Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

 Αξιοποίηση Δημόσιων κτιρίων προς όφελος των πολιτών  Επιστολή Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου στο ΤΑΙΠΕΔ



       Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ζητώντας να μη περιληφθούν δύο ακίνητα που βρίσκονται στο Δήμο μας στη λίστα με τα ακίνητα προς πώληση του ΤΑΙΠΕΔ.
       Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ακίνητα του Δημοσίου στην οδό Φλωρίνης 12 στο Μοσχάτο και στην οδό Θράκης και Κορυζή (ΕΟΜΜΕΧ) στον Ταύρο. Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, στην επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κο Γιάννη Εμίρη, επισημαίνει ότι υπάρχουν ανάγκες στέγασης δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών στην περιοχή μας για την κάλυψη των οποίων θα μπορούσε να γίνει χρήση των παραπάνω κτιρίων προς όφελος του Δημοσίου και των κατοίκων του Δήμου μας. Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι επανειλημμένα η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ προκειμένου να στεγάσει κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου μας.

Γήπεδο Ταύρου: ΦΩΣΤΗΡΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ σήμερα στις 18.00

Φωστήρας - Ατρόμητος (18:00, OTE Sport 5)

Με τον Λεοντίου στην αποστολή θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο ο Φωστήρας που ψάχνει περισσότερο τις εμπειρίες από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Ο Γιώργος Παράσχος από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισε πως θα κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, όμως αν δει πως το ματς αρχίζει και "στραβώνει" τότε θα περάσει εντός τους βασικούς του παίκτες.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνικό Πανεπιστήμιο στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου



       Στα πλαίσια της ανάγκης δια βίου μάθησης και προκειμένου να βρουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές γνώσεις όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας χωρίς να δεσμεύονται από ηλικία, φύλλο, μορφωτικό επίπεδο, ο Δήμος μας ξεκινά τον πρώτο κύκλο του Κοινωνικού Πανεπιστημίου, με τίτλο: “Η παγκοσμιοποίηση και οι επιπτώσεις της στον Έλληνα καταναλωτή”.
       Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Ενημέρωση σχετικά με το χώρο διεξαγωγής του πρώτου κύκλου του Κοινωνικού Πανεπιστημίου, καθώς και για τις ώρες των σεμιναρίων θα υπάρξει σύντομα στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου, www.dimosmoschatou-tavrou.gr.  Εισηγητές των ενοτήτων θα είναι οι: Dr. Π. Κυριαζόπουλος (Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιώς) και Dr. Ειρ. Σαμαντά (καθηγήτρια ΤΕΙ Πειραιώς). Ακολουθεί πίνακας με το αναλυτικό πρόγραμμα των ενοτήτων.
       Στόχος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου είναι να διευρύνουν οι συμμετέχοντες τους μορφωτικούς τους ορίζοντες και τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν στην επαγγελματική τους πορεία ή στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Με το τέλος του πρώτου 


κύκλου και σε όσους παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
       Αιτήσεις συμμετοχής στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο θα γίνονται από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου έως  τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013  στο Γραφείο Δημάρχου (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, 3ος όροφος), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
       Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα υπάρχει και στη σελίδα του Δήμου (www.dimosmoschatou-tavrou.gr) και να τη στείλουν με e-mail στο: graftip.mt@gmail.com.

       Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, πρώτος κύκλος: “Η Παγκοσμιοποίηση και οι επιπτώσεις της στον Έλληνα καταναλωτή”

Ημερομηνία Σεμιναρίου
Τίτλος
Εισηγητής
01/10/13
Ιστορική Αναδρομή 1760-2001
Dr. Π. Κυριαζόπουλος
03/10/13
Η Ελλάδα και το Ευρώ
Dr. Π. Κυριαζόπουλος
08/10/13
Εισαγωγή στο Παγκοσμιοποιημένο Marketing
Dr. Π. Κυριαζόπουλος
10/10/13
H έννοια και η χρήση του ηλεκτρονικού Marketing
Dr. Π. Κυριαζόπουλος
15/10/13
Εισαγωγή στην έννοια της αναδιοργάνωσης
Dr. Ειρ. Σαμαντά
17/10/13
Διαχείριση Γνώσης
Dr. Ειρ. Σαμαντά
22/10/13
Μοντέλα Καταναλωτή
Dr. Ειρ. Σαμαντά
24/10/13
Η συμπεριφορά του καταναλωτή σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία
Dr. Ειρ. Σαμαντά
29/10/13
Μείγμα Marketing
Dr. Π. Κυριαζόπουλος
31/10/13
Τα Logistics στη χρήση της Στρατηγικής Marketing
Dr. Π. Κυριαζόπουλος
 

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Βασίλης Σπανάκης : "Ο σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο πρέπει να λειτουργήσει".





Συνάντηση του Βασίλη Σπανάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων κ.Νίκο Σταθόπουλο.
  Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου κ.Βασίλης Σπανάκης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κ.Νίκο Σταθόπουλο με θέμα τη λειτουργία του ήδη κατασκευασμένου σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στον Ταύρο.


Ο κ. Σπανάκης στη συνάντηση αυτή επεσήμανε την χρησιμότητα που θα έχει η λειτουργία του σταθμού στους κατοίκους της περιοχής του Ταύρου (περιοχές Αγίου Γεωργίου,Εσταυρωμένου,Πλατάνα,Περιβόλια), στους φιλάθλους του Φωστήρα και σε χιλιάδες εργαζόμενους της γύρω περιοχής.
Ο κ.Σπανάκης τόνισε στον Γενικό Γραμματέα και τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή καθώς επίσης και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου και του ζήτησε να παρέμβει θεσμικά και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν σχετικά με τη λειτουργία του σταθμου. Ο κ. Σπανάκης υποστήριξε ότι η λειτουργία του σταθμού θα φέρει ανάπτυξη στην τοπική οικονομία του Ταύρου και εξυπηρέτηση στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.