Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κακογιάννη


«Είδα τη µάνα µου παιδί/ να µε κοιτάει κατάµατα/ και να ρωτάει ποιος είµαι και γιατί/ Με πιάσανε κλάµατα».
Με αυτούς του στίχους του ίδιου του Μιχάλη Κακογιάννη τον αποχαιρέτησαν οι αδελφές του Στέλλα και Γιαννούλα, μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής, στον ναό του Αγίου Διονυσίου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να χοροστατεί στην εξόδιο ακολουθία.
Η κηδεία του σκηνοθέτη, που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο κινηματογραφικό σύμπαν, ήταν το «τελευταίο πλάνο» στη ζωή και το έργο του. Μια ώρα μετά, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του, έγινε η ταφή του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στον πολιτισμό, στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ο κόσμος, μετά το τρισάγιο που έγινε στην είσοδο της οδού Πειραιώς, περνούσε ν' αφήσει ένα λουλούδι στην τελευταία κατοικία του «οικοδεσπότη».
Ο αποχαιρετισμός της Ξένιας Καλδάρα, γενικής διευθύντριας του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ήταν μια υπόσχεση για τον ρόλο που θα συνεχίσει να παίζει αυτός ο πολιτιστικός πνεύμονας:
«Αγαπημένε μας Πρόεδρε, εμείς εδώ είμαστε. Και αυτό είναι όρκος τιμής. Καλό ταξίδι».
Δίπλα στο φέρετρο, από τη μια, η οικογένειά του και οι συνεργάτες του στο Ιδρυμα και, από την άλλη, βαθιά συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης για τον αγαπημένο του φίλο που τους ένωσε ο θρύλος του «Ζορμπά».
Παρόντες πολλοί πολιτικοί: Αννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Πεταλωτής, Απόστ. Κακλαμάνης, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Αννα Νταλάρα, Δημ. Λιντζέρης, Πέμη Ζούνη, Γρ. Ψαριανός, Δημ. Χατζησωκράτης, Παν. Κουρουπλής.
Ηταν εκεί δεκάδες άνθρωποι απ' όλο το φάσμα των τεχνών: Γιώργος Λούκος, Γιάννης Σμαραγδής, Αντ. Καφετζόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Γρ. Βαλτινός, Μάνια Παπαδημητρίου, Κώστας Φέρρης, Κάτια Δανδουλάκη, Δημ. Παπαδημητρίου, Δημ. Παπαϊωάννου, Λάκης Παπαστάθης, Ι. Μετζικώφ, Στ. Λιβαθηνός, Νίκος Χύτας, Γιώργ. Κοτανίδης, Γιάν. Ιορδανίδης, Κ. Κοτσομύτης, Μαν. Μανουσάκης, Κ. Γιάνναρης, Γ. Νανούρης, Σοφία Σπυράτου, ο Ιωάννης Μάνος και ο Νίκος Μανωλόπουλος από το Μέγαρο Μουσικής, ο Παύλος Ιωαννίδης από το Ιδρυμα Ωνάση, Σταύρος Τσακίρης, Γρ. Καραντινάκης κ.ά.
Με επικήδειους αποχαιρέτησαν τον μεγάλο σκηνοθέτη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η γενική γραμματέας ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Ανδρ. Δημητρίου, ο ηθοποιός Κων. Μαρκουλάκης, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης και ο αναπληρωτής δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Π. Δημητρίου, που ανακοίνωσε ότι ένας μεγάλος δρόμος της περιοχής θα μετονομαστεί σε οδό Μιχάλη Κακογιάννη.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ανοιχτό θα παραμείνει τελικά το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Πειραιάς- Ομόνοια

Ανοιχτό θα παραμείνει τελικά το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου...

Πειραιάς- Ομόνοια, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 του μηνός.

Αυτό ανακοινώθηκε από την ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, προκειμένου όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό στο ενδεχόμενο που παραταθεί η απεργία των ιδιοκτητών ταξί.


