Επικοινωνήστε μαζί μας στο neatavroumoschatou@gmail.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το Υπ. Παιδείας προωθεί πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης βιβλίων.


Πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων έβαλε σε εφαρμογή το Υπ. Παιδείας...

Το Υπουργείο καλεί τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία τους στις 6 Ιουνίου, με σκοπό είτε να επαναχρησιμοποιηθούν, είτε να δοθούν για ανακύκλωση.
Μάλιστα θα υπάρχει και επιβράβευση στα σχολεία που θα επιστρέψουν τα περισσότερα βιβλία.
Δείτε τα σχολεία που έχουν επιστρέψει τα περισσότερα βιβλία μέχρι στιγμής:



24wro.blogspot.com

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Σ.Δ.Ο.Ε.


Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για να ελέγξει τον χώρο.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι πρόκειται για φάρσα, καθώς δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.
zougla.gr

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία του ΣΔΟΕ στην Πειραιώς.

Με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» άγνωστοι προειδοποίησαν για τοποθέτηση..
βόμβας στο κτίριο του ΣΔΟΕ στην Πειραιώς.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Οι άγνωστοι άφησαν χρονικό περιθώριο για την έκρηξη μέχρι τις 10:30.

24wro.blogspot.com

Παιδικό φεστιβάλ για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ Σε ένα παιδικό-και όχι μόνο- φεστιβάλ
για το περιβάλλον και την ανακύκλωση 

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 Στις 7.00 μμ
Στο χώρο της «Παιδικής Χαράς του Πάρκου», 
Πίνδου & Ελευθερίας
και στους δύο παιδότοπους

Τα παιδιά θα διασκεδάσουν σε ένα περιβάλλον πρασίνου που εντάσσεται στο έργο βελτίωσης της οδού Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να είναι πιο φιλικό και χρηστικό στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον και θα διασκεδάσουν στο
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ένα θεματικό πάρκο παιχνιδιών από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,
ενώ θα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια δράσης στην οδό Ελευθερίας
που θα μεταμορφωθεί για λίγες ώρες σε παιδότοπο.


Η «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ

30 Μαΐου με 9 Ιουνίου.

10 ήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Αίαντα Ταύρου (Πειραιώς και Χαμοστέρνας) στην μνήμη του παράγοντα Αντώνη Κουρούμαλη.
Το τουρνουά διεξάγεται με την συμετοχή 4 ομάδων ΑΙΑΣ ΤΑΥΡΟΥ - ΔΑΦΝΗ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΩΣΤΗΡΑΣ, στις κατηγορίες προjunior - junior - ακαδημίες και παμπαίδες.
Είναι μια καλή ευκαιρία γονείς και παιδιά να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των λιλλιπούτιων ποδοσφαιριστών.

Οι αγώνες των Pro Junior θα γίνουν Δευτέρα(30/5) , Τετάρτη(1/6) και Παρασκευή(3/6) και των Junior Τρίτη(31/5) , Πέμπτη(2/6) και Παρασκευή(3/6).
Αντίστοιχα οι Ακαδημίες θα παίξουν Δευτέρα(30/5) , Τετάρτη(1/6) και Δευτέρα(6/6) και τέλος οι Παμπαίδες Τρίτη(31/5) , Πέμπτη(2/6) και Δευτέρα(6/6).


Την Τρίτη(7/6) θα γίνουν οι αγώνες για 3η και 4η θέση και την Πέμπτη(9/6) οι
τελικοί όλων των κατηγοριών και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι
απονομές και η τελετή λήξης.






Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λουκέτο σε 213 εφορίες


Στη θέσπιση «Καλλικράτη» και στις εφορίες προχωρά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο που έλαβε προ ημερών στα χέρια του, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν 213 εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αρκετές από αυτές δεν παράγουν ικανοποιητικό έργο και θα ήταν προτιμότερο να κατεβάσουν ρολά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο σύνολο των περσινών εσόδων, που ανήλθαν σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 22,7 δισ. (τουτέστιν το 63%) εισπράχθηκαν από είκοσι εφορίες επί συνόλου 288!

Με το νέο οργανόγραμμα, που θα ισχύσει πλήρως μέχρι τα τέλη του 2012, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες δεν θα ξεπερνούν τις εβδομήντα πέντε. Στην Αθήνα θα μείνουν μόλις είκοσι εφορίες, έξι θα έχει η Θεσσαλονίκη και από μία όλες οι πρωτεύουσες των νομών!

Μάλιστα θα υπάρχει και μια εφορία που θα έχει την ευθύνη των 1.000 πλουσιότερων φορολογουμένων και επιχειρήσεων της χώρας, ενώ 2.000 υπάλληλοι εφοριών θα μεταφερθούν στα τμήματα ελέγχου και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων και την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων εξ αποστάσεως.

Πολλές εφορίες της χώρας δημιουργήθηκαν μέχρι και σήμερα «απλώς και μόνο για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα, και όχι για να λειτουργήσει αποδοτικότερα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός», όπως αναφέρεται και στο πόρισμα της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης των Φορολογικών Υπηρεσιών που παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως στον νομό Ηλείας, για παράδειγμα, λειτουργούν οκτώ εφορίες. Οι πέντε από αυτές (Ζαχάρως, Γαστούνης, Βάρδας, Ανδρίτσαινας και Κρέστενας) εισέπραξαν το έτος 2010 κάτι λιγότερο από 29,5 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που η εφορία Πύργου συγκέντρωνε 63,1 εκατομμύρια ευρώ. Υπερδιπλάσιο ποσό από τις πέντε υπόλοιπες εφορίες μαζί!

