα κύκλο δωρεάν ταχύρρυθμων μαθημάτων στις ενότητες: Microsoft Office-Outlook/Internet (διάρκειας 8 ωρών), Microsoft Office-Word  (διάρκειας 10 ωρών), Microsoft Office-Excel (διάρκειας 10 ωρών). Τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε χώρους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, από έμπειρους και με εξαιρετική τεχνογνωσία πιστοποιημένους καθηγητές. Με το πέρας της εκπαίδευσης δίνονται εξετάσεις στο εξεταστικό κέντρο I.C.T.C. Οι εκπαιδευόμενοι επιβαρύνονται με το κόστος των εξετάσεων. 


        Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα κατατίθενται μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 211 50 02 900 (ώρες επικοινωνίας: 09.00-15.00).