Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ανοικτή Συγκέντρωση - Συζήτηση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή" σήμερα στο Μοσχάτο.

Σας προσκαλούμε στην ανοικτή συγκέντρωση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου -Ταύρου "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" την Δευτέρα 28/4/2014 και ώρα 19:30 , στην διασταύρωση των οδών Ελευθερίας και Λυκούργου στο Μοσχάτο (ΒΗΜΑ).θα μιλήσουν ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου Άρης Κρεμμύδας και υποψήφιοι Δημοτικοί - Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Κίνησης.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος» στο Ταύρο

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, σας καλεί στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος» στο Ταύρο (Θράκης 21), τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, στις 20:00.
Ξεκινώντας την πορεία νίκης προς τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, η παρουσία σας στα Εγκαίνια της Δευτέρας στο Ταύρο θα μας δώσει τη δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για την πόλη μας!
Ψηφίζουμε Ανδρέα Ευθυμίου!

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος» στο Μοσχάτο





Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, σας καλεί στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος» στο Μοσχάτο (Μακρυγιάννη 89), την Πέμπτη 24 Απριλίου και ώρα 20:00.
Ξεκινώντας την πορεία νίκης προς τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, η παρουσία σας στα Εγκαίνια της Πέμπτης θα μας δώσει τη δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για την πόλη μας!
Ψηφίζουμε Ανδρέα Ευθυμίου!

Εγκαίνια του Εκλογικού τους Κέντρου στο Ταύρο πραγματοποιούν σήμερα 24/04/14 στις 8.00 μμ. οι " Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή "

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Κρεμμύδας, με τους "Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή" σας προσκαλούν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, σήμερα Πέμπτη 24 Απριλίου, ώρα 20:00 στη οδό Θράκης 6 Ταύρος (πλησίον Πειραιώς).

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η RSF Hellas Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και διάσωσης, θα συμμετάσχει με ομάδα 30 ατόμων στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2014 στην Άσκηση USAR "ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2014".




Η άσκηση "ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2014",  είναι άσκηση διάσωσης θυμάτων από ερείπια σε πραγματικούς χρόνους, θα πραγματοποιηθεί εντός των χώρων του ορυχείου της ΔΕΗ, στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας του νομού Κοζάνης στους χώρους του "παλαιού Κλείτους" και  της "παλιάς Χαραυγής".

Η άσκηση συνδιοργανώνεται από τις ομάδες:
1. Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, ΕΔΟΠ.
2. Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς, ΟΜΑΚ Καλαμαριάς 3. RSF Hellas Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, 4. Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ωραιοκάστρου, ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου.
5. Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αττικής, ΟΜΑΚ Αττικής

Στην άσκηση έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα, πως θα συμμετάσχουν και εθελοντές από:
1. Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης,
2. Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας.
3. Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας.
4. Ραδιολέσχη Φλώρινας.

Η άσκηση έχει ως στόχο την κοινή εκπαίδευση των εθελοντών σε θέματα USAR, την απόκτηση κοινής γλώσσας και διαδικασιών.

Η RSF Hellas, είναι σύλλογος με έδρα στο  Μοσχάτο,  τα μέλη της συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 2007 ως αυτόνομη ομάδα και από το
2011 λειτουργεί με τη μορφή συλλόγου με αναγνώριση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η RSF Hellas είναι Ενταγμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων και αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη ως Ομάδα Τηλεπικοινωνιών και Πρώτων Βοηθειών (2011),

Eίναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως Ραδιοερασιτεχνικός Σύλλογος (2011)*
(* Σύλλογος Ερασιτεχνών Αδειούχων Ασυρματιστών).

Η RSF Hellas είναι μόνιμο μέλος και γραφείο στην Ελλάδα:

της EUROPEAN RADIOAMATEURS ASSOCIATION - E.R.A., της RESCUE INTERNATIONAL ASSISTANCE LEAGUE - R.I.A.L.
της F.N.RA.SE.C. Fédération Nationale des Radioamateurs au service de la Securité Civile του RESEAU D' URGENCE INTERNATIONAL - R.U.I. και του Détachement International Transmissions - D.I.TRAN.S.,

Συνεργάζεται:
 με το Πυροσβεστικό Σώμα σε θέματα εκπαιδεύσεων, Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης, με το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Διαδικασία AMBER ALERΤ, με το  SILVER ALERΤ, με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και με το ΣΕΓΑΣ για την υγειονομική κάλυψη με σταθμούς  πρώτων  βοηθειών του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και Ημιμαραθωνίων.
με το Δήμο ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ για την δημιουργία  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικού Κέντρου σε θέματα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας.