Με τον νέο «Καλλικράτη» στην Αττική θα λειτουργούν οι εξής εφορίες: 1η Αττικής στην Ελευσίνα, 2η Παλλήνη, 3η Κηφισιά, 4η Αιγάλεω, 5η Μοσχάτο, 6η Ηλιούπολη, 7η Αγίους Αναργύρους, 8η Αθήνας ΙΒ’, 9η Χαλάνδρι, 10η Περιστέρι Β’, 11η Νέο Ηράκλειο, 12η Πειραιά Ε’, 13η Νέα Σμύρνη, 14η Αθήνα ΙΖ’, 15η Αθήνα ΙΘ’, 16η Εξωτερικού, 17η Αθήνα Κ’, 18η Αθήνα Α’ (Α’, Β’, Γ’), 19η Αττικής (οι ΦΑΒΕ και ΦΑΕΕ) και 20ή θα είναι η ΔΟΥ πλοίων.
Espressonews.gr

Αγιαξ Ταύρου: Επαφή με Ψυχουντάκη και Τριανταφυλλίδη

Την υλοποίηση του προγραμματισμού για την ερχόμενη σεζόν έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή οι άνθρωποι του Άγιαξ Ταύρου, απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος που δημιουργούσε η ένσταση του Χαϊδαρίου για την "υπόθεση Χαλίλι". Ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές του 'ερυθρόλευκου' συλλόγου για τις ανανεώσεις του περσινού ρόστερ. οι δύο πρώτοι που πέρασαν από τα γραφεία του 'ερυθρόλευκου' συλλόγου ήταν ο 27χρονος Λευτέρης Ψυχουντάκης και ο 25χρονος Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, δηλαδή οι δύο ποδοσφαιριστές που συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άγιαξ. Αμφότεροι είχαν τεράστια προσφορά στην σωτηρία της ομάδας, γεγονός που αναγνωρίζουν άπαντες σε τεχνική ηγεσία, αλλά και διοίκηση. Πρόθεση των διοικούντων του Άγιαξ είναι να προχωρήσουν σε ανανέωση με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να τους ανταμείψει για την προσπάθεια που κατέβαλλαν στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σε ότι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά ζητήματα, ο Άγιαξ θα κινηθεί σίγουρα για την απόκτηση ενός επιθετικού, ενώ ίσως πραγματοποιηθεί μια ακόμα προσθήκη για την μεσαία γραμμή.

www.periferiako.com

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Έκτακτη γενική συνέλευση της Μεσοποταμίας την Κυριακή 29 Μαΐου.




Η είδηση περί ενδεχόμενης μετεγκατάστασης αριθμού μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας στο μισθωμένο ξενοδοχείο "Φοίβος" στο Μοσχάτο πυροδότησε αντιδράσεις μέρους της τοπικής κοινωνίας (επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμαρχου Μοσχάτου-Ταύρου προς Υπουργούς της Κυβέρνησης με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο Μοσχάτο, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας περιοίκων χθες το απόγευμα). Η Μεσοποταμία καλεί τα μέλη και τους φίλους/φίλες της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αυτή την Κυριακή 29-5-2011, στις 11.00΄ το πρωί για να συζητήσουμε το όλο θέμα και τη σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης για την τοπική κοινωνία.Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο και είναι, όπως πάντα, ανοιχτή σε όλους/όλες.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την απογραφή πληθυσμού.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την απογραφή πληθυσμού κατ' οίκον.
Όσοι δεν έχουν απογραφή, θα πρέπει να απευθυνθούν στα γραφεία της γενικής απογραφής του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.
Για τους κατοίκους Ταύρου τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Επταλόφου (απέναντι από το Δημαρχείο Ταύρου) και για τους κατοίκους Μοσχάτου στο πνευματικό κέντρο (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου).

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου στους Δημότες για τον ξενώνα "Φοίβος"

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Θα ήθελα θερμά να σας ευχαριστήσω για την ουσιαστική ενεργοποίηση και κινητοποίησή σας ενάντια στη μετατροπή του ξενοδοχείου «Φοίβος» σε ξενώνα μεταναστών.
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι το σχέδιο αυτό δεν ήταν φήμη και ότι η δημοτική αρχή κινήθηκε ταχύτατα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και με συγκεκριμένες ενέργειες κατέστησε το θέμα πρώτης προτεραιότητας. Η κοινή μας προσπάθεια και αντίδραση απέτρεψαν αυτό το σχεδιασμό.
Είμαι σίγουρος για τα δημοκρατικά και αλληλέγγυα συναισθήματα της πόλης προς τους συνανθρώπους μας. Το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς ∆ήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Η επιλογή του χώρου φιλοξενίας θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και με τη σύμφωνη γνώμη της ∆ημοτικής Αρχής.
Ευχαριστώ το ∆ημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε με ψυχραιμία το θέμα και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα κατά πλειοψηφία εναντίον της δημιουργίας ξενώνα, όπως και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μοσχάτου για την ομόφωνη απόφασή του σχετικά με τη μη αποδοχή ξενώνα μεταναστών. Επίσης, ευχαριστώ τα blogs και τον τοπικό τύπο που προσέδωσαν υψηλή δημοσιότητα στο θέμα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την επιτροπή των κατοίκων για τη συμμετοχή τους και τη διοργάνωση μιας πολιτισμένης και ουσιαστικής συγκέντρωσης. Πιστεύω, ότι είναι σημαντικό που υφίσταται μία ενεργή τοπική κοινωνία πολιτών χωρίς ξενοφοβικά σύνδρομα, με άποψη για την πρόοδο της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Φωστήρας: Τιμάει τον Ελευθεράκη

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Φωστήρα, με την συμμετοχή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, να γίνει εκδήλωση προς τιμή του Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του Φωστήρα και του Παναθηναϊκού κ. ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ για την μεγάλη προσφορά του στους δύο συλλόγους και ιδιαίτερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η Εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:45 στο Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου «ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΛΑΜΠΙΔΗΣ». Θα παρεβρεθούν παλιοί ποδοσφαιριστές και από τους δύο συλλόγους καθώς και διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα των ιστορικών ομάδων.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρεθείτε στην εκδήλωση – τιμής ενός ζωντανού θρύλου.