Λίγο νωρίτερα, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα παραμείνει κλειστό λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


24wro.blogspot.com

Επιστολή Αντιδημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου σχετικά με την ανάγκη επαναλειτουργίας της στάσης "Γυμνάσιο" της γραμμής Χ96


ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ «ΓΥΜΝΑΣΙΟ» ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Χ96 ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, με πρόσφατη απόφασή του (Α∆Α: 4Α3Ψ46ΨΧΕ3-Ν) ίδρυσε τη στάση με ονομασία «ΓΥΜΝΑΣΙΟ» με Κ.Σ. 320026 που βρίσκεται επί της Λεωφ. Ποσειδώνος και μεταξύ των οδών Στρ/γου Μακρυγιάννη και Πίνδου για την λεωφορειακή γραμμή Χ96 στην κατεύθυνση προς Πειραιά. Αυτή η απόφαση και η δημιουργία της στάσης ανταποκρινόταν πλήρως και στο αίτημα που είχε κατατεθεί από το ∆ήμο στις 28/4/10 (αρ. πρ.: 4469), όπου και καταγραφόταν η αναγκαιότητά της προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Μοσχάτου.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί πλήθος παραπόνων από τους επιβάτες και κατοίκους- επισκέπτες του Μοσχάτου, γιατί ξαφνικά και χωρίς καμία αιτιολόγηση, τα λεωφορεία δε σταματούν στη στάση «ΓΥΜΝΑΣΙΟ». Τόσο ο ΟΑΣΑ όσο και ο ∆ήμος, ήδη με δελτία τύπου και ανακοινώσεις στα Μέσα είχαν γνωστοποιήσει τη στάση στο κοινό.
Θεωρούμε την επαναλειτουργία της στάσης «ΓΥΜΝΑΣΙΟ» απαραίτητη. Η παύση της κρίνεται αδικαιολόγητη, από τη στιγμή που η ύπαρξή της καλύπτει μεγάλος μέρος των αναγκών του επιβατικού κοινού. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε άμεσα το ζήτημα, έτσι ώστε να μας δοθεί μία επίσημη απάντηση σχετικά με την –προσωρινή ελπίζουμε- παύση της και την πιθανότητα επαναλειτουργίας της.
Με εκτίμηση,
∆ΑΜΗΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιδήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Κλειστό το τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια των ΗΣΑΠ

Κλειστό θα παραμείνει το Σάββατο 30 Ιουλίου και την Κυριακή 31 Ιουλίου... το τμήμα Ομόνοια – Πειραιάς των ΗΣΑΠ.

Στη διαδρομή πραγματοποιούνται  έργα.

24wro.blogspot.com


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με αφορμή την πρόσφατο θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Μιχάλης Κακογιάννης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς με πλούσια πολιτιστική πορεία, έφυγε από τη ζωή. Ένας διανοούμενος με πλούσια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με σπουδαίο ταλέντο, ένας διάσημος σκηνοθέτης που βοήθησε τη μετεμφυλιακή Ελλάδα να βγει προς τα έξω, μέσα από το έργο του. Έργο που παραμένει ζωντανό μέσα από τις ταινίες του, οι οποίες αποτελούν ορόσημο της σύγχρονης μεταπολιτικής Ελλάδας, αφήνοντάς το παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.
Ο Μιχάλης Κακογιάννης είχε βαθιά γνώση του αρχαίου θεάτρου και του κινηματογράφου. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επιστέγασε την τεράστια προσφορά του με τη δημιουργία του Ιδρύματος Κακογιάννη στον Ταύρο, με σκοπό την μελέτη, την υποστήριξη και τη διάδοση των τεχνών του κινηματογράφου και της τέχνης.
Για τη δημιουργική του πορεία και την προσφορά του στον πολιτισμό και την τέχνη, αλλά και για την άριστη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη που έχει έδρα στο Δήμο μας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:
- Να παρευρεθεί η Δημοτική Αρχή στην νεκρώσιμο ακολουθία του Μιχάλη Κακογιάννη - Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του - Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος - Να επεκταθεί η άριστη μέχρι στιγμής συνεργασία με το Ίδρυμα του αείμνηστου Μιχάλη
Κακογιάννη, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη προσφορά στους πολίτες και τον πολιτισμό
μας. - Να μετονομαστεί ένας δρόμος του Δήμου μας σε οδό Μιχάλη Κακογιάννη

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κηδεύεται την Πέμπτη ο Μιχάλης Κακογιάννης



Θλίψη για την απώλεια του μεγάλου σκηνοθέτη...
Την Πέμπτη συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κακογιάννη που «έφυγε» χθες σε ηλικία 89 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι στις 16:00.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης θα ταφεί, έπειτα από δική του επιθυμία, στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, «ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα».