Αναπτύσσει ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα εκπαιδεύσεων για Εθελοντικές Ομάδες και απλούς Πολίτες σε θέματα:


·        Α’ Βοήθειες πχ Α’ Βοήθειες  σε Παιδιά, σε τροχαίο κτλ
·        Triage – Διαχείριση Μαζικών Ιατρικών Καταστροφών,
·        Ραδιοερασιτεχνισμού (Αδειούχων Ερασιτεχνών Ασυρματιστών),
·        Έρευνα και Διάσωση Αγνοουμένων - USAR
·        Διάσωση Εγκλωβισμένων θυμάτων από σεισμό
·        Διάσωση Εγκλωβισμένων θυμάτων τροχαίου ατυχήματος
·        Δασική πυρόσβεση
·        Οργάνωση Επιχειρήσεων αντιμετώπισης Φυσικών και Τεχνολογικών
Καταστροφών
·        Τηλεπικοινωνίες Έκτακτης Ανάγκης
·        Οργάνωση Εγκατάστασης καταυλισμών εκτάκτων αναγκών.


Συμμετέχει:
·         σε  Εθνικές & Διεθνής ασκήσεις,
·         σε Διεθνής έκτακτες ασκήσεις,


Είναι:
·        η μια από τις δύο  Εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν στην
Διεθνή Άσκηση Τσουνάμι EU POSEIDON 2011 που έγινε στην Κρήτη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη.
·        η μια από τις δύο Εθελοντικές Ομάδες μέλη των οποίων
συμμετείχαν στο Ειδικό Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αναζήτηση εξαφανισμένων που διοργανώθηκε το 2013 από  το «Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά».

Έχει λάβει:

·        2007 Τιμητική διάκριση από την Νομαρχεία Ηλείας για την δράση μας
·        2010 Τιμητική διάκριση από το ΣΕΓΑΣ για την οργάνωση και
λειτουργία του Κέντρου επιχειρήσεων του "Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας" για  έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 (Χρυσός Μαραθώνιος).
·        2011 Γαλλικό Πλατινένιο Μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας και
Πολιτικής Άμυνας.
·        2012 Τιμής Ένεκεν από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
·        2013 Τιμής Ένεκεν από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο σύλλογος  αποτελείται ΜΟΝΟ από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,

Νοσηλευτές,
Γιατρούς,
Φυσιοθεραπευτές,
Πιστοποιημένους Παροχής Πρώτων Βοηθειών
καθώς και απλούς εθελοντές κάθε ηλικίας και φύλλου από όλη την ΑΤΤΙΚΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άσκηση ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2014 https://ptolemaios-2014.blogspot.com
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την RSF Hellas https://www.rsfhellas.org

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Για την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας.
κ. Τριανταφυλλίδης Δημοσθένης, πρόεδρος ΕΔΟΠ τηλ 694 44 23 632

Για την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς, κ. Γιώτης Μάκης, πρόεδρος ΟΜΑΚ Καλαμαριάς τηλ 697 74 20 145697 74 20 145

Για την RSF Hellas Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, κ. Σαμαλτάνος Ανδρέας Νικόλαος Πρόεδρος RSF Hellas τηλ 697 26 11 087697 26 11 087.

Για την Rescue International Assistance League κ. Σαμαλτάνος Ανδρέας Νικόλαος Αντιπρόεδρος τηλ 697 26 11 087697 26 11 087.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος της δημοτικής κίνησης ΄΄ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ΄΄ κ. Αρης Κρεμμύδας ενημέρωσε τους δημότες του Ταύρου.



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η ενημερωτική συνάντηση της δημοτικής κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με δημότες του Ταύρου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Άρης Κρεμμύδας, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Σωπάκης και το μέλος της Γραμματείας Συντονιστικού, Παναγιώτης Ψύλλας, εξειδίκευσαν τους προγραμματικούς άξονες που αφορούν στην πόλη του Ταύρου.

Συγκεκριμένα ο Άρης Κρεμμύδας αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης τονίζοντας: «Θέλουμε μια δημοτική αρχή νέου τύπου, μακριά από το σημερινό δημαρχοκεντρικό μοντέλο.
Μια αρχή που θα εξασφαλίσει:
- τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων
- αποφασιστικό ρόλο στα Τοπικά συμβούλια
- ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής και ενίσχυση της αντιπροσωπευτικής σύνθεσή τους
- επαφή και συνεργασία με τους συλλόγους, τους φορείς και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας
- ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας με την καθιέρωση λαϊκών συνελεύσεων
Για μας το στοίχημα από τους πρώτους μήνες της θητείας μας είναι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και ο προϋπολογισμός που αφορά και στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας να συγκροτηθούν μέσα από τη διαβούλευση με τους πολίτες».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος επικεντρώθηκε σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναφερόμενος αναλυτικά σε όλες τις αναγκαίες δομές που πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος στον Ταύρο και που θα υπαχθούν στο πολύπλευρο δημοτικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας.
Ο τρίτος μεγάλος πυλώνας του προγράμματος ήταν η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας του Ταύρου, το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο αποτελείται από πέντε σημαντικές δράσεις:
- Την ενοποίηση και προσβασιμότητα ελεύθερων χώρων
- Την αξιοποίηση ελευθέρων χώρων
- Την αξιοποίηση αθλητικών χώρων
- Την αξιοποίηση υφιστάμενων χώρων και κτιρίων
- Την αξιοποίηση διεκδικούμενων κτιρίων και χώρων