Ο Κώστας Ελευθεράκης ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Φωστήρα, στον οποίο υπέγραψε δελτίο σε ηλικία 12 ετών παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα μεγάλο μπουκάλι γάλα και ένα κομμάτι μπακλαβά! Στο τέλος της σεζόν 1963-64 σε ηλικία μόλις 14 ετών συμπεριλήφθηκε στη δεκαεξάδα της ομάδας σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Τελικά, το πρώτο επίσημο παιχνίδι που αγωνίστηκε με το Φωστήρα ήταν της επόμενης σεζόν (1964-65) για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, αφού στο μεταξύ ο Φωστήρας υποβιβάστηκε. Ήταν στο Περιστέρι εναντίον του Ατρομήτου. Αγωνίτηκε ως έξω δεξιά και πέτυχε δύο γκολ.
Λίγο αργότερα καλείται στην Εθνική Νέων από τον τότε κόουτς Λάκη Πετρόπουλο. Έπειτα από δοκιμαστικούς αγώνες επιλέγεται στην αποστολή που παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στις Κάνες της Γαλλίας. Εκεί καθιερώνεται από τον Πετρόπουλο στα χαφ, θέση που θα αγωνίζεται στο εξής. Η ομάδα φτάνει ως τους τελικούς γύρους και ο ίδιος διαπρέπει και αναδεικνύεται καλύτερος παίκτης του τουρνουά.
Το 1967 καλείται στην Εθνική ανδρών, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Αγωνίζεται παράλληλα και στις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων και λίγο αργότερα και στην Εθνική Ενόπλων, αφού παρουσιάστηκε ως εθελοντής για να τελειώσει πιο γρήγορα τη θητεία του.
Τότε ήταν που ο Γιάννης Διακογιάννης έγραψε σε ένα άρθρο ότι αν συνεχιστεί αυτό θα τον καταστρέψουν.
Το 1967 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, έπειτα από περιπέτειες, μιας και τον ήθελαν τόσο η ΑΕΚ αλλά και ο Ολυμπιακός. Στον ΠΑΟ έμεινε δώδεκα χρόνια γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες.

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ Χορωδία ΕΡΤ Συναυλία με έργα του Χρήστου Λεοντή



Την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 20:30, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζουν συναυλία με έργα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή.

Στο πρώτο μέρος, η Ιωάννα Φόρτη και ο Γιώργος Καλογήρου ερμηνεύουν το έργο «Ακάθιστος Ύμνος», που βασίζεται στο ποίημα του Ρωμανού του Μελωδού. Η μουσική παραπέμπει στους βυζαντινούς ύμνους, αλλά και στη θρησκευτική μουσική της Δύσης του 14ου αιώνα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ιωάννα Φόρτη και ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύουν την «Καντάτα για την Ελευθερία», με κείμενα από το Ρήγα, το Σολωμό και το Μακρυγιάννη. Διαβάζουν οι ηθοποιοί Ουρανία Μπασλή και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Λεοντής.

Τα έργα συνδυάζουν τη συμφωνική ορχήστρα με παραδοσιακούς ήχους (κανονάκι, πολίτικη λύρα, μπουζούκι).

Γενική είσοδος:  7 €

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του «ΘΕΑΤΡΟΝ», στα καταστήματα Public, τηλεφωνικά με χρήση πιστωτικής κάρτας και μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr/
Πληροφορίες: 212 254 0314

Ώρες λειτουργίας ταμείου στο «­ΘΕΑΤΡΟΝ»: 
Τρίτη-Παρασκευή: 11:00 - 17:00
Σάββατο 11:00 - 19:00
Κυριακή 09:00 - 17:00

Φωστήρας: Αποχώρησαν Τζαναβάρας, Σιάσος και Γκιάτης


Παρελθόν αποτελεί από τον Φωστήρα ο Σταύρος Τζαναβάρας.
Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Τάυρου ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες αύξηση στις ετήσιες αποδοχές του, πράγμα το οποίο δεν έγινε δεκτό και έτσι αποχώρησε από το σύλλογο.
Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Φωστήρα, Σταμάτης Καλαντζής, δήλωσε στην εφημερίδα «ΦΩΣ»:
«Ο Τζαναβάρας ζήτησε αύξηση κατά 40% στις ετήσιες αποδοχές του και φυσικά ο Φωστήρας δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του.
Από τη στιγμή που μεγάλες ομάδες όπως ο Πααθηναϊκός και η ΑΕΚκάνουν περικοπές στο μπάτζετ, δεν μπορούμε εμείς να είμαστε εξαίρεση στον κανόνα. Ευχόμαστε στον Τζαναβάρα καλή επιτυχία στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας», κατέληξε ο Καλαντζής.
www.onsports.gr
Παράλληλα, δεν υπολογίζονται ο 27χρονος μέσος Δημήτρης Σιάσος και ο 24χρονος μέσος Βαγγέλης Γκιάτης. Στον αντίποδα, οι διοικούντες το ιστορικό σωματείο έχουν καταθέσει πρόταση ανανέωσης στον έμπειρο μέσο Βαλάντη Χαλκίδη, ο οποίος θα απαντήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα, τις δοκιμές των ποδοσφαιριστών συνεχίζουν στον Φωστήρα, με το επόμενο φιλικό να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα και να φέρνει αντίπαλο την ομάδα νέων του Εθνικού. Παράλληλα, μέσα στις προθέσεις του έμπειρου τεχνικού είναι να πάρει στην πρώτη ομάδα αρκετά παιδιά του εφηβικού.