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.

 http://24wro.blogspot.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση ειδικοτήτων για την ΕΠΑ.Σ. Μοσχάτου

Η ΕΠΑ.Σ. Μοσχάτου δέχεται αιτήσεις μέχρι 31/8/2011 για τις ειδικότητες:

 Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
• Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών (Εγκαταστάτες)
• Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστ. Αυτοκινήτου
• Τεχνιτών Αμαξωμάτων
• Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου)
• Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ

Οι μαθητές ασκούνται πρακτικά στην ειδικότητά τους σε Ιδιωτικές επιχειρήσεις ή Δημόσιες Υπηρεσίες και παράλληλα ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ και ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ.

Απαιτείται Απολυτήριο Α' Τάξης Λυκείου, ή Α' Τάξης Β' κύκλου ΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος.

Πληροφορίες: Θεσσαλονίκης 47, Στάση Ηλεκτρικού “Μοσχάτο”.

Πήρε Τασιούλη, κοντά σε Παπαδημητρίου ο Φωστήρας

Νέες μεταγραφικές ενέργειες για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της ερχόμενης σεζόν πραγματοποιεί η διοίκηση του Φωστήρα. Καταρχήν, οι 'κιτρινόμαυροι' προχώρησαν στην απόκτηση του 20άχρονου επιθετικού Χρήστου Τασιούλη, που πέρσι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Αθηναικό. Μάλιστα, είχε να παρουσιάσει αρκετές εμφανίσεις με τη φανέλα των 'λόρδων'. Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι του 'φονέα' βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τον 31χρονο μέσο Αλέκο Παπαδημητρίου, που πέρσι αγωνίστηκε στη Διάνα Ηλιούπολης (ομάδα Α' κατηγορίας των Αθηνών) όμως έχει να επιδείξει 115 συμμετοχές στη Δ' Εθνική και άλλες 31 παρουσίες στη Γ' Εθνική με τα χρώματα του Ηλυσιακού και της Ηλιούπολης.

periferiako.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 22 Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30, με θέμα:

1. Επαύξηση φωτισμού στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
2. Toποθέτηση νέων και αντικατάσταση κατεστραμμένων πλαστικών κολωνακίων επί των διασταυρώσεων της οδού Μακρυγιάννη
3. Ανακατασκευή πλακοστρώσεως επί της οδού Ποσειδώνος στο τμήμα από την οδό Καποδιστρίου ως την οδό Χρ.Σμύρνης και τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, όπου επιτρέπεται, προς αποφυγή παράνομης στάθμευσης και βελτίωση της ελεύθερης διέλευσης πεζών
4. Μετατόπιση πινακίδας του εκτελούμενου έργου στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου σε νέα θέση
5. Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος στην εταιρεία «ΣΠΑΝΟΥ Μ. & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 22/7

Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 22 Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.30, με τα εξής θέματα:



1. Απευθείας ανάθεση των εργασιών συντήρησης (ελαιοχρωματισμός) σχολικών κτιρίων Δημοτικής Ενότητας Ταύρου
2. Απευθείας ανάθεση των εργασιών συντήρησης (ελαιοχρωματισμός) κτιρίων Δημοτικής Ενότητας Μοσχάτου.
3. Απευθείας ανάθεση μελέτης ενεργειακής απόδοσης και έκδοσης αντιστοίχου πιστοποιητικού για το κτίριο Κοινωνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου επί της οδού Τ. Ευγενικού 5.
4. Λήψη απόφασης για την απόδοση του υπ΄αριθμ. 814/2011 χρηματικού εντάλματος προπληρωμής.
5. Λήψη απόφασης για την έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου κατόπιν Εκθέσεων Αναλήψεων Υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2011.
6. Λήψη απόφασης για την κατάρτιση όρων διακήρυξης και την διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών ηλεκτροφωτισμού για συμπλήρωση ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Συνεδρίαση Δ.Σ. Μοσχάτου - Ταύρου 19/7


Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα ∆ημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 19 Ιουλίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 με τα εξής θέματα:

1.Λήψη απόφασης για την ανάληψη δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης για την καταβολή επιχορήγησης στα αθλητικά σωματεία, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στο σωματείο εργαζομένων του ∆ήμου και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (εκκλησιαστικά) του ∆ήμου.
2.Τροποποίηση - Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011. 
3.Λήψη απόφασης για την έγκριση καταβολής οφειλών ΠΟΕ.
4.Έγκριση της υπ ́ αριθμ. 35/2011 απόφασης οικονομικής επιτροπής που αφορά
στην επιβολή τέλους παρεπιδημούντων. 
5. Έγκριση της υπ ́αριθμ. 36/2011 απόφασης οικονομικής επιτροπής κανονισμού
επιβολής φόρου ηλεκτ/μενων χώρων έτους 2011. 
6. Έγκριση της υπ ́αριθμ. 37/2011 απόφασης οικονομικής επιτροπής για την επιβολή
τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) έτους 2011. 
7. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 38/2011 απόφασης της οικονομικής επιτροπής για την
επιβολή τελών χρήσεως πεζοδρομίων-πλατειών και κοινόχρηστων λοιπών χώρων
οικονομικού έτους 2011. 
8. Έγκριση της υπ ́ αριθμ. 39/2011 απόφασης της οικονομικής επιτροπής για την
επιβολή τελών διαφήμισης έτους 2011. 
9.Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού. 
10.Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού. 
11.Λήψη απόφασης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού. 
12.Λήψη απόφασης για κατάληψη χώρου στην πλατεία Μεταμόρφωση του Σωτήρος
κατά την περίοδο του πανηγυριού στις 5 & 6 Αυγούστου 2011. 
13.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος. 
14. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Συντήρηση Επισκευή πεζοδρομίων
σε διάφορους δρόμους του ∆ήμου» και παράταση του χρόνου περαίωσης αυτού. 
15. Λήψη απόφασης για έγκριση της υπ ́ αριθμ. 3/2011 μελέτης κατασκευής του έργου <Συντήρηση επισκευή πλατειών και κοινοχρήστων χώρων ∆ημοτικής Κοινότητας
Μοσχάτου> καθώς και του τρόπου κατασκευής αυτού (αυτεπιστασία). 
16.Λήψη απόφασης για την εκλογή αντιπροσώπων για το ∆ιοικητικό Συμβούλιο του
Ενιαίου Συνδέσμου ∆ήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής. 
17.Παραχώρηση χρήσης χώρου των φαρμακαποθηκών Ταύρου.

Κλιματιζόμενες αίθουσες τις μέρες του καύσωνα

Για τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών, έως και την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, όσοι το έχουν ανάγκη, είναι δυνατόν να παραμείνουν από 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ. στους εξής κλιματιζόμενους χώρους:
• Αίθουσα ∆ημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51, Μοσχάτο) 
• Κτίριο πρ. ∆ημαρχείου Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου) 
 ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Χαλκίδη 21, τηλ.: 2104832482) 
• ΚΑΠΗ Ταύρου (Ελ. Βενιζέλου 8, τηλ.: 2103476919)

Αναβολή συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εκτάκτων ανειλημμένων υποχρεώσεων που προέκυψαν, η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία είχε οριστεί για σήμερα 18/7/2011 αναβάλλεται για την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 και 17.00 με το ίδιο ακριβώς θέμα.

