Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΦΩΣΤΗΡΑΣ .. ενα κομμάτι της Ιστορίας του....

Κύπελλο Ελλάδας 1978 - 79
Η ρεβάνς στο Στάδιο Καραισκάκη λίγο πρίν την έναρξη της παράτασης

ΦΩΣΤΗΡΑΣ .. ενα κομμάτι της Ιστορίας του....



Από τα πρώτα που βρήκα είναι δύο αντίγραφα ιδιόχειρης επιστολής μάλλον του πρώτου προέδρου μας Χαρ. Βαφειάδη όπου αναφέρεται σε φίλους σχετικά με την αναγνώριση του σωματείου μας. Η ημερομηνία της πρώτης επιστολής  είναι στις 26 Ιουλίου 1929 όπου γράφει για τις ενέργειες που έχει κάνει για να αναγνωρισθεί ο σύλλογος μας από το πρωτοδικείο Αθηνών, έχει κάνει πολλές τροποποιήσεις στο καταστατικό έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό.
Μεταφέρω αποσπάσματα από το κείμενο « … Φως εις το έργον…. Την Παρασκευήν το πρωί πηγαίνω στο πρωτοδικείων για να πάρω το αποτέλεσμα. Μόλις μπαίνω μέσα ο κ. Δουσμάτης δηλ. το Πρωτόκολλον με συγχαίρει δια την υπομονή μου και μου αναγγείλη το ευχάριστον. Εκ των τριών καταστατικών αναγνωρίσθη μόνον το δικό σας. Η χαρά μου είναι απερίγραπτος διότι επέτυχε το σκοπόν μου να δω τον Φωστήρα αναγνωρισμένον.
Η δεύτερη ιδιόχειρη επιστολή έχει ημερομηνία 8 Αυγούστου 1929 υπογράφεται από τον ίδιον μάλλον, σε επιστολόχαρτο του Φωστήρα με έδρα Σειρά 4η Αριθ. 10 – ΝΕΑ ΣΦΑΓΕΙΑ και αναφέρεται σε θέματα Ομοσπονδίας.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΜΑΣ.... ενα κομμάτι της ιστορίας του



Ήταν το 1990 όταν ο πεθερός μου Σπύρος Τζανίνης με φώναξε στο σπίτι του, στην αρχή της Θράκης με Πειραιώς στις προσφυγικές,  άνοιξε τη ντουλάπα στο σαλόνι και μου έδειξε μια σειρά από ντοσιέ και φακέλους. Αυτά μου λέει είναι η ιστορία του ΦΩΣΤΗΡΑ και θα στη δώσω προίκα, έχει τόσα πολλά στοιχεία από αγώνες, αποτελέσματα , φωτοτυπίες η αποκόμματα από ρεπορτάζ εφημερίδων που κάποια στιγμή μπορείς να φτιάξεις ολόκληρο βιβλίο με την Ιστορία του Φωστήρα.
Να σας γνωρίσω ότι ο Σπύρος Τζανίνης υπήρξε για πολλά χρόνια παράγοντας στο Φωστήρα, ακολουθούσε την ομάδα στους εκτός έδρας αγώνες και μάλιστα σε ένα αγώνα στη Θήβα λίγο ακόμα και θα γεννιόταν η γυναίκα μου στο τρένο, αφιέρωσε πάρα πολλά χρόνια  πηγαίνοντας στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στα γραφεία Εφημερίδων για να βρεί στοιχεία με αγώνες και αποτελέσματα του Φωστήρα για να μπορέσει να συμπληρώσει ποδοσφαιρικές σεζόν. Ηταν ο άνθρωπος που με παρότρυνε να ασχοληθώ για 10 χρόνια με τα διοικητικά του Φωστήρα και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα που αγάπησα και αγαπώ.
Αυτούς τους φακέλους που τους πήρα σπίτι μου λίγο μετά το θάνατο του το 1991 δεν τους είχα αγγίξει ποτέ, παρέμεναν στη δικιά μου ντουλάπα σκονισμένοι και ανέγγιχτοι.
Το τελευταίο διάστημα βλέποντας κάποιους φίλους στο ΦΒ να ανεβάζουν φωτογραφίες από παλιούς αγώνες της ομάδας μας ήρθαν στο μυαλό μου αυτοί οι ξεχασμένοι φάκελοι , η προίκα μου. Χθές λοιπόν αποφάσισα να ανοίξω τη ντουλάπα και να πάρω δύο από αυτούς. Ήταν ξεθωριασμένοι και σκονισμένοι από το χρόνο, αλλά όταν τους άνοιξα κι είδα το περιεχόμενο τους αισθάνθηκα ότι ήταν ζωντανοί, είναι η ιστορία του Φωστήρα που ποτέ δεν πεθαίνει.
Μέσα λοιπόν από αυτό το  Blog « Τα Νέα Ταύρου Μοσχάτου »  θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάποιο υλικό και να θυμίσω στους παλιούς και να μάθουν οι νέοι μας κάποια από τα αμέτρητα επιτεύγματα του ΦΩΝΕΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ.
Αντώνης Μαλανδρίνος  

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

" ΠΙΑΤΣΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙ " στο ΤΑΥΡΟ.

Η νέα άφιξη στην οδό Μακεδονίας 17 απέναντι απο τη πλατεία είναι το " ΠΙΑΤΣΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙ ", με έμφαση στην κρεατοφαγία. 

Ο κατάλογος με τα πιάτα δεν είναι μεγάλος . Λίγα και καλά είναι το σύνθημα του καταστηματάρχη, με κεντρική ιδέα πάντα το κρέας . Μπορείτε να δοκιμάσετε τα «μπριζολάκια» που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα, καλαμάκι χοιρινό και καλαμάκι κοτόπουλο μαριναρισμένα, σκέτα η σε πίτα καλαμποκιού και υπέροχο λουκάνικο καπνιστό σε ξύλα ελιάς, πρωταγωνιστές όμως αναδεικύονται στο τέλος οι καλές του τιμές.

Με τραπεζάκια στη πλατεία απέναντι  και πρόθυμους ανθρώπους να σας εξυπηρετήσουν έγινε ήδη στέκι πολλών.
Φυσικά υπάρχει και Dilivery για όσους το επιθυμούν.
Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά από το Μεσημέρι (12.00) έως το βράδυ (24.00).
Τηλ. 210 3416400 και 6980 816560