www.periferiako.com

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση-Συζήτηση
"ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
"

ΤΡΙΤΗ, 7 ΙΟΥΝΗ, 7μμ
Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος
Ομιλητές: Ν. Κατσαρός, Γ. Βαρουχάκης, Μ.Καραβασίλη, Α. Δαλαμάγκα

Συντονίστρια: Χ. Τζαναβάρα





ΗΣΑΠ: Κλείνει την Κυριακή το τμήμα Μοναστηράκι - Άνω Πατήσια

Κλειστό θα είναι από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 6 Ιουνίου το τμήμα μεταξύ των σταθμών...
«Μοναστηράκι» και «Άνω Πατήσια» του ΗΣΑΠ, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής...

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8. Από την Τρίτη 7 Ιουνίου θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Ομόνοια και Βικτώρια.

24wro.blogspot.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δικαιώθηκε ο Αγιαξ Ταύρου για την υπόθεση "Χαλίλι"

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κάνει δεκτή την έφεση του σωματείου Αγιαξ Ταύρου κατά της υπ΄ αριθμ. 217/9-5-2011 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ και του σωματείου ΑΟ Χαϊδαρίου. Απαλλάσσει το σωματείο Αγιαξ Ταύρου από κάθε ποινή. Με αυτή τη λακωνική ανακοίνωση η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαιώνει τον Αγιαξ Ταύρου και επισημοποιεί την παραμονή του στη Δ΄Εθνική.

Η "φήμη" για το κέντρο υποδοχής μεταναστών δεν ήταν τελικά "φήμη"



Ειρηνικά πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων Μοσχάτου - Ταύρου μπροστά από το ξενοδοχείο Φοίβος στις "φήμες" για κέντρο υποδοχής μεταναστών.
Τα Νέα του Ταύρου - Μοσχάτου βρέθηκαν στην συγκέντρωση και σας ενημερώνουν.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και έθεσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για άλλη μία γκετοποίηση περιοχής της Αθήνας.
Ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κος Ευθυμίου παρευρέθηκε στην συγκέντρωση και ενημέρωσε τους πολίτες πως πήρε διαβεβαίωση από την πολιτεία ότι η σκέψη και όχι απλά "φήμη" για το κέντρο υποδοχής   μεταναστών απερρίφθη.
Μετά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ο κόσμος αποχώρησε.
 

ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ 2011

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης <<ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ>>.
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στους εργαζόμενους γονείς με την ασφαλή και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Τα παιδιά 6 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να περάσουν ένα χαρούμενο και ξένοιαστο καλοκαίρι γεμάτο ζωντάνια και φαντασία.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις με τις πιο ασφαλές συνθήκες και από καθηγητές φυσικής αγωγής ενώ σε όλη την διάρκεια του προγράμματος υπάρχει παρουσία γιατρού.
Το πρόγραμμα διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο (Μιαούλη 60), στο Δημοτικό στάδιο (Καποδιστρίου & Μιαούλη) και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:30 - 16:00

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Ρυθμική, Aerobic-Χορευτικό, Latin Χοροί, Παραδοσιακοί Χοροί, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Πινγκ - Πονγκ.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ:Επιτραπέζια Παιχνίδια, Καραόκε, Προβολές Ταινιών, Σκάκι, Ζωγραφική - Κατασκευές.

Περίοδοι: 
Α' Περίοδος : 16 - 30 Ιουνίου
Β' Περίοδος : 1 - 15 Ιουλίου
Γ' Περίοδος : 18 - 29 Ιουλίου 

Εγγραφές - Πληροφορίες 
Από 30 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2011 στα γραφεία του Ο.Ν.Α.,
Κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου, Μιαούλη 60,
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 210 9407820 & 210 9427787
Καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) 9:00 - 14:00 & 16:00 - 21:00
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ.

Κόστος Συμμετοχής:
1 Παιδί: 40 €/ περίοδο, 60€ σε δύο περιόδους, 80€ σε τρείς περιόδους.
2 Αδέρφια την ίδια περίοδο : 60€ / περίοδο
Τρίτεκνοι με ανήλικα τέκνα : 20€/ Παιδί / περίοδο 

Θα γίνουν δεκτοί κατά προτεραιότητα κάτοικοι και δημότες Μοσχάτου - Ταύρου.

Αθλητική Γιορτή 2011 Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου

522597_21516222.jpg
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2011, ώρα 19.00
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (Κλειστό Γυμναστήριο-Μιαούλη 60)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2011, ώρα 19.30ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΝΝΙΣ - ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ΜΕΛΙΣΣΕΣ", γήπεδο τέννις-Πλάτωνος και Λ. Κατσώνη

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2011, ώρα 20.00ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ AEROBIC-PILATES-LATIN-YOGA 
Όλες οι επιδείξεις των τμημάτων του Ο.Ν.Α. είναι αφιερωμένες για την στήριξη της Μ.Κ.Ο. "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"



Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στις φωτογραφίες 
 


ΨΗΦΙΣΜΑ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


Τα τελευταία γεγονότα σε χώρες στη Β. Αφρική, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Πακιστάν και αλλού, δημιούργησαν μεταναστευτικό ρεύμα πληθυσμού και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα ως πύλη διέλευσης στην Ευρώπη.
Το ∆ημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου είναι αντίθετο στη δημιουργία χώρων εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή του όπως σε ξενοδοχεία του Μοσχάτου (ΦΟΙΒΟΣ κλπ.) ή στο κέντρο μεταγωγών Ταύρου και στο στρατόπεδο του ΡΟΥΦ.
Λέμε ΟΧΙ στη γκετοποίηση των μεταναστών γιατί σε περιόδους κρίσης παράγουν βία και εγκληματικότητα. Προτείνουμε ομαλή κοινωνική ένταξη. Χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών και σεβασμό στο δικαίωμα της θρησκείας. Για όσους ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του ∆ουβλίνου για να δοθεί έτσι η δυνατότητα ύστερα από την καταγραφή τους να προωθηθούν όσοι θέλουν στις βόρειες, πλούσιες χώρες της Ευρώπης.
Τέλος θεωρούμε ότι τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να λαμβάνονται σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και τις ∆ημοτικές Αρχές, και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας προς οποιονδήποτε και από όπου και να προέρχεται.
Για το ∆ημοτικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Φοίβος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 19:00 οι κάτοικοι του Μοσχάτου - Ταύρου έξω από το ξενοδοχείο Φοίβος (Κανάρη 20 - Μοσχάτο), μετά τις φήμες για δημιουργία ξενώνα μεταναστών.

Μουσικές βραδιές στο Athensheart.

To ATHENS HEART διοργανώνει τις πιο κεφάτες, καλοκαιρινές, μουσικές βραδιές και σας προσκαλεί να διασκεδάσετε με δυνατά ονόματα live και γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, από την Παρασκευή 20 Μαΐου και κάθε Παρασκευή στις 20:30, εντελώς δωρεάν!
Παρασκευή 27 Μαΐου: Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Adrianos Papadeas διασκεδάζει και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών του, συνδυάζοντας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο διαφορετικά ακούσματα μουσικής Downtempo, Chillout και House.

Εντοπίστηκαν βενζινάδικα με πειραγμένες αντλίες σε Ταύρο και Άνω Ηλιούπολη

Δύο ακόμη πρατήρια υγρών καυσίμων που παρανομούσαν σε βάρος των καταναλωτών εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Στο πρατήριο που βρίσκεται στον Ταύρο επί της οδού Πειραιώς βρέθηκαν πειραγμένες οι 5 αντλίες από τις 8 συνολικά.
Οι αντλίες σφραγίστηκαν και άμεσα αναμένεται να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του ιδιοκτήτη από την Περιφέρεια Αττικής ενώ θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες νομικές και ποινικές διώξεις.

inews.gr


Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Mουσική γωνιά Μοσχάτου-Ταύρου

Η μουσική γωνιά του Μοσχάτου-Ταύρου περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα για φωνητική και για πιάνο περιέχοντας τμήματα για όλες τις ηλικίες.Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 θα βρίσκεται στη Σαλαμίνα, όπου θα συμμετέχει σε μια μουσική εκδήλωση που οργανώνει η τοπική χορωδία.
Τα παιδάκια της Μουσικής Γωνιάς Μοσχάτου-Ταύρου ετοιμάζουν μία οικολογική παράσταση,με χορό και τραγούδι, που θα σας παρουσιάσουν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στο Αμφιθέατρο ''Νίκος Τεμπονέρας'' Ώρα: 19.00

Για περισσότερες πληροφοριές επικοινωνήστε :
Τηλέφωνο:210-3422206 από Δευτέρα έως Παρασκευή
e-mail: d.mpoumpalikis@gmail.com

http://mousiki-gwnia.blogspot.com/2011/05/blog-post_20.html

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Το Κέντρο ∆ημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του ∆ήμου Μοσχάτου Ταύρου ( Κ∆ΑΠ ΜΕΑ « Το Πέτρινο»), απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά και να ασχοληθούν με το τομέα της ειδικής αγωγής.
Στο κέντρο μπορούν να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προσφέροντας πολύτιμη εργασία σε ένα δημιουργικό χώρο, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργία του κέντρου.
Το πρόγραμμα εθελοντισμού θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργίας του κέντρου (15/6/2011 -29/7/2011).
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις και συστατικές επιστολές.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 4839034

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ∆ΟΜΗΣ
ΝΤΕΝΙΑ ΛΟΥΚΑΚΗ 
∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Βασίλης Σπάνακης : Άμεσες πρωτοβουλίες για των Ξενώνα Μεταναστών

Η παράταξη "Ενωμένοι Πολίτες", με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανάκη, ζητάει να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες σχετικά με τον φημολογούμενο Ξενώνα Μεταναστών στο Μοσχάτο, ώστε να αποτραπεί αυτό τον ενδεχόμενο. Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μία έντονη και εύλογη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής του Νότιου Μοσχάτου της παρακηφίσιας περιοχής, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής του Μοσχάτου και του Νέου Φαλήρου σχετικά με την "φημολογούμενη" ίδρυση ξενώνα μεταναστών στην περιοχή του Μοσχάτου και συγκεκριμένα επί της οδού Κανάρη.

1. Η Δημοτική μας παράταξη καλεί τους κατοίκους της περιοχής στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας όπου θα ζητήσει την ψήφιση ενός κειμένου από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις με Αποδέκτες τα στελέχη της κυβέρνησης και που θα καταδικάζει την οποιαδήποτε ενδεχόμενη τέτοια ενέργεια για συγκεκριμένους λόγους.

2. Η παράταξη "Ενωμένοι Πολίτες" θα ζητήσει από τον Δήμαρχο την άμεση σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα επισκεφθεί "άμεσα" τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς και τον Περιφερειάρχη Αττικής, για να θέσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την ίδρυση ενός τέτοιου ξενώνα στην συγκεκριμένη περιοχή.

3. Η Δημοτική μας παράταξη θα ζητήσει τον επανέλεγχο του συγκεκριμένου κτιρίου.


moschato-live.blogspot.com 

Ολοκληρώνεται η απογραφή πληθυσμού.


Αύριο 24 Μαίου 2011 ολοκληρώνεται η Απογραφή  Πληθυσμού η οποία ξεκίνησε στίς  10 Μαίου απο την Στατιστική Υπηρεσία . 
Με  βάση τις πληροφορίες προκύπτει οτι υπήρξε πολύ καλή συνεργασία και προθυμία των κατοίκων με τους Απογραφής, στόχος της απογραφής είναι να απογραφούν οι κάτοικοι στο μόνιμο τόπο κατοικίας τους.  Όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της Απογραφής καλούνται να εποικινωνίσουν στο τηλ.: 210-9431760 για να κλείσουν ραντεβού.

Τα δύσκολα θέματα ρίχνουν τις βάσεις.

Μέχρι στιγμής πλήττονται οι υποψήφιοι θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης...

Οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα περάσουν στην ιστορία ως οι δυσκολότερες των τελευταίων ετών, κυρίως για τους υποψήφιους της... θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Μέχρι στιγμής το «βατερλό» των υποψήφιων φαίνεται να είναι τα μαθηματικά τεχνολογικής, όπου οι διορθωτές εκτιμούν ότι τα ποσοστά αποτυχίας αναμένεται να ξεπεράσουν αυτά των προηγούμενων ετών. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το 80% των γραπτών είναι κάτω από τη βάση. Μεγάλο όμως είναι και το ποσοστό αποτυχίας στα μαθηματικά γενικής παιδείας.

«Οπως έχουν αγριέψει τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν την κοινωνία, έτσι ακριβώς έχουν σκληρύνει και οι απαιτήσεις των πανελληνίων εξετάσεων»,δήλωσε ο καθηγητής Φυσικής Γ. Χατζητέγας. «Μέχρι τώρα πλήττεται η θετική-τεχνολογική κατεύθυνση. Ετσι πρέπει να περιμένουμε να υποχωρήσουν οι βάσεις σε σχολές όπως φυσικομαθηματικές, πληροφορικής και στα πολυτεχνεία. Υποχώρηση των βάσεων και στις ιατρικές σχολές, δείχνει μέχρι στιγμής και η βιολογία που τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», καταλυτικός παράγοντας για τις θεωρητικές επιστήμες θα είναι η βαθμολόγηση των αρχαίων ελληνικών, μάθημα που χαρακτηρίζεται «βαρόμετρο» για τη διαμόρφωση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές.

«Το υπουργείο Παιδείας» λέει ο Γ. Χατζητέγας, «φαίνεται πως στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων. Το 1974 έμπαιναν στα πανεπιστήμια 16.000 παιδιά και το 2000, πάνω από 85.000. Ωστόσο, πλησιάζει το 50% το ποσοστό των φοιτητών που τελικά εγκαταλείπει τις σπουδές του, είτε γιατί είναι απαιτητικές και δεν μπορούν να τα καταφέρουν, είτε γιατί διαπιστώνουν ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή προοπτική».

t-1-m-e.blogspot.com

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51)
στις 23 Μαΐου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30.


Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επιστολή Αντρέα Ευθυμίου σχετικά με την δημιουργία ξενώνων μεταναστών στο Μοσχάτο


Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ,

Με μεγάλη μας έκπληξη και με ιδιαίτερη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την μετατροπή του Ξενοδοχείου «Φοίβος» στο Μοσχάτο, στην οδό Κανάρη 20, σε ξενώνα μεταναστών.
Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο είναι περιοχή όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Το εν λόγω ξενοδοχείο στο πίσω μέρος του συνορεύει με ∆ημοτικό παιδικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενούνται 120 παιδιά. Σε απόσταση 50m και 200m βρίσκονται άλλοι δύο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και μία παιδική χαρά.
Επειδή το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς ∆ήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη η μετατροπή του ξενοδοχείου Φοίβου σε ξενώνα μεταναστών, θα υπάρξει ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής και την ∆ημοτική αρχή.
Η περιοχή μας είναι μία «φιλήσυχη» περιοχή που διατηρεί ακόμα τον «οικογενειακό» της χαρακτήρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στηνπεριοχή του Μοσχάτου ήδη στεγάζεται εδώ και χρόνια το πολιτιστικό κέντρο Αράβων, ενώ στην περιοχή του Ταύρου ο Ναός των Ινδών. Όπως προκύπτει, ο ∆ήμος Μοσχάτου-Ταύρου φιλοξενεί εγκαταστάσεις και υποδομές υπερτοπικού χαρακτήρα για μετανάστες, με συχνές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για τα μέλη-επισκέπτες τους. Επιπρόσθετα, η περιοχή είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη με σημαντικό αριθμό μεταναστών που κατοικούν στον ιστό της πόλης.
Η αποκέντρωση του προβλήματος των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Θεωρούμε σκόπιμο ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της ∆ημοτικής Αρχής.
Πιστεύω πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις με την αρχική γνωστοποίηση του εν λόγω θέματος.

Αγιαξ Ταύρου : νέα παράταση στην απόφαση.