Τροποποιήσεις στη Δημοτική Συγκοινωνία

Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, τα δρομολόγια τροποποιούνται ως εξής:

Πρωί δύο (2) λεωφορεία

Απόγευμα ένα (1) λεωφορείο




Από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011, τα δρομολόγια τροποποιούνται ως εξής:

Πρωί ένα (1) λεωφορείο

Απόγευμα ένα (1) λεωφορείο

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο ΣΚΑΪ και οι Δήμοι Μοσχάτου-Καλλιθέας καθαρίζουν την Παραλιακή

Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου ο Σκάι σε συνεργασία με τους δήμους Μοσχάτου και Καλλιθέας και την εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ΤΡΑΜ, οργανώνουν καθαρισμό από μπάζα και σκουπίδια στους χώρους ανάμεσα στην Παλαιά και τη Νέα Παραλιακή λεωφόρο.

Ο καθαρισμός θα γίνει από το ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έως και το χώρο του παλαιού Ιππόδρομου και τη γέφυρα Εσπλανάδας.

Τα σημεία συνάντησης: είναι οι στάσεις του Τράμ στο «Μοσχάτο» και «Τζιτζιφιές» στην παλιά παραλιακή .

Ώρα: 9 το πρωί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των καθαρισμών, οι απαραίτητες πληροφορίες και οι φορείς που συμμετέχουν βρίσκονται στην ιστοσελίδαkathariellada.skai.gr 

Σκέψεις για... μετακόμιση στον Φωστήρα.

Την ώρα που ο τρόπος διεξαγωγής της νέας Δ' Εθνικής δεν έχει ξεκαθαρίσει στον απόλυτο βαθμό, στην ομάδα του Ταύρου κάνουν ήδη σχέδια για τον όμιλο στον οποίο θα επιδιώξουν να μετάσχουν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση του Φωστήρα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει από την ΕΠΟ την περίληψη της ομάδας στον σαφώς πιο ομαλό (συγκριτικά με τον 8ο) 9ο όμιλο.
Το επιχείρημα το οποίο θα επικαλεστούν έχει να κάνει με την ένταξη (μέσω του «Καλλικράτη») του δήμου του Ταύρου σε εκείνον του Μοσχάτου, που ως γνωστόν διοικητικά ανήκει στη νομαρχία Πειραιά. Η παραπάνω επιλογή βεβαίως και δεν είναι τυχαία, ωστόσο στον Ταύρο φροντίζουν να ενισχύσουν με προσεκτικές κινήσεις το ρόστερ, ώστε η ομάδα να είναι σε θέση να διαγράψει πρωταγωνιστική πορεία είτε στον 8ο είτε στον 9ο όμιλο.


sentragoal.gr

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κοντά σε Μαρκομιχάλη και Μποτσιβάλη ο Φωστήρας.

Τις διαθέσεις που έχουν για το νέο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής φανέρωσαν οι ιθύνοντες του Φωστήρα, που δρομολογούν μια σειρά από εντυπωσιακές ενέργειες για την ενίσχυση του ρόστερ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Ταύρου βρίσκεται μια...ανάσα από την απόκτηση του 32άχρονου μέσου Δημήτρη Μαρκομιχάλη, που τα τελευταία δύο χρόνια αποτέλεσε βασικό στέλεχος του Ελπιδοφόρου. Ασφαλώς, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με δεδομένες ικανότητες, αλλά και αδιαμφισβήτητη εμπειρία, απόρροια των 77 συμμετοχών του σε επίπεδο Α' Εθνικής και ακόμη 95 παρουσιών στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής. Την ίδια ώρα, οι διοικούντες τον "κιτρινόμαυρο" σύλλογο έχουν πλησιάσει τον 33άχρονο μεσοεπιθετικό Δημήτρη Μποτσιβάλη, που πέρσι αναδείχθηκε νταμπλούχος ΕΠΣΑ με την φανέλα του ΠΑΟΚ Γλυφάδας. Πρόκειται για έναν από τους πλέον δεξιοτέχνες ποδοσφαιριστές, από τα λίγα "δεκάρια" της σημερινής εποχής, που μπορεί να κάνει...θαύματα με το αριστερό πόδι.

periferiako.com

Οι «ΑΘΛΟ∆ΙΑΚΟΠΕΣ 2011» συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο.

Ο ∆ήμος Μοσχάτου –Ταύρου με αφετηρία την δική σας εμπιστοσύνη και κινητήρια δύναμη τα χαμόγελα των παιδιών μας, συνεχίζει το πρόγραμμα «Αθλοδιακοπές» προσπαθώντας να βοηθήσει και να στηρίξει την οικογένεια ακόμη περισσότερο, προσφέροντας την δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και πριν την έναρξη των σχολείων.
Η νέα περίοδος θα υλοποιηθεί φέτος για πρώτη χρονιά για τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 6-12 ετών από 1/9/2011 έως 9/9/2011.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ ανά παιδί.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, καλούμε όσους γονείς επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή για την νέα αυτή περίοδο των Αθλοδιακοπών μέχρι 29/7/2011 και 29/8/2011 - 31/8/2011 καθημερινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (1ος όροφος ), Μιαούλη 60 και ώρες 9:00 -14:30 και16:00-21:00.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ: ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ


Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος
(Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων)
Τηλ: 210 3459531 - Δωρεάν Πάρκινγκ

Τιμή Εισιτηρίου 5€ - Παιδικό/Φοιτητικό 3€


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 18 Ιουλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00, με το εξής θέμα:



1. Λήψη απόφασης επί των υπ΄αριθμ. πρωτ. 2116/14-2-2011 & 3666/20/01-04-2011 εγγράφων της Γεν. Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δ/νσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Κ.& Ν. Τομέας Αθηνών Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου.

Ελεύθερη είσοδος σε δημότες- κατοίκους στους δημοτικούς κινηματογράφους Μοσχάτου- Ταύρου

Ελεύθερη είσοδος στους δημοτικούς κινηματογράφους Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" και Ταύρου "Σινε Μασκώτ"
Κάρτα Ελεύθερης εισόδου (αυστηρά προσωπική) για τους κάτωθι:
1.Άτομα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 € με προσκόμιση εκκαθαριστικού εφορίας (ο δικαιούχος δωρεάν).
2. Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης με εισόδημα έως 30.000€ (όλα τα παιδιά δωρεάν).
3.Μονογενεϊκές οικογένειες με προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης (ο δικαιούχος και τα παιδιά δωρεάν).
4.Άτομα με ειδικές ανάγκες πάνω από 67% αναπηρία με προσκόμιση απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής Α ́ ή Β ́ βαθμού (ο δικαιούχος δωρεάν).
5.Άνεργοι με προσκόμιση κάρτα ανεργίας ΟΑΕ∆ σε ισχύ (ο δικαιούχος δωρεάν).
6. Μέλη των ΚΑΠΗ Μοσχάτου- Ταύρου, με επίδειξη μόνο της κάρτας μέλους ΚΑΠΗ (ο δικαιούχος δωρεάν).
Έκδοση κάρτας με προσκόμιση δικαιολογητικών και φωτογραφίας δικαιούχου, από το ∆ημαρχείο έδρας (Κοραή 36, Μοσχάτο) και πρ. ∆ημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου) 9-1μ.μ.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Φονέας ο Ντεντόπουλος

Το γεγονός ότι έχει ένστικτο, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Άλλωστε, τα νούμερα είναι αρκετά από μόνα τους για να αποδείξουν του λόγου το αληθές. Πλέον όμως ο Παναγιώτης Ντεντόπουλος είναι ... φονέας και με την βούλα καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του χαρισματικού φορ στον Φωστήρα, που έκανε την υπέρβαση και ενέταξε στο δυναμικό του έναν απο τους τρεις κορυφαίους επιθετικούς των Αθηνών τα τελευταία χρόνια. Την περσινή χρονιά αποτέλεσε εκ των βασικών συντελεστών στην άνοδο των Τραχώνων στην Δ'Εθνική, πετυχαίνοντας συνολικά 30 γκόλ στο πρωτάθλημα και άλλα 7 στο κύπελλο ΕΠΣΑ. Προηγουμένως, ο 30άχρονος επιθετικός είχε σκοράρει 27 φορές με την φανέλα του Ελπιδοφόρου, που είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση πίσω απο τον πρωταθλητή Απόλλωνα Σμύρνης. Να σημειωθεί ότι έχει αγωνιστεί επίσης σε Άγιο Ιερόθεο, Θεμιστοκλή, Σούρμενα, Αναγέννηση Άρτας, Αχαϊκή και Λεωνίδιο.

ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΈΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΜΕ!
Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο έμπειρος φορ με την έκβαση των επαφών του με τον Φωστήρα. Λίγο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, παραχώρησε στο periferiako.com τις πρώτες του δηλώσεις σαν ποδοσφαιριστής του "κιτρινόμαυρου" σωματείου. Χαρακτηριστικά, Ο Παναγιώτης Ντεντόπουλος υπογράμμισε: Γύρισα νέα σελίδα στην καριέρα μου. Ήρθα σε ένα ιστορικό σύλλογο, που έχει θέσει υψηλούς στόχους για την νέα χρονιά. Άλλωστε, δεν θα αποδεχόμουν την πρόταση αν δεν υπήρχαν πρωταγωνιστικές βλέψεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, κ. Ψυρρόπουλο που με επέλεξε, αλλά και τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

periferiako.com

Πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου




Πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου
στην αίθουσα συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου
στις 
18 Ιουλίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 

 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τέλος ο Μητροφάνης απο τον Άγιαξ Ταύρου.

Παράλληλα σχεδόν με την απόκτηση του Κώστα Ρούσση, στον Άγιαξ Ταύρου σημειώθηκε και η δεύτερη αποχώρηση ποδοσφαιριστή του περσινού ρόστερ. Ο λόγος για τον έμπειρο επιθετικό Μιχάλη Μητροφάνη, ο οποίος δεν τα βρήκε με την "ερυθρόλευκη" διοίκηση και αποτέλεσε παρελθόν. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει ήδη αποχωρήσει ο νεαρός αμυντικός Γιάννης Βασιλικής, που μεταγράφηκε στο Αιγάλεω.

periferiako.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Προβλήματα στα δρομολόγια Πειραιάς - Ομόνοια του ΗΣΑΠ την Παρασκευή λόγω εργασιών

Κλειστό θα παραμείνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από τον Πειραιά έως την Ομόνοια, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά στις 21:23 και από την Ομόνοια για τον Πειραιά στις 21:45.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ.



news.in.gr

Έκτακτη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Καλείσθε στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 7 Ιουλίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00, με το εξής θέμα:

  
1. Λήψη απόφασης για την αναβολή  της διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την συντήρηση χώρων πρασίνου Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ


ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

3 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 9:00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εκδήλωση Αφιερωμένη στα 25 χρόνια του Φεστιβάλ Οινιάδων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Αυτή την χρονιά από τις 6 Ιουλίου έως την 7η Αυγούστου 2011, το 25ο Φεστιβάλ Οινιάδων θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο χώρο του αρχαίου θεάτρου με την έναρξη του να γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με μια εκδήλωση για τα 25 χρόνια του θεσμού.

Το αρχαίο Θέατρο Οινιάδων μαρτυρεί αιώνες πολιτισμικής ύπαρξης και παράδοσης. Υπέρτατη απόδειξη αποτελούν τα αρχαιολογικά του ευρήματα που στέκουν σίγουρα και περήφανα πάνω στον γνωστό λόφο του Τρίκαρδου παρασύροντάς μας στις θύμησες του κλασικού αρχαιοελληνικού πολιτισμού και στο στίγμα που άφησαν οι αρχαίες Οινιάδες, όντας κομμάτι αυτού.

Το αρχαίο Θέατρο δείγμα της υψηλής πολιτιστικής στάθμης της αρχαίας πόλης, οι ναοί της και το κάστρο με τα αρχαιότροπα απομεινάρια του λιμανιού αποτελούν δίχως άλλο επιπλέον δείγματα μιας ζωής που υπήρξε και άκμασε αιώνες πριν. Η αναγέννηση των κτισμάτων αυτών ήρθε και με την αναβίωση του Φεστιβάλ αρχαίου Θεάτρου που συντελείται κάθε χρόνο μέσα στα πλαίσια των ευρύτερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορεί να αποδώσει κανείς στον ιερό αυτό τόπο καθώς παράλληλα πραγματοποιείται ένα είδος σύνδεσης του σύγχρονου κόσμου με αυτόν του παρελθόντος. Και ο τόπος αυτός δεν σταματά να ζει και να υπάρχει, τα χρόνια μιας άλλης σημαντικής περιόδου δεν αφήνουν ανέπαφα τα χώματα αυτά. 

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) 
σήμερα τρίτη 5 Ιουλίου 2011 και ώρα 17.00.




Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 6 Ιουλίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κίνηση Φωστήρα για Φώσκολο


Για την απόκτηση του Αντώνη Φώσκολου κινείται ο Φωστήρας.
Οι άνθρωποι και ο τεχνικός του συλλόγου, Κώστας Ψυρρόπουλος, θέλουν να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή της ομάδας και χωρίς αμφιβολία ο 30χρονος άσος αποτελεί μία εξαιρετική λύση.
Ο προπονητής του Φωστήρα πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του έμπειρου επιθετικού και θεωρεί πως θα δώσει στους «κιτρινόμαυρους» το εύκολο γκολ.

Τα αγκάθια της συντήρησης και της διαχείρισης


Δύο αγκάθια τονίζουν οι δήμαρχοι της περιοχής αλλά και οι μελετητές πως πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος το μητροπολιτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί σύντομα να αποκτήσει εικόνα εγκατάλειψης - η εμπειρία επιβεβαιώνει μέχρι σήμερα την εξέλιξη αυτή, όπως για παράδειγμα συνέβη με το Πάρκο Τρίτση.
Το πρώτο στοίχημα είναι η κάλυψη του κόστους συντήρησης, που εκτιμάται πως θα κυμαίνεται πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και δεν υπάρχει δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης.
«Το κόστος συντήρησης με τα οικονομικά δεδομένα της Αυτοδιοίκησης είναι απαγορευτικό» ισχυρίζεται ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να βρούμε και τρόπους αυτοχρηματοδότησης ώστε μέσα από έσοδα από τις χρήσεις του χώρου και χωρίς να παραβιάζονται οι όροι που προβλέπονται από το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την περιοχή να αντιμετωπιστεί η συντήρηση».

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αποχώρησε ο Βασιλικής απο τον Άγιαξ Ταύρου.

Η παρουσία του ήταν αναμφισβήτητα θετική και μάλιστα, καταλυτική στην προσπάθεια για την επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία. Παρ'όλα αυτά, ο Γιάννης Βασιλικής αποτελεί ήδη παρελθόν από τις τάξεις του Αγιαξ Ταύρου. Ο 20άχρονος μεσοαμυντικός έλυσε τη συνεργασία του με την διοίκηση του "ερυθρόλευκου" συλλόγου, που πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης. Από εκεί και πέρα, χθες αργά το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η οριστική επαφή με έμπειρο φορ, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλειόταν να προκύψει τελική συμφωνία.

periferiako.com

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ


Δημιουργείται πάρκο 760 στρεμμάτων σε μήκος 1.200 μέτρων από το Τάε Κβον Ντο έως το ΣΕΦ. Υπογειοποιείται η Λεωφόρος Ποσειδώνος. Απευθείας "πρόσβαση" στη θάλασσα αποκτούν Μοσχάτο και Καλλιθέα

Τη μελέτη για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου παρουσίασε χθες ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Τη μελέτη για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου παρουσίασε χθες ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου
"Πρόσβαση" στη θάλασσα θα έχουν το 2015 το Μοσχάτο και η Καλλιθέα, καθώς η Αττική θα αποκτήσει το πρώτο παράκτιο πάρκο της.
Η μελέτη για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνει υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, αλλά και δημιουργία πάρκου, πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων, προκυμαίων και θεματικών χώρων αναψυχής και πρασίνου.
Το νέο πάρκο θα εκταθεί σε 760 στρέμματα σε μήκος 1.200 μέτρων, κάτω από την παραλιακή λεωφόρο, και θα ξεκινά από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο για να καταλήγει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. "Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε έναν ψεύτικο παράδεισο. Οι ψεύτικοι παράδεισοι είναι πληκτικοί. Θέλουμε έναν ζωντανό χώρο που θα έχει μέλλον", τόνισε ο κ. Πιάνο.