Ο Άρης Κρεμμύδας έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας: «Για μας η 18η του Μάη είναι η μέρα που θα κριθεί εάν ο θεσμός της αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας θα αποτελέσει το δυναμικό ανάχωμα των εξοντωτικών πολιτικών, αν θα αποτελέσει το εργαλείο για ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξης και αλληλεγγύης ή εάν θα εξακολουθήσει να είναι το μακρύ χέρι των κυβερνητικών πολιτικών και επιλογών».
Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες και η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση της ομάδας υποψηφίων συμβούλων από τον Ταύρο.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. ΑΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ το Σάββατο 12/04 στις 7.00 μμ. στο ΤΑΥΡΟ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Αρης Κρεμμύδας  προσκαλεί τους δημότες Ταύρου  το Σάββατο 12/4 ώρα 19:00, στην πλατεία Μακεδονίας (Πι) στον Ταύρο, για να τους παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματος του και τις προγραμματικές προτεραιότητες της κίνησής του συνδιασμού " Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή", για την περιοχή του Ταύρου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανακοίνωση των υποψήφιων Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων του Ταύρου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής 2011 – 2014



Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου το βράδυ της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής 2011 – 2014 και τους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος» στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκατοντάδες πολίτες, καθώς επίσης εκπρόσωποι όλων φορέων του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, παρουσίασε το πολύπλευρο έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία κλήθηκε και πέτυχε να συνενώσει τους πρώην Δήμους Μοσχάτου και Ταύρου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εξής άξονες:
·        Αξιόπιστη διοίκηση για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του πολίτη. Εφαρμόστηκαν αξίες και κανόνες χρηστής διοίκησης, δικαιοσύνης, ανταποδοτικότητας και στήριξης κάθε δημότη που ήταν και είναι σε ανάγκη.
·        Οργάνωση του Δήμου ώστε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ να μην πάει χαμένο, με αποτέλεσμα να παρέχονται περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. Μειώθηκαν οι οφειλές του Δήμου, αυξήθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα, ενώ παράλληλα μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη σε σπίτια και επιχειρήσεις. Την περίοδο 2011 – 2014 δεν έγινε κανένας δανεισμός από τον Δήμο.
·        ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ με ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 15.000.000€ ώστε κάθε ευρώ να πιάνει τόπο. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν:
1.     Κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης
2.     Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Πάρνηθος
3.     Επέκταση του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου
4.     Απόδοση του οικοπέδου της οδού Κλαζομενών στον Ταύρο, από το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών για την κατασκευή του 3ου παιδικού σταθμού
5.     Ανακατασκευή χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Μοσχάτου
6.     Έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου
7.     Δημοπράτηση του έργου ανάπλασης οδών και κοινόχρηστων χώρων στο Βόρειο Μοσχάτο.
·        ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που συνεπάγεται προστασία του περιβάλλοντος, περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, πολιτισμό, άθληση και στήριξη της νέας γενιάς.
·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ που σημαίνει κοινωνική πολιτική με έμπρακτη βοήθεια στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Στη θητεία της Δημοτικής αρχής λειτούργησαν:
1.      Πρότυποι παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, σχολεία, Πνευματικό Κέντρο, αθλητικές δομές με στοχευμένες τιμολογιακές πολιτικές για τους οικονομικά ασθενέστερους.
2.      Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής.
3.      Τράπεζα τροφίμων και ειδών για 587 οικογένειες του Δήμου μας,
4.      Συνεργασίες με ποικίλους ιατρικούς φορείς για δράσεις προαγωγής υγείας και προληπτικής ιατρικής.
Επίσης, παρουσιάστηκαν οι στόχοι για την περίοδο 2014 – 2019. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα δοθεί στους πολίτες σε λίγες μέρες για να γνωρίζουν όλοι τί θέλει και τί πρόκειται να κάνει η Δημοτική Αρχή τη νέα πενταετία για την πόλη και τους πολίτες.