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχει εκδοθεί η απόφαση για την έφεση που άσκησε ο ΑγιαξΤαύρου έναντι στην Πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδώσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και με την οποία του αφαιρούσε τους τρεις βαθμούς από τη νίκη στην αναμέτρηση με το Χαϊδάρι μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος

Χθες το μεσημέρι εκδικάστηκε η υπόθεση 'Χαλίλι" από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων,παρουσία εκπροσώπων των... τριών ομάδων (Αγιαξ ΤαύρουΧαϊδάριΗλυσιακός), που εμπλέκονται στο θέμα

Η πλευρά του Χαϊδαρίου ζήτησε την προσκόμιση των πρωτότυπων στοιχείων του ποδοσφαιριστήπου αναγράφονται στο δελτίο ταυτότητάς του αλλά και στο δελτίομεταβολών τουμε την Επιτροπή Εφέσεων να αποδέχεται το σχετικό αίτημα των ιθυνόντωντου 'κυανέρυθρου' συλλόγου

Οι διοικούντες τον Αγιαξ Ταύρου καλούνται να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα μέχρι αύριοώστε να προχωρήσει το Δικαστήριο το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στην έκδοση απόφασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΧαϊδαρίουΣπύρος Λάμπρουισχυρίστηκε πως ο ΚΑΠ υπερισχύει της εγκυκλίου τωνμεταγραφώνεπομένως η χρησιμοποίηση του Χαλίλι κρίνεται άνομη

Από την άλληοι 'ερυθρόλευκοι' αντέκρουσαν την παραπάνω άποψητονίζοντας ότι απολύτως νόμιμα αγωνίστηκε ο Αλβανός επιθετικόςόπως άλλωστε συμβαίνει σε τόσες άλλες περιπτώσεις ομογενών ποδοσφαιριστών

Ασφαλώςστις τάξεις του Αγιαξ Ταύρου επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσηςενώ ενδεικτικό αυτής της σιγουριάςείναι ότι οι άνθρωποι του συλλόγου προχωρούν σε σχεδιασμό για τη συμμετοχή της ομάδας στη Δ' Εθνική. 



www.periferiako.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ξεκίνησαν οι σχολική αγώνες μεταξύ των δημοτικών σχολείων των κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου.


Καθημερινά πλέον διεξάγονται οι σχολικοί αγώνες και τα Νέα του Ταύρου - Μοσχάτου έδωσαν το παρών στο αθλητικό γήπεδο του Αιόλου όπου παρακολούθησαν τον αγώνα Χάντμπολ ανάμεσα στο 3ο και 4ο Δημοτικό Ταύρου.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από παιδικές φωνές άλλοτε αγωνίας και άλλοτε χαράς που πλημμύρισαν το αθλητικό γήπεδο και μας έδειξαν πως υπάρχει και αυτός ο αθλητισμός.
Το Σκόρ και ο νικητής δεν έχει καμία σημασία μιας και ο σκοπός των σχολικών αγώνων είναι να αναπτύξουν το πνεύμα της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας.
Το μόνο στενάχωρο που μας άφησε η σημερινή επίσκεψη στο γήπεδο του Αιόλου είναι η εξέδρες οπού υπήρχαν 10 Άτομα!!!!!
Τα παιδιά χρειάζονται την στήριξη , την συμπαράσταση και την αγάπη των γονιών τους, των παππούδων και των Γιαγιάδων που μπορούν να διαθέσουν μία ώρα από τoν χρόνο τους.




Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ


Νέο χειρόφρενο τραβούν αύριο, Τρίτη, από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στην υποχρεωτική, όπως την χαρακτηρίζουν, μετάταξη 170 συναδέλφων τους, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, θα πραγματοποιήσουν ολοήμερη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας. Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους εργαζόμενους
Παράλληλα ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.
Newsbomb

Άγιαξ Ταύρου: Την τετάρτη η εκδίκαση της έφεσης.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της έφεσης που υπέβαλλε η διοίκηση του Άγιαξ Ταύρου κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής από την οποία δικαιώνεται το Χαϊδάρι για "αντικανονική συμμετοχή του Χαλίλι" στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Άγιαξ ζήτησε και πήρε την προθεσμία που ήθελε, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα σε νομικό επίπεδο και να μπορέσει να υπερασπιστεί επιτυχώς τα συμφέροντα του.
Οι υπεύθυνοι του σωματείου αισιοδοξούν για την δικαίωση και την παραμονή της ομάδας του Ταύρου στην Δ' Εθνική κατηγορία.   

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά με το θέμα του αγωγού της οδού Ελευθερίας και αναφορές σχετικά με αντισταθμιστικά οφέλη προς το ∆ήμο μας εάν συναινούσε στην κατασκευή του, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:
1. Ουδέποτε έχω διαπραγματευθεί με το Υπουργείο αντισταθμιστικά οφέλη, απαιτούσα και απαιτώ την κατασκευή όλων των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου.
2. Το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο δεν θεωρεί την κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού ως προϋπόθεση για την κατασκευή οποιουδήποτε άλλου έργου στην πόλη μας. Παράλληλα, αναγνωρίζει τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την κατασκευή του αγωγού και για το λόγο αυτό εξετάζει άλλες εναλλακτικές λύσεις., ενώ έχει ήδη αναθέσει την προμελέτη για τον αγωγό της Χρυσοστόμου Σμύρνης.
3. Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ∆ημοτικού μας Συμβουλίου για τη μη κατασκευή του αγωγού, αποτελεί ουσιαστική δέσμευση για όλους μας.
4. Οι νομικές και άλλες ενέργειες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιβεβαιώνουν τη θέλησή μας για τη μη κατασκευή του αγωγού.
5. Πρέπει να επισημάνω ότι και στο παρελθόν, η προηγούμενη ∆ημοτική Αρχή Μοσχάτου στην οποία συμμετείχα, με τις ενέργειες και παρεμβάσεις της, δεν είχε αποδεχθεί την κατασκευή του αγωγού με τον τρόπο που έχει παρουσιασθεί.

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2011 ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

Την Δευτέρα 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των σχολικών αγώνων μεταξύ των Δημοτικών σχολείων της δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου και της δημοτικής κοινότητας Ταύρου.
Τα αθλήματα που θα λάβουν μέρος οι μαθητές είναι το Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϋ και Χάντμπολ.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.


ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Εισαγωγικές εξετάσεις με δύναμη και τόλμη
Αγαπητέ Φίλε/η,
Με την έναρξη των εισαγωγικών εξετάσεων ξεκινά μία καινούρια διαδρομή στη μαθητική σου πορεία. Μία διαδρομή που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με άγχος και αγωνία, αλλά με προσδοκίες και θετική στάση. Όραμα, στόχος και επιδίωξη είναι το τρίπτυχο που πρέπει να σε καθοδηγεί κι όχι η κούραση, το άγχος και η καταπόνηση.
Η εισαγωγή στις πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές της χώρας είναι ένα μεγάλο βήμα στην μετέπειτα πορεία σου. Εύχομαι ειλικρινά να το κατακτήσεις και να διαμορφώσεις το μέλλον σου όπως επιθυμείς, θέλω όμως να σου υπενθυμίσω πως η ευτυχία και η επιτυχία δεν περνούν απαραίτητα μέσα από τα πτυχία και τα έδρανα. Το ταξίδι της ζωής είναι συναρπαστικό και ελπιδοφόρο. Ένα ταξίδι που στηρίζεται κυρίως στην ολοκληρωμένη και γερή προσωπικότητα, στη δύναμη του χαρακτήρα και στο ήθος, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.
Οπλίσου με δύναμη και κουράγιο για τις εξετάσεις, αλλά αντιμετώπισέ τες ως στάδιο εμπειρίας σε μία πορεία που έχει πολλά μονοπάτια προς διερεύνηση και κατάκτηση. Αρκεί αυτά τα μονοπάτια να είναι καθαρά, χωρίς αγκάθια και σύννεφα.
Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εξετάσεις και σε όλα τα επίπεδα δράσης
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου
∆ήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Μία ενιαία διαδρομή κάθε 45 λεπτά
Η Δημοτική Συγκοινωνία Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων μετά τη συνένωση του Καλλικράτη, προχωρά σε αλλαγές των δρομολογίων της. Το νέο πρόγραμμα θα ισχύσει από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011.
Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Συγκοινωνίας παρέχονται δωρεάν, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Καλύπτουν κυκλοφοριακά μία διαδρομή, με δρομολόγια που ξεκινούν από τις 6.45 πμ έως και τις 6.00 μμ (αφετηρία από Ταύρο).

Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τα δρομολόγια τροποποιούνται αναλόγως των αναγκών. 

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

 Μία ενιαία διαδρομή κάθε 45 λεπτά
Η Δημοτική Συγκοινωνία Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων μετά τη συνένωση του Καλλικράτη, προχωρά σε αλλαγές των δρομολογίων της. Το νέο πρόγραμμα θα ισχύσει από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011.
Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Συγκοινωνίας παρέχονται δωρεάν, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Καλύπτουν κυκλοφοριακά μία διαδρομή, με δρομολόγια που ξεκινούν από τις 6.45 πμ έως και τις 6.00 μμ (αφετηρία από Ταύρο).

Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τα δρομολόγια τροποποιούνται αναλόγως των αναγκών. 

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΚΘΕΣΗ "ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ"


Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στα πλαίσια της πολιτιστικής του δραστηριότητας, κα- λωσορίζει την εικαστική έκθεση δύο εκλεκτών συμπολιτών του, του Κώστα Καρνάβα και της Κλαούντια Καρνάβα, στην αίθουσα εκθέσεων του πρώτου ορόφου του νέου Πολιτιστικού του Κέντρου (Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).
Ο γλύπτης και ζωγράφος Κώστας Καρνάβας και η ζωγράφος Κλαούντια Καρνάβα, είναι δύο αξιοθαύμαστοι δημιουργοί. Με την έντονη παρουσία τους στα εικαστικά δρώμενα και το ξεχωριστό ταλέντο τους, οι εκθέσεις τους αποτελούν μαγνήτη για το κοινό.
Από τις 16 έως τις 27 Μαΐου θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους στο νέο Πολιτιστικό μας Κέντρο, προσκαλώντας το κοινό και τις αισθήσεις σε ένα μαγικό ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας.
Ο Δήμος μας υποδέχεται τους δύο καλλιτέχνες, προσκαλώντας το κοινό όλων των ηλικιών να επισκεφτεί το πολιτιστικό κέντρο και να γνωρίσει από κοντά τους δύο σημαντικούς εικαστικούς και τα έργα τους.
Σας περιμένουμε
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου
ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
  

 Σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση όπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) θα παρουσιάσει το σχέδιο αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του θαλάσσιου μετώπου Μοσχάτου-Καλλιθέας.

   Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011, στις 7.30 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Προς τους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων Ταύρου - Μοσχάτου.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
οι ευχές όλων μας θα είναι κοντά σας αυτές τις μέρες που καλείστε να αποτυπώσετε σε κάποιες σελίδες τις γνώσεις που θα σας δώσουν το εισιτήριο για τα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα.
Μακάρι όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος να ενωθούν για τον καθένα και την καθεμία χωριστά ώστε να πετύχετε τον σκοπό σας.
Η εισαγωγή σας θα είναι χαρά μου, αλλά και η αντίθετη περίπτωση δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω από το ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.
Τίποτα δεν χάνεται αν εσείς θελήσετε να προσπαθήσετε πάλι.
Η ζωή είναι μπροστά σας. Βάλτε μικρούς ή μεγάλους στόχους και προστατεύοντας την υγεία σας, ψυχική και σωματική κοιτάξτε μπροστά. Το αύριο είναι δικό σας.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Καλή επιτυχία σε ότι σκέφτεστε να κάνετε στην ζωή σας.

όλες οι ευχές μου
κοντά σας  

Με εκτίμηση στην μεγάλη
προσπάθεια σας 

Ο πρόεδρος της β θμιας εκπαίδευσης
Ευστράτιος Βιβλιοδέτης