Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ανελκυστήρες προϋπολογισμού 800.000 € από το Υπουργείο Υποδομών στις εργατικές πολυκατοικίες του Ταύρου με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου-Ταύρου



        Ένας σοβαρός και πρωτόγνωρος στόχος για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται πραγματικότητα στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, Ανδρέα Ευθυμίου. Πρόκειται για την τοποθέτηση ανελκυστήρων στις εργατικές πολυκατοικίες του Δήμου μας, στη Δημοτική Κοινότητα του Ταύρου.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός, απευθύνθηκε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο Υπουργός αξιολόγησε το αίτημα ως εύλογο, δίκαιο και πρωτίστως ανθρώπινο και με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που εισηγήθηκε στη Βούλη των Ελλήνων, η οποία  ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής στη ΙΕ΄/ 24.10.14 συνεδρίασή της, η Πολιτεία ανταποκρίνεται θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διάταξη, ανατίθεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το έργο της υποδομής κοινωνικής εξυπηρέτησης για την εγκατάσταση κοινόχρηστων ανελκυστήρων στις εργατικές πολυκατοικίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι χρηματοδότησης του έργου (δαπάνη ύψους 800.000€) και κάθε θέμα σχετικό με αυτή την εφαρμογή. 


Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, δήλωσε σχετικά: “Είναι αδιανόητο στη σύγχρονη Ελλάδα να υπάρχουν πολυκατοικίες και μάλιστα εργατικές, οι κάτοικοι των οποίων στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησής τους. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης με την αποδοχή του αιτήματός μας έδειξε έμπρακτα ότι η πολιτεία μπορεί και πρέπει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο.” 

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – Παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Κακολύρη «Η ιστορία της Καρδιάς μου - Το χρονικό μιας μεταμόσχευσης».

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης, ο Δήμος Κορυδαλλού – ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού και οι Εκδόσεις «Εύμαρος», με αφορμή την 1η Νοεμβρίου «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων», θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Πέτρου Κακολύρη «Η ιστορία της Καρδιάς μου - Το χρονικό μιας μεταμόσχευσης».

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα για την πράσινη Επιχειρηματικότητα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.



Την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, στις 10.00 πμ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα παρουσίασης των στόχων του έργου: “ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ: ΣΥΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”.
        Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ανέργους του Δήμου Μοσχάτου και του Ταύρου, το οποίο προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
        Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τα οφέλη του προγράμματος και τι μπορεί να προσφέρει, μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος την Τετάρτη και να δηλώσουν συμμετοχή.
        Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου



Ο Δήμος μας στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το θεσμό του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου”. Τα τμήματά του απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
        Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν τα τμήματά του. Όποιος εκπαιδευτικός επιθυμεί να διδάξει στα τμήματα του Κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου, μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Παιδείας, στα τηλέφωνα: 213 20 36 251 και  213 20 36 281 από την Πέμπτη 9/10/14 έως την Παρασκευή 17/10/14. Εναλλακτικά, μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση που υπάρχει στη σελίδα του Δήμου (www.dimosmoschatou-tavrou.gr) και να τη στείλει στο email: grpaideias@0144.syzefxis.gov.gr ή στο FAX: 213 20 36 253.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

1η Οκτωμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία


“Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία. Στους γονείς μας, στους παππούδες μας, σε πρόσωπα αγαπημένα από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον, στους ανθρώπους που συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια, σε ένα περιβάλλον που πολλές φορές τους αντιμετωπίζει εχθρικά.


Η γενιά της τρίτης ηλικίας είναι η γενιά της αγάπης και της προσφοράς, η γενιά που ιδιαίτερα στις ημέρες μας συνεχίζει να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομική ανάπτυξη, είτε με το ρόλο της στην ανατροφή και τη φροντίδα των παιδιών στην οικογένεια, είτε με την επαγγελματική απασχόλησή τους, είτε μέσω της μετάδοσης των εμπειριών τους και των γνώσεών τους στις νεότερες γενιές. Μία γενιά στην πρώτη γραμμή. Άνθρωποι που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις, κατάφεραν να ξεπεράσουν τον πόνο και την απώλεια, κατάφεραν να γίνουν τα πρότυπά μας και τα στηρίγματά μας.
          Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η σημερινή ημέρα ανήκει και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δεν έχουν κανέναν να τους σταθεί, που δεν έχουν κάποιον να μοιραστούν τη δική τους καθημερινότητα, τα προβλήματά τους, τα άγχη τους και τις αγωνίες τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να σταθούμε δίπλα, να τους στηρίξουμε, να τους νοιαστούμε, να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν.